31.1.2016

String Pocket ja sen sisustus

Luulen ,että monesta kodista löytynee tämä klassikko tuote seinältä nimittäin String Pocket hylly. String -sarjaan löytyy monelaisia osia ja hyllyjä, sen vuoksi sopii tilaan kuin tilaan. Työpöytä voisi olla seuraava sijoitus, koska se näyttää vievän hyvin vähän tilaa ja on muutenkin simppeli näöltään.

Meillä tämä Stringin seinähylly on olohuoneessa ja katselin blogeista kuvia kuinka sitä sisustellaan. Meillä tässä on esillä jo vähän keltaista väriä kynttilöiden muodossa, vähän viherkasvia, harmaita puukirjaimia, Iittalan kastehelmi-tuikku ja Thaimaasta ystävältä saadut onnea tuovat norsut. Saapa nähdä mitä tähän seuraavaksi tulee. Hylly ei ole liian suuri, että siihen sopii hyvinkin vain muutama kiva juttu esille.





Tuleeko Sinulla vaihdettua usein hyllyjen sisustuksia? 

28.1.2016

Sisusta kukilla

Tänään metsästin tulppaaneja taas, kun entiset alkoivat olla jo niin nuutuneita. Mieli kun halajaa jo värejä, niin tällä kertaa mukaan lähti lilan värisiä tulppaaneja. Hyvä vinkki tulppaanien hoitoon, että yöksi laittaa ne viileään tai välillä laittaa lunta maljakkoon. Lisäksi välillä on hyvä leikata uusi imupinta eikä liikaa pitää vettä maljakossa. Jos sisustuksessa pidättäytyy vain tietyissä väreissä, niin kukilla voi heittäytyä välillä vaikka mihin värimaailmaan kotona. Lilaa harvoin taitaa meillä olla sisutuksessa, mutta nyt muutaman päivän on.



 
Tein töitä koneella ja samalla tässä laitoin Partyliten laventelisantelipuun tuoksuisen kynttiläpurkin palamaan. Huumaava tuoksu, jonka pitäisi rentouttaa. Värin puolesta sopii hyvin tulppaanien kanssa. Kukat ovat helppo sisustuselementti ja niistä voi tehdä erilaisiin maljakoihin hyvinkin kivoja asetelmia. Meillä on tämä Muurlan maljakko usein käytössä ja siinä saa sopivasti hajalleen kukat.  

 
 

26.1.2016

Hiuksille hoitoa

Talvikelit rasittavat hiuksia monella tapaa; hiukset sähköistyvät ja ovat päätä myöten. Pipo hankaa hiuksia ja ne sähköistyvät. Sain tyttäreltä lahjaksi jouluna Redkenin värjättyjen hiusten shampoon Color extend magnetics shampoo ja hiusnaamion color extend magnetics deep attraction. Molemmat ovat aivan ihania käytössä. Shampoo ei välttämättä vaadi hoitoainetta kaverikseen. Hiukset pysyvät hyvän tuntuisina pari jos ei kolmekin päivää. Pyrin välttämään pesua, koska ihoni on erittäin kuiva ja vesi on pahaksi esim. kasvoille. Nyt onkin etsinnässä oikein tehohoidot myös kasvoille; hiukset ovat nyt hoidossa näiden Redkenin tuotteiden ansiosta. Naamiota käytän n. kolmen tai neljän pesun välein. Siinä on kiva hempeä tuoksu. Suositten kokeilemaan, jos tuntuu, että hiuksiin ei löydy talvella hyvää pesuainetta, joka pitää hiukset hyvässä kunnossa eikä ne tunnu heti seuraavana päivänä likaisille tai tahmeille.


Väri on näissä purkeissa niin ihana, ja erottuvat myös kylppärissä muiden pullojen ja purkkien seasta. Kannattaa kokeilla näitä! Vai onko sinulla suositella talvelle hiusten käsittelyaineita?


22.1.2016

Oiva-astiasto

Olen kerännyt ja saanut lahjaksi Marimekon Oiva-sarjaa. Myymälässä myyjä kertoi, että sarjassa on osa väreistä sellaisia, että niitä valmistetaan vain tietyn aikaa ja jäävät sitten pois myynnistä. Näitä ovat nyt esim. joulun aikaan myynnissä olleet punainen ja musta -kahvikuppi. Itselle ostin lautasia mukien kaveriksi. Kantikas muoto on ihan kiva vaihteluna pyöreälle lautaselle. Ja sopii myös vaikka mihin tarkoitukseen, itse laitoin pieniä Partyliten poroja tähän esille.





21.1.2016

Ihana hotelli Lapland Hotels Oulu

Lapland Hotels Oulu on niin upea uusi hotelliketju palvelultaan, sisutukseltaan ja sijainniltaan. Annamme sille täydet pisteet! Jos etsit kivaa ja erilaista hotellia ja hotelliketjua, niin kannattaa majoittua Lapland Hotelsiin, joita löytyy ainakin Oulusta ja Tampereelta. Meillä vietettiin viikonloppuna Oulussa hotellissa iloista aikaa tyttöjen kesken. Pääsimme saunaan ja uimaan, vaikka sauna-aika oli päättynyt. Olin luvannut pienimmällä, että siellä pääsee uimaan. Vesi oli hiukan viileää, mutta se ei menoa tällä kolme vuotiaalla haitannut. Huoneet olivat sisustukseltaan lappalaishenkiset ja  erityisen viihtyisät. Sänky ja tyynyt olivat niin hyvänmalliset, että kotiin pitäisi saada kyllä ihan samanlaiset. Alle neljä vuotiaat majoittuvat ilmaiseksi, mutta varavuoteen sai noin kolmellatoista eurolla. 

Aamiaisella tarjoiltiin kahvi ja tee pöytään pannun kera; erilaista palvelua! Ala-aulan takka loimusi ja hehkui punaisena, vaikka ulkona oli se lähemmäs -30 pakkasta. Aamiaisella kokki paistoi samassa tilassa kananmunia ja herkkusieniä. Tarjolla oli hyvää mustikkamehua ja muita metsän antimia. Porosta tehty mustamakkara oli maistamisen arvoinen.




Nämä kyltit olivat kyllä hauskat, vai mitä sanot? Huumorilla höystetyt:) Pienillä jutuilla vain saa niin hyvän mielen majoittujille, ja nämä ovat juuri sellaiset. Meidän huoneessa taidettiin tarvita taikojen tekijää, jos sitä olisi kysynyt kolme vuotiaalta. Hän kun tekee välillä omia taikatemppuesityksiä meille.



Kolmen hengen seurueessa on tärkeää tilavat huoneet ja se, että meille oli luksusta suusi tv-seinällä. Televisioita tulikin katseltua sängystä käsin, ja sehän on vain huippukivaa. Pienin asukas tutki mielellään millaisia näkymiä huoneesta oli kaupungille. Pehmetä tyynyt olivat myös hänen mieleen; kiipeilyhän se viehättää myös tutkimusmatkailijaa.


Nämä upeat kullan väriset sarvet olivat sängyn päädyssä seinällä. Minusta huoneen sisustus oli kyllä viimeistelty kaikilla kivoilla pienilläkin yksityiskohdilla. 



Mitäs tuumaat tämmöisestä hotellista? 

17.1.2016

Taikaa mustavalkoisena

Iittalan Taika-sarja on ollut markkinoilla jonkun aikaa. Kummityttöni toivoi mustavalkoista sarjaa lahjaksi itselleen, kun täytti 19-vuotta. Järkevänä nuorena aikuisena hän sanoi, että tätä sarjaa sitten haluaa myös valmistumislahjana ensi keväänä. Minusta tämä on myös ihana sarja, ja ensi alkuun tämä iso muki (0,4 dl) oli paketissa Geisha-konvehtien kera hänelle. Kahvikuppeja olisin ostanut, mutta niitä ei ollut saatavilla tässä värissä Halpa-Hallissa. Mustavalkoisia astioita voi yhdistää vaikka valkoiseen Teema-sarjaan esimerkiksi ruokalautasten muodossa.



Onko sinulla ideoita kummilasten lahjoihin?

15.1.2016

Uskon Joulupukkiin- Santa Parkissa

Joulupukin haluaa jokainen nähdä, siitä olen ihan varma! Joulupukin voit nähdä ympäri vuoden Napapiirillä ja siellä oleva Santa Park on kiva matkailukohde Rovaniemellä. Paikka on rakennettu kallion sisälle, ja sinne johdattaa jo ulkona kauniit värilliset lyhdyn tyyppiset somisteet. Sisäpuolella on pitkä käytävä, jonka seinissä on revontulia muistuttavat valaistukset ja mielenkiintoiset äänet johdattavat vieraan joulupukin paikkaan. Lipun hinnalla pääsee eri puolille Santa Parkkia, joista ensimmäisenä tulee Jääkuningattaren valkoinen maa ensin. Sen vieressä on jääbaari, jonne mentiin isot valkoiset takit päällä ihastelemaan jääveistoksia. Tunnelma siellä oli maaginen värivaloineen ja pakkashuurteineen.


Ravintolassa voi syödä ja herkutella hyvillä tarjoiluilla. Samassa tilassa voi seurata myös tanssiesityksiä.  Tilat ovat niin tunnelmalliset ja lappilaistyyliset, että siellä kyllä viihtyy vauvasta vaariin. Ja kukapa ei sadun lumosta haltioituisi.  Hopeinen osa oli kuin suoraan jäisestä lumimaasta; siinä myytiin myös koristeita ja minä ostin siitä joulukoristeita kotiin. Tuo jäinen ravintola oli niin upea kokemus; olimme siellä lisäkoltut päällämme ja joulun lumo kyllä tuntui siellä ihan ytimisissä asti. 


Oletko joskus kirjoittanut joulupukille? Minä olen monta kertaa. Santa Parkista voi lähettää postia postitoimistosta. Korttiin saa kivan Korvatunturin leiman. Siellä oli myös pieni kauppa, josta voi ostaa kaikenlaista jouluun liittyvää. Postitoimiston ulkoupolella oli myös useampi myymälä, jos haluaa matkamuistoja hankkia ja hullaantua joulun ihmemaahan. 



Yhdessä kahvilassa sai lapset leipoa pipareita ja myös koristella niitä. Kahvila oli sisustettu niin satumaisesti ja taianomaisesti, että riitti niin kaunista katseltavaa myös meille aikuisille. Piparin huumaava tuoksu vielä toi lisäväriä makuhermoille; oispa joulu ainainen. Vai mitä tuumaat näistä kuvista?




Santa Parkissa on koko päivän ohjelmaa eri pisteissä kaikenikäisille. Pääsylipun hinnalla voit olla vaikka koko päivän joulun ihmemaassa. Tässä tonttujen pajassa alemmassa kuvassa oli esityksiä yleisölle puolen tunnin välein.  Kaikki saivat lopuksi diplomit ja tonttulakit, joka oli kiva muisto Santa Parkista.



Oletko istunut joulupukin polvella koskaan? Jos et, niin täällä yhdessä huoneessa sai käydä valokuvauttamassa itsensä joulupukin kanssa. Santa Park on auki ympäri vuoden ja on ikimuistoinen vierailukohde Rovaniemellä. Meillä voi olla kohteena tämä uudelleen ensi kesänä ellei jo talvilomalla; jos se joulu olisikin ainainen?

Ei itkeä saa, ei meluta saa
tonttu voi tulla ikkunan taa, 
joulupukki matkaan jo käy...

*****************************************************

Santa Park in Rovaniemi, photos of this amaing place of Santa Claus




14.1.2016

Diy: tunikamekot a´la Metsola

Joulun aikaan ei ompeluinspis iskenyt, vaan vasta joulun jälkeen. Metsolan liikkeestä ostin näitä pipari-  ja Pupu Tupuna kankaita kangasvarastooni. Piparikangas on jouluinen, mutta menee näin vielä joulun jälkeenkin päällä. 

Papu olikin eilen Puputupunatyttönä! Pupu Tupuna on ollut lempparikangas, siitä tein pipon viime vuonna. Ompelin samalla Ottobren kaavalla (6/2014) nämä mekot/tunikat (Wood Mouse s. 31)hiukan muunnellen alkuperäistä kaavaa. Pituudeltaan ovat reiluja, että sopivat vaikka lekkareiden kanssa pidettäväksi tunikanakin. Kangasta olisi vielä yhteen mekkoon, jos sen vielä tällä kaavalla tekisin. Huomenna onkin jo perjantai, ja meillä on taas synttärijuhlia serkun lapsilla. Tammikuu on sitten puolessa välissä, joten talven selkä taittuu pikkuhiljaa.




Onko ompeleminen tai kutominen sun harrastuksena?

9.1.2016

Siivouspäivä ja Artekin pöytäliina

Tänään on imuroitu ja luututtu niin, että kuusen neulaset ja muut pölyt ovat saaneet kyytiä. Ulkona on -16 pakkasta, niin tyynyt, makuuvaatteet, matot ja torkkupeitot ovat osa vieläkin tuulettumassa. Kyllä sen siivouksen jälkeen huomaa, miten on raikas ilma sisällä ja puhdasta huonekalujen ja lattian pinnoissa. Vaikka menee monta tuntia siivoukseen, niin välillä se on vaivan väärti. Keittiön uusi pöytäliina on raikkaan näköinen ja tämä on Artekin Siena-vahakangasta. Sen voi pestä 40 asteessa ja pinnasta saa helposti liat pois, koska siinä on joku hyvä käsittely kankaassa. Tilasin seinäjokelaisesta huonekaluliikkeestä tämän, hinta oli edullinen ja tuli postin kautta rahtivapaasti.


Nämä Marimekon Oiva-sarjan astiat on kyllä niin kivoja ja nättejä. Joulun mehitähti on vielä elossa, laitoin siihen Marimekon lehden paperia ympärille taas. Huomenna onkin sitten juhlapäivä, synttäreitä neljä kappaletta. Paketit on laitettu valmiiksi ja ihana tavata taas sukulaisia. Huonekuusi on pysynyt hengissä tuossa alakuvassa se näkyykin. Se on kyllä helppohoitoinen viherkasvi. 



Leppoisaa lauantaita!

6.1.2016

Eteisen sisustus uusiksi

Kuusikossa kangas on kaunis kuvioltaan ja sopii joulun ohella talveen kodin tekstiileissä. Loppiaisena olen saanut ommeltua loppuun tunikat, jotka olisi pitänyt valmistua jo ennen joulua. Lisäksi jouluinen somistus eteisen Malm-lipaston päältä muuttui talviseksi. Marimekon Kuusikossa-kangas on odottanut laittajaansa tauluun, ja nyt se on siinä paikoillaan. Silitin kankaan ja pingotin teipin kera kehyksiin. Lisäksi lumisadepallovalo (Partylite) saa toimia valaisimena. Joululahjana sain tuon lasikuvun ja sen sisällä olevan tofeen värisen kynttilän. String pocket -hylly on saapunut, ja se nyt vielä etsiin paikkaansa.

Eteisen lipaston päälle tulee kerättyä pieniä asetelmia sesonkien mukaan, Pienillä tavaran ja taulujen vaihdoilla kotona, tila näyttää kuin uudelta. Partyliten lumipyry -somiste toimii lamppuna ja siinä liikkuu nuo lumihiutaleet, kun johdon laittaa seinään. Lasikuvun alla on myös Partyliten tuoksukynttilä, välillä nostan sen pois, niin huoneeseen tulee hiukan tuoksua siitä. 



Joko sisustuskärpänen on puraissut näin joulun jälkeen?

4.1.2016

Täydellinen makuuhuoneen matto

Makuuhuoneessa on ollut vuosia valkoinen  villamatto, joka edelleen on käyttökelpoinen, mutta vaihtelun vuoksi ostin valkoisen maton makuuhuoneen sängyn päätyyn Sotkasta. Matossa on sopivasti paksuutta ja pehmeyttä jalan alle sekä kiiltoa pinnassa. Matto olisi voinut olla hiukan pitempi,mutta luulen että tämä on sopiva. Matto voi olla myös sängyn päädyn mittainen tai hiukan yli. Tänään on pakkaslukemat paukkuneet ennätyksiä, loppiaiselle luvattu vielä lisää pakkasta. Alkuviikko taitaa mennä takkaa lämmittäessä ja siitä ainakin karvainen ystävämme tykkää!


 
 


Pakkasterveisin!

1.1.2016

Kuurankukkia uuteen vuoteen!

Hyvää Uutta Vuotta 2016! Vuosi on vaihtunut ja uuden vuoden ensimmäinen päivä on illassa. Eilen saimme juhlistaa vuoden vaihtumista rakettien ampumisella jo hyvissä ajoin alkuillasta lasten kanssa ja vielä puolen yön aikaan aikuisten seurassa. Vuoden tärkein sisustukseen liittyvä hankinta oli Lumonin lasiterassi, joka jaksaa eri vuodenaikoina ihastuttaa. Nyt lasi-ikkunat ovat luoneet omia taideteoksia kuurankukista. Niitä on kiva ihastella ohimennessä. Lasiterassilla on ollut kynttilöitä lyhdyissä ja pöydällä nyt joulun aikana tunnelmaa luomassa. Ja onpa tila hoitanut myös jääkaapin virkaa; kun jouluruoat eivät mahtuneet jääkaappiin. Uusia sisustusideoita olen jo listaillut, ja pari niistä on jo tulossakin piakkoin. Mitä sinä olet listannut uusia sisustusideoita kotiin?










Saimme kummitädiltä tämän kivan diy-joulukuusen, jossa on erilaisia namuja liimattu valkoiseen styrox-kartioon, joka on vuorattu foliolla. Päässä on lisäksi joulukoristeita. Namuja on nyt sitten popsittu koristeesta.



Mikä on uuden vuoden sisustusunelmasi?