31.5.2014

Kasvihuone K-Raudasta ja neiti kesäheinä

Meidän kasvihuone alkaa olemaan siinä vaiheessa, että sen voi asentaa takapihalle. Aika monesta osasta kasvihuone piti koota, että siitä tuli valmista. Aikaa meni kaksi iltaa. Ja vielä yksi ilta meni myös silikonin laitossa. Tämä huone on tehty kennoista, eli muovia, jonka välissä on pieniä kennoja. Myyjän mukaan on kestävämpi kuin perinteinen muovi. Ja auringon valo ei tulisi niin suoraan kasveihin.

Kasvihuone on ollut minulla kauan haaveena ja tämä hankinta tulee olemaan pitkäikäinen projekti meillä kotona. Tykkään kasvatella ja opettaa pienelle apulaiselleni, miten mukava on hakea omasta kasvihuoneesta satoa suoraan ruokapöytään.


Talvella pitää muistaa tyhjentää katolta lumet pois, ettei se pääse sitten rysähtämään. Ja syksyllä tai näin kesän alussa siellä voisi pitää lyhdyssä tuikkuja palamassa, että sinne tulisi lämpimämpää. No tämä testi jää nähtäväksi vielä.

Kasvihuoneen lattiaan tulee lautaa ja ehkä laattoja (ns. euron laattaa). Tomaatit saavat kasvaa suoraan säkistä, sitten laitan istutuslaatikoihin salaattia, porkkanaa ja yrttejä. Myös kurkkua ja kesäkurpitsaa tulee kasvihuoneeseen. Nämä ovat kaikki valmiina odottamassa vielä sisällä lämpimässä, kun huone on omalla paikalla.


Olen esikasvattanut yrttejä,kesäkurpitsaa, tilliä ja pinaattia. Lisäksi on ruusupapua ja pensaskrassia kasvamassa myös. Siirrän ne kasvihuoneeseen myös joksikin aikaa, että saan ne tuonne ulos ruukkuihin.

Tässä neiti Kesäheinä kesälookissaan. Nämä housut on kyllä aivan söpöt paidasta puhumattakaan. Tämä pikku  kaveri saa sitten maistella kasvihuoneen ja kasvimaan antimia. Mansikoita myös odotellessa...


Onnea kaikille vastavalmistuneille tämän ruusun kera! Ja itsellä alkoi sitten kesäloma!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com