10.3.2016

Puhdistamon superfood

Lidl oli ottanut valikoimiinsa monenlaista Puhdistamon superfoodia. Seisoskelin tovin hyllyn edessä, kun tutkin, mitä kaikkea oli myynnissä. Meille ostin chia-siemeniä, raakakaakaonibsejä ja OptiMSM+sitruunalla maustettu ravintorikkijuomaa.

Chia-siemenet ovat hyvä omega 3,kalsiumin, magnesiumin, kuidun ja proteiinin lähde. Siemeniä voi laittaa vaikka jogurtin sekaan tai lisätä veteen, jolloin tulee hyytelöä. Sen voi laittaa esim. smoothieen. Hyytelö on vähän sama kuin, jos käyttäisi pellavasiemeniä. Raakakaakaonibsit ovat hyvä lisä mysliin tai jogurttiin. Minä tykkään mausta, joka on tumman suklaan makuinen. Maku ei ole mikään makea, joten kaakaon käyttöä suositellaan makeiden makujen kanssa. Luulen, että tällä saan makean himon pois...Tämä kaakao sisältää antioksidantteja (häätää huonoja aineita pois elimistöstä) vitamiineja ja mineraaleja. Sitten vielä ravintorikki OptiMSM-juomaa, joka vaikuttaa niveliin ja ihon (+hiukset, kynnet) hyvinvointiin. Kollageenin muodostuminen loppuu +25v ja tämä rikki on tärkeä osa kollageenin muodostumisessa. Näitä nyt testailen, ja laitan parin viikon päästä omia kokemuksia näistä tuotteista tänne. Ainakin Chia -siemenet ovat olleet hyvä lisä ruokaan, ja sitä ovat kaikki meillä testanneet.




Tässä aamupala Puhdistamon tuotteiden kera. Aamulla parasta on vihreä Clipperin vihreä luomutee.




Onko sinulla kokemusta superfoodista? 


10 kommenttia:

  1. Noita kaakaonibsejä pitäiskin melkein ostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ne ovat ihmeen hyvänmakuisia. Näillä ainakin suklaanhimo lähtee pois.

      Poista
  2. Nam ja on kyllä kokemusta:-) Käytän kaikenlaista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä vähän kokemusta, joten nyt täytyy perhetyä lisää!

      Poista
  3. Mielenkiinnolla odotan kokemuksia MSM-juomasta! Maistuuko se kamalalta? Tässä ikäkriisissäni voisin olla valmis kokeilemaan jos se oikeasti tekisi näkyviä hyötyjä iholle ja hiuksille :P

    Kivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin siksi tuon sitruunan maun, kun ajattelin, että maistuu paremmalta. Täytyy nyt katsoa miten vaikuttaa, kun on käyttänyt jonkun aikaa. Tuo kollegaanin muodostuminen on aika hauska juttu, että se loppuisi jo 25 v.

      Poista
  4. Chia on ollut käytössä ja pari vuotta päivittäin. Pakko viran puolesta (sairaanhoitaja) sanoa, että ne kyllä ehdottomasti kannattaa aina liottaa hyvin ennen käyttöä. Niistä saa helposti pahankin suolitukoksen jos paiskaa kuivana kitusiin, koska imevät hirmu ison määrän nestettä itseensä. (Luonnollisesti vaihtoehto juoda runsaasti syömisen yhteydessä, mutte minusta pääsee helpommalla kun ne liukenee jo vartissa.) Mutta tekevät hyvää vatsalle ja henkilökohtaisesti tykkään sen "kiisselin" suutuntumasta enemmän kuin pellavansiementen. =) Sori tämä sormi-pystyssä-opettajana-oleminen.
    Sivumennen, niistä saa älyttömän hyvää jälkiruokaa sekoittamalla purkillisen kookosmaitoa (400g) ja purkillisen ananasmurskaa blenderissä ja sinne joku 0,5 dl chiaa. Laseihin vaan jähmettymään aterian ajaksi ja se on siinä.
    Minuakin kiinnostaa onko MSM kovin kitkerää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon hyvästä ohjeistuksesta. Eli liotus on erittäin tärkeää!!! Liukenevat nopeasti, sitä nyt testasinkin. Täytyy kokeilla tuota sinun jälkiruokaohjetta!
      MSM ei niin pahan makuista, siinä sitruuna mausteena. Olen tehnyt sen 6 dl:n astiaan, juonut sen päivässä tai kahdessa.

      Poista
  5. Chia siemeniä rupesimme mieheni kanssa käyttämään viime vuoden puolella muuten en olekaan vielä juurikaan ehtinyt tutustumaan noihin mutta täällä onkin tuo Lidl niin lähellä että täytyykin käydä kauppareissulla tutkimassa mitä kaikkea kokeiltavaa löytyykään :) Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com