6.8.2014

Terassia&pihaa ja homepilkut valkoisessa maalissa ulkona

Loma alkaa olemaan lopuillaan, ihanat säät ovat olleet ja olen tänä kesänä tehnyt paljon kaikkea mielenkiintoista, että kesä on ollut loistava. Kotimaan matkailua on tullut harrastettua paljon tuolla Etelä-Karjalan suunnalla ja Etelä-Pohjanmaalla. Viime lauantaina käytiin Haaparannassa. On tullut koluttua loma- ja asuntomessuja.
 
Tykkään valkoisesta erityisesti, mutta ulkona maaliin on tullut ikäviä tummia länttejä ja pilkkuja. Sen vuoksi olen kaksi tuntia tänään pessyt autokatoksen alapuolen kattoa, että sen saa maalattua uudelleen valkoisella. Siihen oli tullut home(?)pilkkuja ja ne sitten ensin sille tarkoitetulla pesuaineella (Tikkurila, musta purkki 1 litra) ja sitten painepesurilla huuhtelu. Aion sen vielä maalata uudelleen, kun katto kuivaa. Mattoja pitäisi vielä pestä ja terassi katoken alta myös. To do- lista on
pitkä, osa tuli tehtyä lomalla ja osa ei, mutta nou hätä. Ne työt tehdään sitten joskus.
 
Tämä talon asukki tykkää mennä pensaan alle viilentymään kesähelteellä. Kissa osaa ottaa rennosti elämänsä.
 
 
 
 
Nämä valkoiset koristekivet ovat vielä vuosien jälkeen melkein valkoisia. Näistä pyöreistä Kekkilän askellaatoista tykkään, näihin on kiva laittaa syksyllä roihut palamaan. Laattoja on kahta kokoa, pientä ja tätä isoa.Havupenkki ja kivikkokasvit ovat laiskan puutarhan hoitajan luottokasvillisuutta. Tämä on pysynyt vuosia jo yhtä hyvännäköisenä. Valkoinen kivi ei vain enää näy alta, kun havut ovat kasvaneet.

 
Meidän auringonottopaikka. Tälle etuosalle voisi kyllä keksiä vielä jotain kivaa ympärille.


Pihasuunnittelija Villa Gardenin Heidi on tehnyt meille pihasuunnitelman kahteenkin otteeseen. Ja piha näyttää elävän, kun sille tulee uusia tarpeita. Meillä esim. tämä pieni Papu, jolle pitää olla omia leikkihommia pihalle. Isot lilat pensaat ovat Elokuunastereita, tämäkin helppo kukka kasvattaa ja tyytyy vähään. Penkissä Ruusuangervoa, joka kukkii näin loppu kesästä vaalenapunaisesssa kukassas. Pensas ei kasva korkeaksi n. 50 cm. Tämä penkki on kierretty toisesta reunasta laatoilla ja osaksi kyllästetyllä puulla. Ympärillä on luonnonkiveä. Malva ainakin intoutui tänä kesänä kukkimaan!Kuva keskellä.
 Leppoisaa keskiviikkoa, lähden terassille vielä aurinkoa katsomaan ja nauttimaan ihanasta kesäillasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com