28.2.2014

Hiihtolomatunnelmissa ja ajatuksia kodista

 
Koti on se tärkein paikka ihmiselle. Meillä nykyinen koti on ollut 9 vuotta se tärkein paikka, vaikka paljon tärkeitä muistoja on aimmista kodeistakin. Niistä on muistoja valokuvissa ja videoissa, ja niitä on kiva katsella yhä uudelleen ja uudelleen. Sanonta "Home is where the heart is" pitää paikkansa. Ensi kesälle on suunnitelmissa pikkuiselle Pavulle leikkimökki takapihalle ja ehkä meille aikuisille terassin laajennus, ja jos sinne saisi vielä vaikka sen paljun. Koti muuttuu koko ajan sisustuksen suhteen, mikä sen ihanampaa kuin laittaa omaa kotia, jossa se sydän on.
 




Vaikka viikot vierivät vauhdilla, niin näitä lomia aina odottaa innolla. Huomiselle olemme vanhimman tyttären kanssa suunnitelleet Ikean reissua Haaparantaan. Nyt on jo valmista listaa, että mitä pakettiautoon mahtuu.




Sain rakkaalta ystävältäni Kauko-Idän teepakkauksia, kun Ouluun on avattu uusi mm. kiinalaista teetä myyvä yritys. Rakastan teetä, ja nämä teet ovat olleet huippuja.
Ja nyt Selänteen leffan pariin, ihanaa viikonloppua kotiin<3
 
 

26.2.2014

Säilytysratkaisuja meikeille ja koruille

Säilytysratkaisuja meikeille ja koruille aina tarvitsee, koska muuten sekasorto yllättää. Meikkejä on yleensä aika hankala löytää meikkilaukusta varsinkin, kun aamulla ei muutenkaan ole aikaa liikaa näin ihmisellä, joka ei ole se aamuihminen. Korut ja hiusjutut olisi hyvä saada myös järjestykseen. Arkiaamuja ja miksei myös päiviä helpottamaan korujen ja meikkien suhteen löytämällä säilytysratkaisua niille, niin katsoin tuolta Ikean ja Room21sivuilta mitä säilytysratkaisuja olisi tarjolla ongelmaani. Nämä nyt on sieltä bongattu: 

Godmorgon (19,90€) Ikea, (32x28x10 cm)


Nomess Copenhagen 
koko XL 69€ (koko 39x21x9cm)  koko S 39€  (korkeus 30cm ,leveys 9 cm  ja syvyys 9 cm)




Lidan korit 4 kpl 9,90€ 
Ikea esim. hiusjutut, korut, hajuvedet

 


Ja näitä vielä ajattelin kodinhoitohuoneeseen:

Pluggis, Ikea 9,99 €/kpl, 36x29x18 cm, 
valkoinen kannellinen metallinen laatikosto. 
Näihin olisi tarkoitus laittaa ompelujuttuja eli kankaita ja kaavoja. 


kuvat lainattu www.ikea.fi ja www.room21.fi




24.2.2014

Diy leggingsit -Metsolan kangas

Diy leggingsit olen ommellut kahdessa koossa. Suvun pienet tytöt saavat housuja tähti- ja helistinkuviossa. Vanha saumuri on saanutkin surista oikein kunnolla, kun ompeluinspiraatio iskee päälle.

Kylläpä on kovin keväiset ilmat ulkona, plussan puolella mittari näyttää lukemia. Osa on jo päässyt hiihtoloman viettoon. Mitä suunnitelmia sinulla on talvilomalle? Meillä on ollut tapana käydä pohjoisessa mökkeilemässä ja hiihtelemässä, mutta tänä talvena ollaan kotosalla. Suunnitelmissa reissua Ikeaan, jotain kaupunkikohteita kotoa käsin ja kodin sisustamista. Ja kenties ompelemista vielä lisää. 

















Tässä onkin tuotoksia mitä viimeksi olen saanut valmiiksi. Leggingsit ovat 74 cm ja 86 cm. Kaavat ovat Ottobren 1/2011 lehdestä. Tähtikangas on Metsolan myymälästä. "Tähti" on joustavaa trikoota, jonka toisella puolella on aivan ihana pehmeä pinta.

Nämä "helistin"- housut on myös Ottobren 5/2006  kaavoilla tehty 80 cm (tein näistä n. 86 cm lisäämällä lahkeisiin pituutta). Kangas on myös Metsolan suosittua kuosia. Materiaali on ihanan suloisen pehmeää eikä liian paksua. Voin kyllä suositella molempia kankaita materiaalina housujen ompeluun. Helppo ommella ja ihanat lapsen päällä!






Leppoisaa viikon  alkua!

23.2.2014

Ikean valaisimet ja muutakin

Hiihtolomalle olen suunnitellut reissua Ikeaan. Tarkoitus olisi hankkia keittiöön uudet valaisimet ja lepotuolit olohuoneeseen. Lisäksi jotain säilytysratkaisua pientavaroille sekä matto olohuoneeseen.

Meillä on ollut vuosia käytössä Iken valaisimia, ja ovat olleet käytössä kestäviä ja myös kauniita.

Knappa -valaisin on ollut kauan makuuhuoneessa. Minusta tämä näyttää kävylle. Tästä lampusta tulee pehmeä valo makuuhuoneeseen. Katsoin hintaa, niin tämän saa 19,90€. Ja tähän pitää myös ostaa itse johto ja lamppu (suositellaan led-lamppua). Huono puoli tässä on se, että muovi kerää pölyä pintaansa, joten joskus vain imuroimalla tai pyyhkimällä, niin pölyt saa pois.



Olohuoneessa on iso kangaspäällysteinen ihan paperin valkoinen Ikean  Järä-varjostin. Tästä tulee myös pehmeä valo. Halkaisija on 45 cm. Luin tästä varjostimesta, että käy myö lattiavalaisimeksi. Lisävalaistuksena katossa on upotetut halogeenit, joten yksin tämän valaisimen valo ei riitä tilassa.



 
Keittiön valaisin näkyykin tuolla taustalla. Joskus on käynyt mielessä, että keittiössä voisi olla kaksi näyttävää valaisinta. Valaisimen pitää pöydän päällä toimia siten, että pöydän voi kääntää kahteen suuntaan, erkkerin suuntaisesti tai poikittain kuten se nyt on. Tässä ajatuksia Ikean lampuista mitä ne voisivat olla keittiössä:
Hektar-valaisin
 
 
Rarnarp  (sopii www.ikea.fi mukaan ruokapöydän yläpuolelle valaisimeksi)
 
 
Tidig on 125 cm pitkä halogeenivalaisisn, joka voisi olla hyvä myös keittiön pöytää valaiseva valaisin. Metalli on harjattua terästä. Lamppuun kuuluu halogeenivalaisimet. Eli energiankulutus on pieni.
 
Månljus on lasinen kupu 41 cm. Hinta näyttäisi olevan 59€.
 
Jospa näistä voisi löytyä lamput keittiöön.
 
(Kaksi alimmaista kuvaa lainattu www.ikea.fi)
 
 

22.2.2014

Kampaamon valmis sisustus

Valkoiset kampaamon seinät saivat valkoisen värin päälle:  Tikkurilan Taika-helmiäismaalia sävy 2076 Mercius HM, värillinen N339 ja vaalea G 484. Maalia laitettiin kaksi kerrosta päällekkäin ja helmiäismaalia kolme kerrosta. Tilassa on lasikuitutapetti, johon menee maalia enemmän kuin sileään seinään.
Tässä on käytetty seinässä helmiäismaalia, valkoinen hylly Jysk


Hyllyn alaosassa on Luhdan koreja, joissa on lehtiä ja toisessa lasten leluja.
Tuoli ja matto Askosta. Musta tekonahkaistuin on
lapsiasiakkaita varten tai laskutila asiakkaan laukulle tms.



 Tälle näyttää valmis tehosteseinä, jossa on tumma viininpunainen väri N339. Hopean värinen peili on Jyskistä (40€). Hylly on myös Jysk:stä 20€.  Siinä säilytetään pyyhkeet, shampoot ja roskis. Tämä on luonnossa upeannäköinen väri.



Tässä näkyy läheltä seinän pinta. Viherkasvi on Jyskistä.




 Työpisteen seinän haluttiin jättää vaaleaksi, että kampaajan lopputulos hiuskäsittelyistä näyttäisi luonnolliselle mahdollisimman vaaleaa seinää vasten. Hiukset ovat pääasia työpisteen väreissä. Seinän väri taittaa hiukan beigeen.

Vaalea maali yhdellä seinällä G 484
 
Lattia ja katto ovat vanhat, niille ei tehty mitään. Tilaan tulee uusi myyntitiski, mutta sitä ei ole vielä hankittu. Pikkuasiakkaat saavat istua tässä autotuolissa, joka on yrittäjän ensimmäisiä hankintoja tähän tilaan kauan sitten:) Rullilla oleva musta työtarvikelaatikosto on uusi hankinta.
 
Ja nämä HAIR-kirjaimet on lahja meiltä, ensin ne tulee näyteikkunaan ja sitten työtilaan. Pienillä sisustusjutuilla ja julisteilla sekä tauluilla voi helposti vaihtaa tilaan ilmettä.
 
 

17.2.2014

Tyynyillä iloa ja väripilkkuja

Tyynyillä iloa ja väripilkkuja kotiin saa luotua hyvinkin helposti ja nopeasti. Tai jos kaapista vaihtaa välillä tyynynpäällisiä vuoden aikojen mukaan eri sävyillä. Olen tyynyfriikki ja siksi tyynyjä löytyy meillä kaapista monta eri väriä sekä kuosia. Tyynyillä on niin helppo vaihtaa sisutukseen värejä eri vuodenaikoina. Onneksi näissä tyynyissäkin on melkein "klassikoita", joista tykkään vuodesta toiseen. Marimekon kuosit ovat kivoja ja Ikean myös.

Tässä katsoin mitä värejä ja kuvioita on Zaran verkkokaupassa esillä nyt kevääksi ja kesäksi. Tässä muutamia poimintoja sieltä korallin värisenä:
Basic Polyester CushionNeon Flower Embroidery Cushion

Velvet Cushion
Sinistä ja turkoosia:



Satin Tile Cushion

Zigzag Plait CushionStriped Linen Cushion
Vihreää:
Colourful Parrot CushionTribal CushionGreen Velvet CushionJungle Cushion
 Parrot Cushion

Puuterin väristä:

Basic Polyester CushionFeather Pillow
Valkoista meriaihetta:
Conch Print CushionConch Cushion
Pinkkiä ja lilaa:
 


Hopeaa ja valkoista: Fuchsia Velvet Cushion


Silver CushionRaised Flowers Cushion
White Cushion





Tälläisen valkoisen virkatun tyynynpäällisen voisi tehdä itsekin puuvillalangasta. Paksu lanka ja iso virkkuukoukku, niin päällinen valmistuisi hyvinkin pian. 





Kuvat lainattu : wwww.zarahome. com