13.7.2015

Juhlatunnelmissa ja kesän eka mansikkakakku

Viikonloppuna oli synttäreitä ja rippijuhlia. Jaksoi ilmatkin vähän suosia, eikä kahteen päivään satanut. Piha ja puutarha sai kyytiä, kun aidanteita leikattiin oikein urakalla. Meidän pihan pensaat ja kasvit saavat nyt kasvaa rauhassa enkä aio upottaa käsiä multaan. Kynnet ja sormet ovat sen näköiset, että eipä ole manikyyreistä tietoakaan.








Tein ensimmäisen kesän mansikkakääretorttukakun vävypojalleni synttäreiden kunniaksi. Laitan tähän myös ohjetta, jos haluaa nopeasti tehdä tarjottavaa. Tein itse suklaiset perhoset kakkuun. Minulla on pieni silikonivuoka, johon sulatin suklaan ja laitoin hetkeksi pakkaseen kovettumaan.

Unelmainen kääretorttu (Valion ohje mukaillen)
4 munaa
1,5 dl sokeria
½dl perunajauhoja
3/4 vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Väliin
1 prk vispikermaa (2dl-3dl)
1-2 prk Valion valkosuklaalimerahkaa tai muuta
2 rkl sokeria
mansikoita pilkottuna

Päälle
1 prk vispikermaa vatkattuna
mansikan lehtiä, mansikoita pilkottuna, sulkaakoristeita

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauholeivinjauheseos siivilän läpi varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Täyte: kerma vatkataan vaahdoksi, sekoita muut aineet siihen, myös pilkotut mansikat. Laitoin ensin pohjaan mansikkahilloa ja tuon täyteseoksen sen päälle. Kääri rullalle, anna tekeytyä muutama tunti. Koristele kermavaahdolla ja mansikoilla, mansikan lehdillä ja sulkaakoristeilla.





Rippijuhliin veimme lahjaksi valokuvakehyksen, johon kaiverrettiin nimi ja päiväys. Aurinko paistoi, ja oli ihan kiva pukeutua kesämekkoon. H&M:n alesta hamstrasin isoja kaulakoruja, niin sai uuden korunkin laittaa kaulaan. Tässä juhlalook leikki-ikäisellä (kengät olivat vaaleanpunaiset rusetilliset ballerinan tyyppiset).


Juhlavista tunnelmista arkeen, heinäkuu jo kohta puolessa välissä. Mihin tämä kesä oikein katoaa?

10 kommenttia:

  1. Voi kun näyttää ihanalta pieni prinsessa.

    VastaaPoista
  2. Nam, mikä kakku! :) Ja suloinen pikkuprinsessa kauniissa juhlalookissa. Meidän prinsessamme suosii myös vaaleanpunaista(ainakin vielä, kun äiti saa päättää :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä tehdään ainakin kerran mansikkakkua heinäkuussa! Maku on suurenmoinen uusissa mansikoissa. Vaaleanpunainen on kaunis väri!

      Poista
  3. Mansikkakakku kuuluu kesään ja juhliin ehdottomasti <3 Nam <3 Minä en ole vieläkään saanut meille tehtyä kakkua, olisi ehkä korkea aika jo kesä aloittaa...Tänään aurinko pilkahdellut pilvien takaa hmmm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kääretorttuohjeella tekee nopeasti. Täällä on ollut pilvistä, mutta ei onneksi sada.

      Poista
  4. Namin näköinen mansikkakakku! Tein viime viikolla melkein samanlaisen :) Ihana asu prinsessalla! Rippijuhlat ovat niin herkistäviä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli myös kakku hyvää, ah nuo tuoreet mansikat!

      Poista
  5. Täällä kanssa on tehty samanlaisia kääriksiä. Toimii niin hyvin tuo mansikkakääretorttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, näppärä tehdä. Joskus laitan valmiita sokerikakkupohjia pakkaseen, sieltä on helppo ottaa, jos vieraita käy. Kerma vaan vaahdoksi ja mansikat päälle.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com