29.3.2014

Matkajuttua Dublinista

I
Matka lentokentältä Dublinin keskustaan kestää n. 20 min. Voin suositella tätä keskustan The North Star -hotellia (4-tähteä), joka on vastapäätä rautatieasema (Conolly Railway Station) ja kulman takana bussiasemaa (Busarus). Hotelli sijaitsee Irlannin talousasioiden keskuksessa, siis suhteellisen rauhallista aikaisin aamulla ja myöhään illalla. Kävellen keskustaan 10 minuuttia O´Connel Streetille.


Pääkadun maamerkki on tuossa alhaalla oleva  taivaisiin kohoava taideteos. Tämän vieressä on Penneys-liike ja pääposti.


 
 
 
Hotellissa oli oma ravintola McGettigans, jossa on irlantilainen keittiö, joka käyttää lähiruokaa. Ravintolan seinällä oli ruokaohje pekonin valmitukseen.
 Pubeja ehdittiin kiertää useampikin, kun niissä on tarjolla myös hyvää ruokaa. Fish ja ships oli yhden iltapäivän ateria. Näitähän on myös Englannissa tarjolla. Soodaleipään ihastuin matkalla, sitä voisi kokeilla leipoa myös kotona. Tumma olut Guinnessia joudaan viisi miljoonaa litraa päivässä; näytti maistuvan ihan nuorista vaariin. Pubissa on kantapaikkoja vanhoille gentelmanneille, istuivat siellä kraka kaulassa puku päällä. Tämä The Cale pub oli hotellin ihan lähellä. Sen vieressä oli myös parempi ruokaravintola, jossa oli samat kokit. Calen sisustus oli tumma, kulunut ja seinillä oli muistoja kehyksissä mm. amerikasta. Irlannin kansallispäivää (vrt. meillä itsenäisyyspäivä) Pyhän Patrickin (maan suojeluspyhimys) päivää vietetään 17.3., ja sen vuoksi se vielä näkyi katukuvassa. Joka puolella oli vihreitä hattujaja rekvisiittaa sekä apilan kuvia. Kauppojen sisustuksessa näkyi myös tämä St Patrick´s day. Apila kuvastaa Pyhän Patrickin irlantilaisille kristinuskon kolminaisuusopin havainnollistamista apilan avulla.

 

 
Näkemistä Duplinissa sanotaan olevan sopivasti, ettei siis liikaa. Hintataso on kuitenkin paljon alhaisempi kuin Suomessa. Ihmiset syövät paljon ulkona ja istuvat iltaa pubeissa ystävien kanssa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com