29.10.2015

Oranssia ja Halloweenia

Tänään laitoimme kotiin jo Halloween-koristeita. Tähän pimeään syksyyn vain niin sopii hyvin tuo piristävä oranssi. Kauppareissulta on nyt mustat mehut tyttären toimesta hankittu sekä kurpitsat ihan kaksin kappelein. Tytär lupasi tehdä kurpitsakeittoa ja minä teen makean piirakan tai cupcaket. Olo on kuin noidalla konsanaan. Laitoin lasiterassille nuo Partyliten Hokkuspokkkus-tuikkivat enimmät tuoksut tuoksumaan, koska niissä on erittäin voimakas tuoksu. Väri vain niissä on niin herkullinen: lila ja neonkeltainen, joka niiiin sopii tähän aikaan. Hämähäkin seittien kuva ei onnistunut hämärässä, mutta laitan huomenna siitä parempaa kuvaa. Seitti tuli hämähäkkien kera Lontoosta nimittäin.








Kiireisen viikon jälkeen tunnelmoidaan Halloweenin merkeissä. Vietetäänkö teillä Halloweenia?



27.10.2015

Joulu jo mielessä

Onpas pimeää ulkona jo aikaisin, kun kellot siirrettiin talviaikaan, niin kohti kaamosta mennään. Maanantai-illan iloksi sain paketoitua joululahjoja, joita ostin matkalta. Onkohan täällä muita aikaisia jouluihmisiä jo liikkeellä? Matkalta saan usein sellaisia kivoja lahjaideoita, että niitä ei ole täällä meidän kaupoissa. Lontoossa piti käydä Disney Storessa ja siellä myös on aikuisille iloa silmille. Primarkista löytyi lahjapaperia, nauhoja ja kortteja. Viikonloppuna on pyhäinmiesten päivä ja meillä on pienet Halloween -juhlat tiedossa. Kurpitsan kaiverrusohjeita mies lueskeli tänään lehdestä, toivottavasti löytyy kohtuuhintaisia kurpitsoita vielä kaupasta!








Näihin lisäilen vielä rusetteja ja nauhoja koristeeksi. Hinnaltaan nämä koristeet olivat kaikki punnan kappale eli n. 1,30€/kpl. Hinta ei päätä huimaa.



Joko sinä olet paketteja hankkinut? Valoisaa uutta viikkoa ruudun toiselle puolelle!!

24.10.2015

Tuulahdus Lontoosta

Täällä on vietetty miljoonakaupungissa pientä lomaa ja aina vain riittää näkemistä sekä kokemista. Lensimme Finnairin reittilennolla Heathrown kentälle ja sieltä junalla Stockwelliin. Meillä oli apartmentos -huoneisto vuokralla, että on tilaa viidelle hengelle. Lontoossa kun hotellihuoneet ovat pieniä ja ahtaita. Stocwell alueena on lähiö, jossa enemmän asuu tummia ja muualta tulleita ihmisiä. Nähtävää ei alueella juurikaan ole, metro oli majapaikan vieressä, jolloin neljällä pysäkillä pääsi Green Parkiin ja viidellä pysäkin välillä Oxford Cirkukseen.

Laitan matkakertomusta ja kohteita paremmalla ajalla. Jos joku teistä lähtee Lontooseen lomalle!


    London Eye ja Thames


     Big Ben ja Westminister Abbey


    Vohveleita Wafflermaisterilta

Leppoisaa lauantaita !!


22.10.2015

Eteisen sisustusta

Eteinen on usein haasteellinen sisustaa, kun aina tuntuu, että sillä ei ole oikein muuta tekemistä kuin takkien ja kenkien säilytys. Meillä on monia liukuovikomeroita, ja niiden taakse saa hyvin kaikki piiloon; aina ei niin hyväänkään järjestykseen. Eteisestä on käynti moneen suuntaan, joten meillä eteisessä on vain Ikean Malm-lipasto ja tuoli liukuovikomerosysteemin toisella puolella.  Lipaston sisälle saa säilytykseen kaikenlaista. Tällä hetkellä siellä on vaatteita, lahjapapereita ja -naruja sekä sellaista muuta vähemmän tarpeellista tavaraa. Liukuovikomeroiden sisään menee takit ja yhteen hyllystöön lelut ja kirjat sekä taas niitä vähemmän tarvittuja tavaroita; ja niitähän tahtoo riittää ihmeen paljon.

Tähän tilaan on kiva laittaa tunnelmavalaistusta lampulla, vaihtaa taulua ja pöydän päälle tulevia tavaroita. En ole kovin ahkera mitään asetelmia tekemään, vaan haluan käytännöllisyyttä pöytien päälle. Tässäkin on huivit usein esillä, hajuvesiä ja koruja, joita voi ottaa nopeasti mukaansa, kun niitä tarvitsee.











Hauskaa keskiviikkoa Sinulle!

20.10.2015

Lahjaideaa naiselle

Mikä voisi ilahduttaa enemmän kuin mieluinen lahja vaikka synttäripäivänä. Kukat ovat aina olleet oma lempijuttuni, mutta sitten nämä Muumi-sesonkimukit ja nyt sitten kerään myös Marimekon Oiva Siirtolapuutarha-sarjaa. Olen vain niin höyrähtänyt tähän sarjaan ja nyt omistan lautasia. Luin tuosta pohjaetiketistä, että Made in Thailand oli mun ihanuus valmistettu. Nooh...hiukan miinusta ideologialle "suosi suomalaista". Muumikokoelma on siis myös täydentynyt unisilla muumeilla. Tykkäsin muutenkin tämän kupin väreistä.





Mitä sinä toivoisit synttärilahjaksi?

18.10.2015

Ikkunan pesua ja keittiön uutta ilmettä

Eilinen lomapäivä meni keittiön erkkerin ikkunoiden kimpussa. Ikkunat pesin Amwayn lasinpesuaineella, jonka olen parhaimmaksi havainnut. Ikkunoissa on ollut Ikean harmaat ja valkoiset verhot. Aiemmin olen pitänyt niissä useimmiten paneeliverhoja. On ollut hyvin hankala erkkeri-ikkunaan kehitellä, miten verhot toimisivat parhaiten. Nyt ikkunoihin jäi vain päätyyn reunoihin valkoiset purjerengasverhot. Vielä jätän kannattimet seinään, jos mieli sattuisi muuttumaan. Pöytäliinaksi kaivoin pitkästa aikaa Marimekkoa Puutarhurin parhaat-vahakangasta. Olen myös pitänyt Askon valkoisia muovisia (helppo pestä ja pitää puhtaana) tabletteja. Nyt olen innostunut muuttelemaan kodin sisustuksia, että mikähän huone seuraavaksi. Olisi kiva kuulla tai nähdä millaisia verhoja käytette omissa kodeissa?

Tänään on vietetty aikaa ulkona lenkkeilemällä ja kävimme yhdessä isolla joukolla ulkona myös syömässä ihan ABC:llä. Haravointia olisi vielä tiedossa ulkona, jos täältä sisältä vain malttaisi lähteä. Mielessä olisi yhden Marimekon kankaan tauluksi tekeminen. Löysin sitä ihanaa kuusikangasta palan. Tuohon kuosiin olen ihastunut jo viime talvena.













13.10.2015

Saisiko vinkkejä Lontoon matkalle

Loma on aika monesti mielessä ja sen suunnittelu on mukavaa puuhaa. Rantalomalle riittää usein parin päivän retkeilyt, kun taas kaupunkikohteissa haluaisi nähdä enemmän. Joissakin isoissa kaupungeissa on nähtävää ja koettavaa useammalle matkalle.Olisiko sinulla vinkata mitä Lontoossa voisi ja kannattaisi käydä katsomassa? Minne voisi otttaa myös kolmevuotiaan rattaiden kanssa mukaan.

Pari vuotta sitten kävimme näissä kohteissa: London Eye, Harry Potter lavasteet (Warner Bros -studio) Kensingtonin palatsi, Madame Tussaudsín vahakabinetti ja Kansallismuseo. Vahakabinettiin olemme nyt myös menossa ja siihen lippuun saisi esim. liitettyä Sherek´s Adeventure ja Sea Lifen. Onko näistä kokemuksia? Musikaalit myös kiinnostavat, viimeksi kävimme katsomassa Abban Mamma Mian ja nyt oli suunnitelmissa Leijonakuningas. Ja ostospaikoista vinkkejä myös otetaan vastaan! Primark ja Victoria´s Secret on jo listalla.


Tylypahka Harry Potterin kulisseissa Warner Bros studiolla













Mitä suunnitelmia sinulla on syyslomalle?

11.10.2015

A R V O N T A voittaja

Tänään on pidetty ulkoilupäivää ja nautittu auringonpaisteesta. Ulkoilureitiltä löytyi myös vähän jäkälää syysasetelmaan tuolla terassilla. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja niistä kivoista kommenteista mitä ideoita teillä on syksyyn! Siellä on vaikka mitä kivoja idiksiä. Luen niitä vielä moneen kertaan ja käyn vierailulla blogeissanne!

Arvonta on suoritettu siten, että arvat kirjoitin paperilapuille, joista onnetar nosti tälläisen arvan

Sari /Casa Mia Kahdella mukana. Syysideoista tulee mieleen ehkä vain taljojen, vilttien ja kynttilöiden lisääminen, lämpimän pesän rakentaminen :)


Onnea!!! Laitatko osoitetietoa, niin Pentikin virkattu kori, Askon keittiöpyyhkeet ja jotain lisäyllätystä tulee postin mukana sinulle.







9.10.2015

Vain elämää!

Kiireisen viikon pysähdys on perjantaina lemppariohjelma Vain elämää. Tänään hain kukkakaupasta ihanan kukkakimpun viikonlopuksi. Katse osui heti kukkakaupan valkoisiin gladioluksiin; seuraksi vaaleanpunaisia ruusuja ja vähän vihreää. Partyliten vaaleanpunaiset votiivit nesteytymään:  S-marketista äkkiä Fazerin Taikayö- suklaista leivosta luomuviinin kera. Takassa tulet roihuaa ja parasta viihdettä tv:stä Vain elämää Antti Tuiskun biisien kera. Siitä on tämä ilta tehty.









Ihanaista iltaa ja viikonloppua Sinulle!!

8.10.2015

Illan hämärtyessä

Täytyy kyllä sanoa, että on tuosta lasiterassista tullut yksi lemppari tila illan hämärtyessä. Sinne tulee sytytettyä lyhtyä loistamaan valoa ympärilleen, jonka kajo näkyy myös sisälle. Lisäksi kynttilöitä syttyy myös muualle taloon; sellainen rituaali iltaisin ja mieli lepää myös. Revontulet ovat loistaneet myös ulkona, että on upeita ilmiöitä. Lasitettu terassi on vielä kesäasussa, mutta sinne saa
kalusteet jäädäkin, talvella voi laittaa makuuvaatteet sinne tuulettumaan. Säilytystilaa saa sinne myös muille tavaroille tuonne lisähuoneeseen.

Tuikkukupit: TineK home, kurpitsalyhty Partylite





Käy  myös osallistumassa blogiarvontaan täällä, aikaa on tuonne sunnuntaille osallistua!

6.10.2015

Halloween inspiraatiota

Meillä on pienet Halloween-pippalot suunnitteilla kolme-veelle ja myös jotain kivaa aikuisille.
Nämä veikeät tanssivat kurpitsat on ostettu sitä varten Partylitelta. Kurpitsat ovat metallia ja kestävät käytössä. Tuikut laitetaan tuonne kurpitsan taakse, jolloin hämärässä hehkuvat hauskasti suut, silämät ja nenät. Lisäksi laitan paperisen Halloween kurpitsanauhan esille ja teemme lepakoita mustasta kartongista. Tilasin myös Hokkuspokkus- tuikkivia tunnelmointiin pimeällä.



Käy myös osallistumassa täällä blogiarvontaan! Arvonta-aikaa on sunnuntaille saakka.

Vietetäänkö teillä Halloween-juhlaa?



4.10.2015

A R V O N T A

Ajatuksen arvonnan järjestämisestä on muhinut jo kauan aikaa mielessäni. Olen tänne blogiini laitellut sellaisia arjen ilon aiheita omaksi iloksemme ja myös teidän! Kiitoksena siitä, että  saan kivoja kommentteja teiltä ja voin seurata monien ihanien bloggareiden saman henkisiä juttuja&kuvia. Ammennan inspiraatioita tänne omaan kotiini ja elämään. Tässä tuleekin teille mahdollisuus osallistua A R V O N T A A N! Palkintona on Askon-keittiöpyyhesetti ja Pentik-virkattu kori. Pakettiin tulee lisäksi jotain yllätystä myös!

Arvonnan säännöt:

1. arpa Jätä kommentti tai kuva parhaimmasta syysideasta kotiisi!
2. arpaa liittymällä lukijaksi (tai olemalla jo lukijani)  ja kommentoimalla parhaimmasta syysideastasi kotiisi!
3. Linkittämällä blogiarvontani omaan blogiisi

Blogiarvonta päättyy su 11.10 klo 12!

Onnea arvontaan!






Reipasta sunnuntaita!!

3.10.2015

Kiirus viikonloppu

Meillä on myllätty puutarhan puolella. Mansikkamaa on tänään laitettu uusiksi, kun edelliset eivät enää tuottaneet satoa. Sain vanhemmiltani taimia, ja Polka-taimia on laitettu maahan kasvamaan. Laitoin niitä mustaan mansikkakankaaseen leikkaamalla 40 cm:n välein aukot saksilla. Vattupensaat saivat myös uuden paikan ja raparperi. Saapa nähdä mitä ensi kevät tuo tullessaan, nouseeko puutarhasta enään mitään. Pihalta lähti viisi syreeniä myös pois. Nyt on tilaa ja valoa enemmän. Pihasuunnitelma menee välillä uusiksi.

Tänään ehdittiin myös Kärkkäisen sikapäiville. Minulle tulee uusi puhelin kokonaan, kun oma Samsung on nyt ollut huollossa kolme kertaa peräkkäin, eikä vikaa ole saatu korjattua. Uusi Samsung S5 kultaisena versiona on uusi valintani. Pentikiltä ostin tänään lasiterassin Pappelinan paikalle talveksi ihanan sydänaiheisen kynnysmaton. Pentikiltä oli yksi kiva juttu myös huomiseen arvontaan tulossa.

 Joten huomiseen, blogiarvonta tulossa!!!


1.10.2015

Ajatuksia jo joulussa

Olen jo tehnyt muutaman joululahjahankinnan. Ihan totta, enkä taida olla ainoa, joka on näin hyvissä ajoin liikkeellä. Kärkkäisellä näin niin ihanaa joulukorttiaskarteluvihkoja, että juuri ja juuri maltoin pitää jouluflown aisoissa. Kotiin on saapunut jo tämä ihastuttava Partyliten talvinen/jouluinen tuoksuöljylyhty, jossa pyörii lumihiutaleita. Somiste toimii sähköllä, pallossa itsessään on katkasija, josta sen voi käynnistää ja sammuttaa. Lamppu toimii myös lamppuna; tunnelmallinen valo kajastaa kauas somisteesta.




Joko sinulla on jouluisia ajatuksia?