8.10.2012

Ruskan värit puutarharhassa- miillä saat väriä aikaiseksi?

Ruskan värit puutarhassa ovat peräisin Marja-aronia-aidasta, tuoksuvatukasta. Meidän tonttia kiertää marja-aronia-aita, ja se on todella upea ilmestys syksyllä tuolla pihalla, ruskan värit hehkuvat siinä keltaisen, oranssina ja punaisena. Aronian marjat ovat myös syötäviä, mutta en ole niistä mehua enkä hilloja tehnyt. Linnut eivät niitä muuten syö mielellään myöskään.Kuvassa näkyy tuolla taustalla punaista aitaa, ja se on nimenomaan se koriste-aronia-aita. 

Kylläpä pihalla jaksaa värit loistaa, oranssia, keltaista, punaista. Koristearonia ja tuoksuvatukka hekuvat. Kannatti istuttaa kmarja- tai koristearoniaa pihalle, se on aivan upean värinen syksyisin ja muutenkin sen lehdet ovat kauniit keväästä syksyyn. Meillä aitaa leikataan reippaasti joko keväisin tai syksyisin, koska se kasvaa nopeasti korkeutta. 

Takapihalle on tullut viriteltyä lyhtyjä, koska hämärässä on kiva polttaa kynttilöitä. Tuossa onkin vanha puun kanto tuotuna vanhemmiltani tänne meidän terassille. Aion sen maalata valkoiseksi ensi kesänä. 


Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com