1.6.2016

Luomua sen olla pitää vai pitääkö?

Tässä tuleekin nyt asiaa ruoasta, ja siitä mitä Täällä pohjan tähden alla ohjelman aihe ravinto sai itseni miettimään, mitä meille tuolla kaupassa oikein tarjotaan. Tietysti on jokaisen valinta mistä ruoan hankkii, mutta itsellä ei ole aikaa hakea vihanneksia sieltä, lihaa tuolta ja muita sieltä ja täältä. Pienillä paikkakunnilla ei ole ruokarinkejä. Tai sekin voi olla oma-aloitteisuuden vika; voisinhan sellaisen laittaa pystyyn. Ohjelmassa sanottiin, että leikkeleet tehdään huonolaatuisista lihoista ja pakasteita ei kannata kenenkään syödä. Suomalaisista työikäisistä on 55% ylipainoisia, kun meillä syödään epäterveellisesti.

Siispä tänään tein punaherukkamehua oman puutarhan tuotteista viime kesän sadosta, kanttarellikastiketta viime syksyn sadosta, keitin luomuperunoita (Jakobssons ekogård), verilättyjä (harmikseen nämä eivät ole luomua) ja maissia. Viimeksi mainittu on suosikki 3,7 vuotiaalle. Luomua olen pyrkinyt hankkimaan kaupan suppeasta valikoimasta. Hinta on aina korkeampi, mutta mieluummin maksan laadukkaammasta ruoasta. Kyllä ne luomuporkkanat maistuvat paljon paremmalle vaikka keitettynä; hinnassa ei niin suuri ero ole luomun ja tavallisen pussin hinnassa.

Tänä kesänä meillä tuotetaan omaa satoa kasvihuoneessa, terassilla, kasvimaalla ja kasvulaatikoissa. Oma korsi on kannettu kekoon ja toivotaan parempaa kesää tänä vuonna; sato voisi olla parempi loppu syksystä.





Mitä ajatuksia sinussa herättää terveellinen ruoka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com