23.6.2015

Sateella leivotaan

Juhannukset on vietetty ja säät eivät tainneet ihan suosia keskikesän juhlaa. Itsekin sairastin lentsua viltin alla koko juhannuksen, että joskus voi käydä niinkin. Eilen tyttäreni sai idean, että alkaa öljytä terassia ja sai juuri maalattavan osan pestyä, niin eiköhän iloiset sadepisarat alkaneet ropista terassiin. Terssin väri vaihtuu ruskeasta harmajaan, ja siitä sitten myöhemmin lisää. Tänään on sitä ropinaa kuulunut heti, kun silmät on auki saatu. Sadepäivälle sopiikin oman puutarhan raparperisadosta piirakan tekeminen.



RAPARPERIPIIRAKKA (1 pelti)

3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl kermamaitoa
2,5 dl voisulaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja kermamaitoa. Lopuksi rasva. Paista 225 astetta 20 min

Kätevä pitkävarteinen taikinan nuolija (Pentik). Paloitellut raparperit levitetään taikinan päälle.






Vaniljainen täyte: 

3dl kermamaitoa (käy myös pelkkä maito)
1,5 dl sokeria
1 munan keltuainen
3 tl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Laita maito kattilaan ja loput aineet järjestyksessä kylmällä levyllä. Lämmitä pikkuhiljaa, että täyte saostuu. Kaada lämpimän piirakan päälle.




Aurinkoa odotellessa, että terassiprojekti pääsee jatkumaan. Hauskaa alkuviikkoa!

4 kommenttia:

  1. Raparperipiirakka on ihanaa! Joka kevät mietin, että raparperi pitäisi saada istutettua tontinkulmalle. En ymmärrä miksi en muista ikinä taimistolla ostaa raparperiä ja sitten se unohtuu, kunnes seuraava kevät tulee :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljainen täyte tekee pikantin maun piirakkaan. Meiltä saisit taimia!

      Poista
  2. Herkullisen näköinen piiras! Meilläkin terassiprojetki vaihtui tänään vohveleihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hullumpi idea, ja täällä sadetta luvattu koko viikolle!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com