24.7.2014

Terassiunelmia ja Diy a la´Kalajoki loma-asunnot

Terassin laudoituksiin saa näistä loma-asuntomessujen kuvista ideoita, jos haluaa tehdä porrastuksia,kuviointeja ja  käyttää erilaisia puumateriaaleja (mm. Lämpökäsitelty,painekyllästetty, komposiitti, kuusi). Kuusen ominaisuus on sen luontoystävällisyys samoin komposiitin. Komposiitti vain on kovin kallista, mutta toivotaan, että sen hinta halpuu ajan myötä. Säästyy ainakin vaiva öljytä joka kesä.

 
 
Näihin oli led-valot upotettu portaisiin.

 
Ihanat paksut ruukut ja puksipuut portaikossa ryhmänä. Alemmassa kuvassa oli muuten pensasmustikkaa laitettu ruukkuihin, ihan kätevää!

 
 

Tässä oli käytetty kuusta terassin laudoituksessa.
 
Kivetyksellä ja muureilla voi tehdä myös seinää sekä myös erottaa materiaaleja toisistaan kuten tässä kiveä ja hiekkaa.


Terasseilla on tänä kesänä näkynyt myös sisustuskasveja kuten traakkipuun tyylistä huonekasvia. Valkoiset isot ruukut ävain on omat lempparit, tässä on lumihiuteletta ja vartettua hortensiaa. Väri on myös oma lemmikki.

 
 
Terassilla voi olla grilliä, paljua tai muuta tulisijaa varten puita valmiina koreissa. Myös terassin laattalattia näyttää ihan luonnon kiveltä. Alemmassa kuvassa on koivupölkkyjä tehty istuimiksi. Meillä vanha puupölkky maalattiin pellavaöljymaalilla, siitä tuli lyhdyn tai kukan teline.
 


 
 
Tämä oli lomamessuilla kiva idea: koivupuita aidanteena terassilla ja valkoiset kivetä koristeena laatikon päällä. Uskon, että puut kestävät aikaa, ekologinen aitaus.Luonnon omaa kiveä voi myös yhdistää terassille. Harmaan ja vaalean ruskea laudoitukset ovat tässä sopusoinnussa.

Nyt taas terassille nauttimaan kesän helteistä,jotka jatkuvat ensi viikonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com