14.11.2012

Rooma

Lomamatka Roomaan oli onnistunut. Olen käynyt monissa Euroopan kaupungeissa, mutta Rooma sulatti kyllä sydämen kertaheitolla. Syyskuun lopussa lämmintä oli vielä 26 astetta iltapäivälläkin, vaikka paikalliset kulkivat jotkut toppatakeissa.

Lentokentältä pääsi junalla kätevästi (15€) Termiiniin eli pääteasemalle. Metrot liikkuvat kahdessa linjassa, joten eksymisen vaaraa ei ole. Bussilinjat kulkevat myös näppärästi, joten liikuimme paljon sillä. Hotelli olisi voinut olla keskustassa, mutta meillä se nyt oli 4,6 km keskustasta.

Nähtävyyksiä viiden päivän reissulla ei kaikkia ehtinyt näkemään. Must kohteet oli Fonte de Trevin suihkulähde (romanttinen paikka), Colosseum (sinne olisi päässyt sisälle, mutta jonot olivat pitkät. Kiertämällä rakennuksen ympäri näki hyvin paikkoja) , Espanjalaiset portaat ja niiden lähellä Rooman kallein ostoskatu, Vatikaani (suht nopeasti pääsi sisälle, kannattaa vain varata yli polvien menevä vaatetus naisille ja olkapäille huivia) ja Piazza Venezia. .

Ruoka-annokset olivat pieniä ja ruoan lisäksi tilataan erikseen salaatit ja leivät. Aamiaisella syödään eri tavoin kuin meillä, croissantteja oli joka lähtöön kermatäytteellä tai ilman. Leivokset olivat ihania, capuccinoa oli aina kahviloissa tarjolla sekä erilaisia kahvijuomia Lattea jne.


Vaateputiikit hurmasivat meidän hinnoilla ja ihanilla vaatteilla. Laukkuja ja kenkiä löytyi myös meille oikein mieluisia. Niistä myöhemmin. Uusia vaatekertoja lähti mukaan useita sekä takkeja.Roomaan uudelleen mieli tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com