31.5.2015

Unelma lasiterassin valmistumisesta 1

Lasiterassin ostopäätös syntyi hyvän myyjän ansiosta hetkessä, mutta itse terassista olin haaveillut jo pitkään. Sisustusintoilijana olen jo miettinyt miten sitä sisustan. Ja siitä jo ideoita löytyy täältä. Naapurin kanssa puhuttiin myös siitä, miten paljon lasihuoneella on hyviä ominaisuuksia; yksi lisähuone on aina tarpeen. Siellä voi: säilyttää talven yli kalusteita, keväällä kasvattaa taimia ja pitää niitä siellä ennen ulosvientiä, jatkaa terassikautta pari kuukautta aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, saunan jälkeen vilvoitella, syödä ja juoda aamu- ja päiväkahvit, lapset leikkiä ja vaikka mitä.

Perjantaina yöllä tuli lasiterassitarvikkeet siistissä paketissa pihalle. Sain myös tekstiviestin päivällä, jossa ilmoitettiin, että tarvikkeet ovat saapuneet ja asentaja ottaa yhteyttä lähiaikoina. Meillä on jo aiemmin purettu pilareista pois puuosat. Eilen purettiin loput ja pakkeloin myös pilareita, kun niissä oli isoja naulan reikiä. Tänään en päässyt maalaamaan niitä, kun vettä alkoi sataa. Maalaamiseen pitää olla lämmin  (+10) ja sadeton keli. Heti kun kelit sallivat, tartun maalipensseliin. Maalina on Tikkurilan maalarin talomaali.


Betonivalun päälle asennamme itse  laatat, vaikka aiemman puuritilälattian alta paljastui parin sentin heittoja valussa, mutta tasoitteella pitäisi hoitua ongelma. Laattojen väri on näillä näkymin harmaja, vaikka valkoinenkin on käynyt mielessä. Muu puuosa terassilla on vielä ruskeaa, sen väritystä olen haikaillut muuttavani harmajaksi. Olisiko kellään kokemusta ruskean muuttamisesta harmajaksi, että miten onnistuu? Palju ja hiekkalaatikko pitäisi myös muuttaa eri väriseksi. Terassi nyt näyttää tälle:




Pihalla olisi paljon tekemistä, eilen ostin mullat valmiiksi kasvihuoneeseen. Perunamaa odottaa myös tekijäänsä. Nyt kun kelit lämpenevät, niin kohta pääsee multasormitoimiin. Ja eikun satoa odottamaan.

Ottaisin vinkkejä vastaan teidän terassin lattiamateriaaleista? Minkä värinen teidän terassinne on? 

27.5.2015

Valmistujaisjuhlien tarjoilut ja lahjaideat

Tyttären valmistujaisjuhlissa tarjoilut koostuivat suolaisista ja makeista herkuista. Kalan ystävälle oli tarjolla lohihyydykekakkua, jossa on pohjassa hapankorppuja ja välissä kylmäsavulohta, liivatteella tehty kerma+Valion katkaraputuorejuustoa, tilliä  ja päällä lohiruusuja ja limen siivuja.


Minä tein kinkkuvoileipäkakun, joihin löytyy täältä ohjeita. Mielikuvitus on vain rajana, mitä voileipäkakkuun haluaa laittaa. Helpolla pääsee, jos tekee kinkkutuorejuustotäytteen (+suolakurkku tai tuorekurkku, kermaviili) ja ostaa valmiin italiansalaatin.


Makeaa tarjottavaa saa näyttävillä cupcakeillä. Näissä on sisällä vaniljan makuinen kakku ja päällä kaksivärinen kuorrutus, jossa on käytetty punaista karamelliväriä ja tomusokeriseosta. Pinnasta tulee kivan marmorinen.



Perinteistä täytekakkua ei ollut tarjolla, vaan sen korvasi tämä ihanan suklainen tuorejuustokakku. Sisällä tässä kakussa on keksipohja, raastettua suklaata, kermatuorejuustohyydyke ja dajm-suklaata. Kakkujen alustoina lautasella käytetiin Ikean muovisia alustoja, jotka voi käyttää aina uudelleen. Koristeita voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Nämä sydämet on ostettu valmiina.


Mitä sitten lahjaksi valmistuvalle? 
Lahjaideoita mm. 
* Lumon-korut
* Iitalan kastehelmi-sarja
*  Arabia
* Artek 
* Marimekko 
* Pentik (Stokkalla oli tarjouksessa Vanilja-sarjaa)
* kaunis kukkakimppu
* rahaa, kaupoissa on keräykset (Halpa-Halli, S-market)
*lahjakortit
* matka 
* kuohuviini (Fresita, Blue Nun 22 Gold) 
  
Halpa-Hallissa on hyviä valikoimia astioita ja nyt on ollut tarjouksessa Kastehelmi-sarjan ihana jalallinen lautanen. Jos viime hetken vinkkiä lahjoihin etsit. Kyllä juhlat ovat aina ihanat; niitä on vain liian harvoin.



Onnea Valmistuneille ja Ylioppilaille!

Vinkkaa mitä sinä antaisit lahjaksi valmistuvalle?

24.5.2015

Löytö teekannu Arne Jacobsen

Visiitillä Ouluun tein hyvän löydön. Olen etsinyt sopivaa teekannua ja alepöydässä oli Stokkalla Arne Jacobsenin teekannusetti. Tähän kuului kannu, kaksi mukia ja pannunalunen. Netissä näyttää kannu maksavan n. 70-80€, tämän setin sain 38 eurolla. Ihan mukava säästö. Kannun edessä on kirjain T ja takana on pienellä tea-sana.

Ilmat eivät ole kovin suosineet, luin All you need is white- blogista, että viime vuonna tähän aikaan oli jo ollut 30 asteen helteitä. Helteitä ja kesää odotellessa kuitenkin. Ulkona luonto on niin kauniin kesän vihreää, että silmät oikein lepäävät autolla ajellessa, kun katsoo luontoa, puita ja peltoja. Leppoisaa sunnuntaita sinulle!



22.5.2015

Sisustamista kynttilöillä ja somisteilla

Kynttilät sopivat jokaiseen vuoden aikaan, minun kesävärit tulivat Partyliten paketissa  ja sen mukana myös jotain kotiin sisälle ja ulos. Kynttilöissä kesän pastellivärit ovat erittäin houkuttelevia myös tuoksultaan. Tuoksu ei ole liian voimakas, joten polttamalla yhtä tai kahta kynttilää ei tuoksu liian voimakkaalle.



Ristikkolyhtyjen paikka tulee olemaan kesällä lasiterassilla ja välillä myös avoterassilla. Näiden sisälle saa kahdenlaiset telineet, jos haluaa korottaa kynttilää korkeammalle tai polttaa esim. kolmea tuikkivaa sisällä. Minulla on näistä kaksi eri kokoa.




Sitten tämä aurinkokennolla toimiva somiste pääsee myös lasiterassille. Tämä korjaa talteen virtaa auringosta, ja valaisee sen avulla. Kooltaan tämä onkin suuri n. 70 cm. Leppäkerttu on pikkuisen toivomus, tämän saa myös käännettyä toisinpäin roikkumaan.





Tämä Brighter-sarja on itselle uusi tuttavuus. Tässä on mieto tuoksu, ja heleä väri! Sopii myös vaikka kylppäriin tai vessaan.




  Tämmöisiä ihanuuksi hankin kotiin ja myös lahjaksi. Kivaa perjantaita!




19.5.2015

Terassikelejä odotellessa

Meidän terassi saa parin viikon sisällä lasit ympärilleen.Lasitetusta tilasta haaveilen olohuoneen kaltaista huonetta. Vanha terassi on purettu ja projekti etenee hitaasti, koska sinne tulee myös uudet laatat lattiaan. Olen ostanut jo viime syksynä Jyskin alesta kuusi huoltovapaata valkoista tuolia. Niille ole etsinyt ruokapöytää. Valkoisten tuolien kaveriksi sopii valkoinen tai harmaja pöytä (Ikean Falster). Lasiterassilla voisi olla kaksi (Kartel) tuolia ja pienempi pöytä (Ikea PS Sandskär) ja apupöytä (Norman Copenhagen Block). Lisäksi tietysti jättikokoisia ruukkuja pari kappaletta ja Partyliten lyhdyt.

Tässä ideoita, joita olen suunnitellut tulevaa kesää varten lasiterassille ja tavalliselle ulkoterassille:

Kuvat: osa omia ja www.finnishdesignshop.fi


Mikä on sinusta terassille paras kaluste tai mitä sinne haluat ehdottomasti laittaa?

17.5.2015

Mistä paketointitarvikkeita lahjoille?

Lahjojen paketointitarvikkeita ostan yleensä varastoon, kun niitä tarvitaan silloin tällöin. Marketeissa nauhat ja paperit ovat kalliita. Matkoilta tuon aina kortteja; saa erilaisia ja edullisemmin.Paketointiin voi panostaa, ja tykkäänkin tehdä niin.Värit ja koristeet ovat tärkeitä.

Ikeasta löytyy paketointiin kaikki tarvittava; taittelua kestävät paperit, kauniit nauhat ja pakettikortit, lahjapussit ja kaikkea muuta kivaa.


Tämä paketti lähte 2 -vuotiaalle prinsessalle. Hänen äiti tykkää pöllökuvioista, niin idea lähti siitä paketin paperiin. Sitten nauhan värin otin myös tuosta lahjapaperin sävyistä.



Tämä paketti oli äitienpäivälahja.

Toukokuu onkin juhlakuukausi ja mikäs sen ihanampaa kuin aiheet juhliin.Mistä sinä hankit kortit ja lahjapaperit?

15.5.2015

Talon maalaus edessä?

Tänään on katseltu ja etsitty sopivaa väriä puutalon uudeleeen maalaukseen. Talossa on valkoinen pellavamaali, joka on alkanut jo pari kolme kesää sitten tekemään tummia pieniä pilkkuja sinne tänne seiniin; varsinkin pohjoispuolelle.Talo on kahtena kesänä pesty käyttäen apuna mm. homeelle tehtyä pesuainetta. Seinät pysyvät hetken puhtaana, mutta taas sitten tulevat läiskät esiin varsinkin syksyllä. K-Raudan myyjä sanoi, että tuo ongelma on ollut pellavaöljymaaleissa eritoten.

Itse huomasin, että meillä on autokatoksen kaiteisiin (ovat valkoiset) ilmestynyt samanlaisia pilkkuja, vaikka maali on kylläkin ollut Värisilmästä ostettua vesiohenteista maalia. Tänä kesänä on kaiteiden pesu ja uudelleen maalaus ohjelmassa sekä autokatoksen seinienkin maalaus.

Haasteellista tässä hommassa on siis se, että jos haluaa taloon muun kuin entisen värin, niin miten löytää se silmää miellyttävä väri.

Vaihtoehdot: 

1. Ajellessa kannattaa katsella mieluisia vaihtoehtoja, kun löytää asutusalueelta sopivan värisen talon, käy kysymässä omistajilta värikoodit ja maalin nimi.

2. Tikkurilalla on oma ohjelma, jolla voi testata värikarttoja myös omaankin kuvaan. Ohjelman saa ladattua täältä. Kannattaa ottaa omasta talosta kuva ja ladata se koneelle. Valitse sieltä julkisivut-Vinha -kartta (esim.) -valmiit kuvat tai lataa oma kuvasi tässä vaiheessa- valitessasi värejä käytä maalisiveltimen kuvaa (näin ohjelma valitsee kuvaan haluamasi värin, jota olet ensin klikannut)

Tässä mallissa pitäisi löytää ruskealla (ikkunalaudat ja räystään laudoitus) sopiva väri. Valkoinen on aina varma valinta, mutta jos haluaa vaihtaa sen toiseen niin tämä ohjelma antaa suht hyvät puitteet siihen. Suosittelen!


3. Värisilmällä on oma palvelu, jonne netin kautta voi lähettää kuvan talosta sekä muita tietoja. Löydät heidän sivuille tästä!

Saitko tästä apuja, kun suunnittelet talon maalausta? Itsellä oli sellainen käsitys, että vain valkoinen talo, mutta innostuin nyt harmajasta ja ruskeasta. Tuossa kohteessa haastetta tuo tosiaan ruskea kivijalka, ruskeat nurkkalaudat ja pellitykset.

13.5.2015

Suussasulavaa mustikkaherkkua ja äitienpäivälahja

Mies kokkaili nopean ja helpon mustikkarahkan näin helatorstain aattona. Mustikoita on vielä pakkasessa, niin ne sopii tähän rahkaan hyvin.Kerma on kyllä herkullisen makuinen verrattuna vispikekermaan. Joskus voi herkutella ajattelematta kaloreita. Pehmeä rahka on hyvä juhlapyhän herkkuna. 

Ohje: 2 prk kuohukermaa (tai vispikermaa) vaahdota
lisää 1 prk rahkaa 
mustikoita sulana
ripaus sokeria





Sain äitienpäivälahjaksi tuon valkoisen Partyliten lyhdyn. Se on kooltaan keskikokoinen ja laitan sen lasiterassille ison samanlaisen seuraksi. Uusia kivoja somisteita tuli Partylite-tilauksen mukana. Siinä on myös lahjoja odottaen tulevia juhlia. Sain myös uusia kesätuoksuja, jotka ovat kyllä niin herkullisen kesän värisiä että.



Hyvää helatorstain aattoa Sinulle!

11.5.2015

Kasvohoitoa luonnonkosmetiikalla kotona

Arjen kiireessä jää usein omat kauneusrutiinit hoitamatta, kun pitää viilettää oravanpyösässä tukka hulmuten. Ostin vuosi sitten näitä ihastuttavia Argital-tuotteita Tallinnasta Dell´ Eco kauneushoitolasta, joka myös tuo maahan näitä tuotteita Suomeen kauneushoitoloihin. Pyrin kerran viikossa kuorimaan ja laittamaan naamion kasvoihin. Joskus kyllä väli jää pidemmäksikin. Kotona tehty kasvohoito on helppo tehdä joko lyhyellä tai pitkällä kaavalla. Pitkään kaavaan minulla kuuluu kasvovedet, -hieronta ja tehoaineet.



Lyhyt ja nopea hoito kotona vaatii ensin ihon puhdistuksen ja sen jälkeen tehdään kuorinta. Argitalin vihreä savi-kuorintavoide on aivan ihanan pehmeä ja hellävärainen, joka soveltuu myös herkälle iholle. Tuote sisältää vihreää savia ja iiristä. Kylmäpuristettu manteliöljy ravitsee ja suojaa uutta ihokerrosta. Ruusunlehtiuute ja damaskon ruusu eteerinen öljy tasapainottaa kasvojen ja kaulan ihoa; samalla tuo ihanaa tuoksua iholle.  Kuorinta-aine levitetään hellästi kasvoille, varo couperosa-kohtia ettet niihin laita kuorinta-ainetta. Kostuta kädet ja hiero hellävaroen kasvot. Tämän jälkeen pese puhdistussienellä kasvot ja levitä naamio. Argitalin vihreä savinaamio soveltuu myös vartalolle. Saunassa hoito vielä tehostuu. Naamio voi olla 5-30 minuuttia kasvoilla, sen jälkeen pestään pois. Tämän jälkeen voi levittää yö- tai päivävoiteen kasvoille.

Argital on italialainen luonnonkosmetiikkasarja, jota on valmistettu 30 vuotta.

Millaisia kasvohoitoja sinä teet kotona?

9.5.2015

Ruusuja kaikille äideille!

Viikko vierähti taas valon nopeudella. Työmatka suuntautui viikolla kauniiseen Turkuun, jossa kaupan ikkunoita vain ihastelin, kun ei ollut aikaa tutustua kaupunkiin. Ehdin Stokkalla piipahtaa; on muuten paljon suurempi kuin Oulun vastaava. Sieltä bongailin äidille lahjoja ja eilen Prismasta ostin ne ihanat ruusut, jotka joka vuosi meidän rakkaamme saavat paitsi yksi, joka poistui meidän keskuudesta vähän aikaa sitten. Tytär sanoi kaupassa, että yksi ruusu oli se meidän mummun värinen (fuksianpunainen).




Muumimamma-kortissa on näin ihanat sanat, joten Onnea Kaikki ihanat äidit, mummot ja isomummot! Tänään on saatu uusia huonekaluja paikalleen, joita Ikeasta ostin. Printtitaulu on Pariisi-aiheinen. Sitä ennen oli Eifel-torni. Malm-lipasto laitettiin nyt eteiseen, vaikka sitä olisi tarvinnut makuuhuoneessakin. Sinne tuli uusi sänky Papulle, siihen pitää hankkia uusi päiväpeite. Sänky on myös Ikeasta. Kevät saa sisustuskärpäsen innostumaan!









5.5.2015

Väriä tyynyillä kotiin

Ikean uusista tyynykuoseista meille kotiutui hempeän pastellin mintunvihreä ja värikäs pinkki pöllöaihe. Viimeksi mainittu tulee taaperon käyttöön, kun luetaan tai katsellaan telkkaria olohuoneessa. Minulla alkaa ollakin jo kokolema tyynynpäällisiä, mutta niitä vain ei voi vastustaa. Keväällä mieli halajaa jo väreihin talven jälkeen, siksi inspiroiduin nyt pastellisävyistä ja minttu on nyt in.





 Tämä pöllöaihe oli kyllä niin söpö, että on meillä ihan paraatipaikalla olkkarissa. Pitää vaan ostaa muhkeampi tyyny tämän sisään (50x50cm), tulee pulleat pöllöt.



 Huomenna onkin jo viikko puolessa, joko teillä on äitienpäivälahjoja mietitty? 

2.5.2015

Vappupäivällinen

Mitä sinun vappuusi kuuluu? Meillä on ollut kaikkea kivaa tiedossa, eilen sisustusmania pääsi valloilleen Ikeassa, tänään juhlittiin päivällä kihlajaisia ja sitten panostin keväiseen ruoantekoon. Vappupäivällisen tein tänään grillaamalla vartaita kiertoilmauunissa, ja onnistuivat hyvin. Laitoin vartaisiin kasviksia ja lähellä tehtyä makkaraa, oliiviöljyä vuoan pohjalle ja vähän sipaisin sudilla myös päälle. Valion uutta grillattua paprikaruokakermaa lorautuin jo kypsien vartaiden päälle kastikkeeksi. Siinä oli kiva väri ja maku. Lämmitin kastikkeen ja vartaat uunissa. Lisäksi oli keitettyä perunaa,joka oli luomua ja lähtöisin Pietarsaaresta (Jacobsson´s).





Jälkkärinä toimi omat pakastemansikat survottuna kastikkeeksi, vaniljajäätelöpallot ja suklaisia strösseleitä. Eilen ostin ruokajuomaksi Somersbyn siideriä Ruotsista, jolloin siinä ei ole paljoa prosentteja.

Tunnelmallista lauantai-iltaa Sinulle! Terveisin Kokki, joka on hurahtahtanut luomuun.