31.7.2014

Helppoa kesägrillausruokaa ja jälkkäriä mansikoista

Täällä on ohjetta, miten voit tehdä helppoa kesägrillausruokaa ja jälkkäriä. Loma alkaa olemaan kohta lopussa. Viikonloppuna tuli käytyä vielä yhdellä kesälomareissulla Etelä-Pohjanmaan Vaasassa ja Töysän suunnalla, piti myös poiketa Tuurin kyläkaupassa. Kilometrejä tuli autoon 800. Kaunis on myös Suomen kesämaisema, kun teitä autolla kiertelimme. Päivät kuluvat lomalla ihan melkein joutenololla, mitään ei oikein saa aikaiseksi. Lista tekemättömistä töistä on edelleen odottamassa tekijäänsä. Kuulostaako tämä sinusta yhtään tutulle?

Jaan tämän herkullisen grillausohjeen, jonka sain vävypojalta: Koskenlaskijan savuporojuustolla höystetty perunasipulinyytti grillissä tehden. Tämä on hepompaa ja nopeampaa perunaohjetta grillissä  ei toista ole olemassa.

Perunasipulinyytit: 

Kaupan pakastealtaan valmista perunasipulisekoitusta
Koskenlaskija  sulatejuustoa nokareina folioon
mausteeksi suolaa ja pippuria

Lisäksi tämän kanssa meillä tarjoiltiin: 
grillitassuja
makkaraa
salaattia (oman kasvihuoneen kahta eri lajiketta salaattia ja kurkkua)
Fetajuustot meillä laitetaan erikseen, kun siitä ei kaikki tykkää samoin tomaatti.









Jälkiruokana parasta näin kesällä on tietysti mansikkakermarahka. Eilen sain kuin sainkin upeita mansikoita laatikon suoraan viljelijältä. Mummon ja tyttären kanssa ihmettelimmekin mansikoiden kokoa, sen verran valtavia ne olivat. Pakkaseen 1 litran pusseihin laitoin talveksi niitä ja sitten tein vielä rahkajälkkäriä. Tässäpä ohje:

MANSIKKAKERMARAHKA
mansikoita pilkottuna
1 prk creme vanillaa vatkattuna
2 prk rahkaa
0,5 dl sokeria (voit myös lisätä vaniljasokeria)

Tarjoile kylmänä!




 Omasta kasvihuoneesta on saatu lähiruokaa mm. kurkkua, sipulia, salaattia, yrttejä (persilja, tilli, basilika ja pinaatti). Tässä vielä kuvaa parin viikon takaa, mille kasvihuoneessa näytti:




Näin herkullisia salaatin lehtiä meillä kasvaa kasvihuoneessa. Täältä on helppo käydä napsimassa luomulehtiä salaattiin.



Iloista ja helteistä heinäkuun loppua! 



27.7.2014

Pienen tytön huoneen sisustus& vanhaa

Lapsen huone muuttuu iän myötä. Tapetteja saa vaihdella, värimaailma muuttuu ja kalusteet vaihtuvat. Onneksi ei kovin iso vaiva ole vaihtaa seinän väriä tai uusia osaa kalusteista. Aina voi myös ostaa klassikkokalusteita kuten Muuramen huonekaluja, joita myyjä suositteli aikoinaan myös meille tyttöjen huoneeseen. Silloin koulupöytää hankittiin Iskusta ja Askosta, ja kalusteet ovat kiertäneet sitten serkkujen kesken. Toinen koulupöytä on edelleen meillä käytössä, ja se on ihan klassikkosarjaa ja jää tälle pienelle Papuselle pöydäksi.

Tässä Jyväskylän asuntomessujen hirsitalossa oli tehty ihana tytön huoneen sisustus, jossa oli käytetty hyödyksi vanhaa, itse tehtyä (diy-matot) ja myös Ikean lasten kalusteita.
Kattolamppu on nätti,pehmoinen ja suuri.








Kyllä tässä huoneessa kelpaa tytön leikkiä ja nukkua.Ennen nukahtamista voi katsella sängyn vieressä olevaa taulua.

24.7.2014

Terassiunelmia ja Diy a la´Kalajoki loma-asunnot

Terassin laudoituksiin saa näistä loma-asuntomessujen kuvista ideoita, jos haluaa tehdä porrastuksia,kuviointeja ja  käyttää erilaisia puumateriaaleja (mm. Lämpökäsitelty,painekyllästetty, komposiitti, kuusi). Kuusen ominaisuus on sen luontoystävällisyys samoin komposiitin. Komposiitti vain on kovin kallista, mutta toivotaan, että sen hinta halpuu ajan myötä. Säästyy ainakin vaiva öljytä joka kesä.



Näihin oli led-valot upotettu portaisiin.


Ihanat paksut ruukut ja puksipuut portaikossa ryhmänä. Alemmassa kuvassa oli muuten pensasmustikkaa laitettu ruukkuihin, ihan kätevää!




Tässä oli käytetty kuusta terassin laudoituksessa.


Kivetyksellä ja muureilla voi tehdä myös seinää sekä myös erottaa materiaaleja toisistaan kuten tässä kiveä ja hiekkaa.


Terasseilla on tänä kesänä näkynyt myös sisustuskasveja kuten traakkipuun tyylistä huonekasvia. Valkoiset isot ruukut ävain on omat lempparit, tässä on lumihiuteletta ja vartettua hortensiaa. Väri on myös oma lemmikki.





Terassilla voi olla grilliä, paljua tai muuta tulisijaa varten puita valmiina koreissa. Myös terassin laattalattia näyttää ihan luonnon kiveltä. Alemmassa kuvassa on koivupölkkyjä tehty istuimiksi. Meillä vanha puupölkky maalattiin pellavaöljymaalilla, siitä tuli lyhdyn tai kukan teline.





Tämä oli lomamessuilla kiva idea: koivupuita aidanteena terassilla ja valkoiset kivetä koristeena laatikon päällä. Uskon, että puut kestävät aikaa, ekologinen aitaus.



Luonnon omaa kiveä voi myös yhdistää terassille. Harmaan ja vaalean ruskea laudoitukset ovat tässä sopusoinnussa.




22.7.2014

Asuntomessuilta 2014 ideoita kotiin ja terassille

Näin helteillä jää tämä blogin päivitys vähälle. Viime viikko meni lomaillessa Suomen kohteissa mm. Jyväskylän asuntomessut tuli käytyä katsomassa. Ihania ideoita kotiin, ja talot olivat myös kauniita. Vaaleat sisustumateriaalit olivat in ja niitä tehostettiin turkoosilla, tummanharmajalla,keltaisella,
lilalla ja muilla tehosteväreillä yksittäisiä kohtia kodissa.

 
 
 
 
 






 
 
 
 




 
Saunaosastoihin on myös tehty neliöitä enemmän
:pukuhuoneet ovat tulleet takaisin sieltä 70-luvulta.  Saunat ovat joko oikein tummia tai vaaleita. Kylpyammeita oli myös muutamissa kohteissa. Tähtitaivas valaistus oli tässä kohteessa upea ja samoin myös lattiaan tehty yksittäinen mosaiikkilaattarivi.


 
 

Ulkona oli tietysti ulkona palju tai poreammetta isoilla näyttävillä terasseilla. Terasseilla kasvatellaan yrttejä ja vihanneksia kasvulaatikoissa; mikäs sen kätevämpää kuin napata salaattia, mansikkaa tai yrttejä keittiöön suoraan omalta pihalta. Tässä Kannustalon -kohteen terassilta kuvaa


 
Terassikalusteet voivat olla myös näin yksinkertaiset! Tämä idea on edelleen Kannustalon terassilta.


Nämä tikapuun -tyyliset hyllyt on ideoitu kivasti, mahtuu paljon kasveja näihin hyllyihin ja on myös näyttävän näköinen. Kesäkeittiö voi olla myös kuin keittiö sisällä, kun se on katoksen alla.

Terassit ovat avonaisia, näkösuojat ovat vain naapureiden pihoille päin.


 
 
Oikein kivat asuntomessut olivat, ja kuohuviinibaarikin oli hieno idea:) Näistä ideoita omaan kotiin sai taas hyvinkin paljon!