30.5.2016

Kasvun ihme kotona ja Konmaria

Kesäkelit tulivat oikein rytinällä, joten puuhaa riittää omakotitalossa sisällä ja ulkona, että ei kellossa oikein tunnit tahdo riittää. Kesävaatteet  ja -kengät on pitänyt kaivaa äkkiä esille, ja samalla vaatekaapit pitäisi myllätä uuteen uskoon. Joitakin vanhoja vaatteita saa mennä Uffan keräykseen, kun en oikein keksi ekologisempaa käyttöä niille. Ellei innostu puuvillaisista jotain maton kudetta leikkaamaan. Konmarin ideat eivät taida tässä vielä toteutua, värit eivät ole järjestyksessä vielä ja joku voisi näistä joutaa kirpparillekin. Mutta jos sitten lomalla...Sitä ennen kyllä pitää muistaa tilata se aika jalkahoitoon; nyt alkaa olemaan aika, jolloin varpaat saa näkyä.





Minun ja Papusen yhteinen harrastus on nämä itsekasvatetut taimet, joista on tulossa meille kesäkurpitsaa, kurkkua, yrttejä (osa kasvihuoneessa) ja kauniita kukkia. Lisäksi mies ja pappa auttoivat tekemään peruna- ja kasvimaan. Ja kasvun ihmettä saa tämän 3 v 8 kk ihmetellä harva se kerta, kun pääsee kastelemaan näitä sisällä ja tuolla ulkona.



Miten kovalla tohinalla siellä mennään? 

28.5.2016

Kastehelmi

Laitoin tänne lahjaideoita valmistujille, niin näin kätevän lahjakassin sai samalla siihen Iittalan kastehelmi-kakkulautaseen. Värejä oli useampia, mutta tämä keltainen oli niin upea väreiltään. Kuvat otin illalla, joten luonnossa paljon kirkkaampi ja kauniimpi sävy. Tähän kakkulautaseen on myös tullut markkinoille pienempi versio. Tämä isompi oli hyvässä tarjouksessa Halpa-hallissa. Tähän voi laittaa tarjolle kaikenlaista syötävää tai vaikka tuikkuja ja kynttilöitäkin. Siis monikäyttöinen lahja.







Hyvää viikonloppua ja toivotaan aurinkoisia kelejä!

26.5.2016

Kesän odottelua lasiterassille

Pihalla on alkanut jo tapahtua kasvua, kun on sadellut vettä, vaikka ilman lämpötilat eivät yllä kovin hellelukemiin. Isotuomipihlajan kukkia nappasin maljakkoon terassille ja siellä myös odottaa ulospääsyä iso verenpisara. Tokmannilta ostamani ulkoruukut odottavat myös kukkia, mutta en vielä ole niihin istuttanut mitään. Tulevana viikonloppuna ajattelin hakea ainakin tuonne kasvihuoneeseen tomaatin taimia. Omalta pihalta saa nyt maljakkoon pitkin kesää kukkia, Terassin sisustus on vielä vaiheessa; uuden pöydän ja maton hankkiminen sekä leikkinurkkauksen tekeminen. Verhoakin olen suunnitellut sinne laitettavan ihan sen vuoksi, jos aurinko paahtaa kesällä enemmänkin.


Tänään iltalenkin päätteeksi, kun tulin kotiin niin mies antoi näitä uusia Pandan herkkuja minunkin maistaa; vähän niitä oli kyllä pussin pohjalle jäänyt. Molemmat karkit olivat oikein herkullisia: Pandan Candy mix namut ja Makea rapea suolainen maissisuklaapallerot.  Suosittelen maistamaan!




Millaisia kalusteita sinun terassilta löytyy?

24.5.2016

Uudet aurinkolasit

Kesäisiä kelejä tässä odottelen, kun nyt on uudet aurinkolasit hankittu vielä vahvuuksilla. Aamulla autolla ajaessa lasit olivat mielestäni hyvät uringon paistaessa kirkkaasti. Lasiosat ovat ruskeat, ja ympäristöä on ihan hyvä katsella sen väristen linssien takaa. Lasit ovat Tommy Hilfigerin mallistosta ja istuvat hyvin nenän päälle. Tykkään myös tuosta ajattomasta väristä kehyksissä, vaaleampi sanka ja tummemman ruskeat edestä.

Lasien mukana tuli kiva ja tyylikäs kotelo, jonka sisään voi lasit välillä sujauttaa.





Mukavaa viikkoa sinulle!

22.5.2016

Juhla-aika lähestyy

Juhla-aika lähestyy ja varmaan sinulla ja minulla on juhlaa tiedossa. Meillä onkin juhlia oikein roppakaupalla. On ollut jo pienen prinsessan  viisivuotis- synttärit ja  rippijuhlat; jatkuen valmistumisjuhlilla ja isän synttäreillä. Eilen bongailin millaisia juhlavaatteita verkkokaupat tarjoavat ja mitä lahjaideoita voisi valmistuville antaa. Kummityttö kerää Taika-sarjaa, mutta mietin voisiko siihen yhdistää vielä jotain lisäksi. Hinnaltaan nämä ovat n. 30 eurosta ylöspäin. Tähän poimin muutaman idean valmistujaislahjoiksi:

Muumit Muki Juhannus 0,3 l
Muumi juhannusmuki
Kastehelmi Kakkuvati 24 cm kirkas
Iittala Kastehelmi-kakkuvati






Taika Kulho 2,8 l 26 cm musta
Arabia Taika


Muumit Muki Esi-isä 0,3 l
Muumi Esi-isä

Kastehelmi Tarjotin 35 cm vaaleanharmaa
Kastehelmi tarjotin
Iittala X Issey Miyake  -kokoelma Lautanen 11x11 cm vaaleanpunainen
Iittala X Issey Miyake -sarja
Kastehelmi Tarjotin 35 cm keltainen
Kastehelmi tarjotin

Kuvat lainattu: www.finnishdesign.fi ja www.iittala.fi



Mikä voisi olla myös hyvä lahja ammattiin valmistujalle?

20.5.2016

Puuhastelua pihalla ja taimien istutusta

Täällä on tehty viimeisen viikon aikana puutarhatöitä ja istutettu siemeniä ja sipuleita. Peruna- ja istukassipulipussit ovat odottamassa myös kodinhoitohuoneessa. Peruna on jo pitkissä iduissa, joten ne pitää vielä laittaa pahvilaatikkoon ja idättää lisää.  Kurkut ja kurpitsat laitoin pikku apulaisen kanssa kasvamaan, ja ne ovat itäneet hyvin. Eilen niitä sitten yhdessä ihmettelimme silmujen kokoa. Kurpitsa ainakin on niin iso jo heti, kun se mullasta nousee.

Tokmannilta löytyi kaksi suurta kukkaruukkua. Niistä myöhemmin kuvia. Siellä on myös kauniita isoja valkoisia ruukkuja, jos sellaisia kotiin haluaa. Aion vielä hakea sieltä kaksi valkoista, kun haen myös kasvihuoneeseen tarvikkeita. Roikkuvat kesäkukkaruukut olivat hinnaltaan vain 10e ja altakastelevat n. 18. Kannattaa poiketa Tokmannille, koska hinnat olivat erittäin edulliset.

Pihalla on vielä tekemistä, mutta omien kiireiden vuoksi teen niitä sitä mukaan kun ehtii. Tarkoitus on vielä siirtää kahdesta penkistä vanhaa multaa (rikkaruohojen ja ruohon kera) pois ja laittaa uutta tilalle. Sitten laitan perennoja ruukkuihin ja upotan maahan, jos sillä välttyy niiden leviämisen ja rikkaruohot helpompi pitää loitolla.






Tämä pieni puutarhuri on ollut oikein reipas apulainen. Hän kastelee taimet ja on osannut jo istuttaa siemenet multaan sekä sipulit. Eilen jo ihan oma-aloitteisesti teki ruukkuun kolon ja kyseli saako hän jo siemenet. Laitoimme eilen vielä Asterin- ja Ruusupavun siemeniä kasvamaan.



Leppoisaa viikonloppua!!


Mille Sinun pihalla näyttää?

15.5.2016

Valosarja terassilla

Viikonloppu on mennyt sateisissa merkeissä; oikein hyvä syy tehdä jotain myös sisällä. Meillä oli oikein suursiivousurakka eilen, kun tuo valkoinen karvakaveri karvoittaa niin paljon sisällä, että on pakko tuulettaa makuuvaatteet ja muut kodin tekstiilit vähän väliä. Keskuspölynimuri sai uuden suodattimen ja putsastin sen muutenkin säiliön sisältö. Kamala määrä karvoja ja pölyä. Sitten uunin tuhkat saivat myös kyytiä. Niitäkin oli jo tullut yli äyräiden. Nyt kuitenkin on raikas ja puhdas koti. Illalla vielä virittelin tämän uuden House Doctorin Eco led-valosarjan tuonne terassille. Minusta se on hyvä ja valo on pehmeää. Tästä valosarjasta oli jo juttua täällä. Muutoin tämä päivä on mennyt juhlien merkeissä ja herkuteltu oikein kunnolla.




Tämmöiset ne nyt ovat lauantai-illan hämärässä. Mitäs tuumit näistä?

13.5.2016

Keittiöön mustaa

Musta5101 -sarjaan tuli meidän keittiössä täydennystä, kun tiskiharja liittyi joukkoon. Keittiössä voi sisustaa myös tavanomaisilla välineillä, koska joitakin näitä on käytännön vuoksi hyvä pitää esillä kuten nyt tätä ylijäämämateriaalista valmistettua tiskiharjaa. Harjat ovat myös luonnon omaa materiaalia. Ohjeessa sanotaan, että harja pestään välillä astianpesukoneessa, jolloin rasvajäämät lähtevät pois. Kyllä nyt on kiva häärätä keittiössä, kun on näin kauniita välineitä käytössä.




Bambu-luutu on ollut hyvä käytössä. Kuivaa myös helposti eikä jää hajuja. Murut ja läikät lähtevät pöydiltä hyvin. Mustikan tuoksuinen tiskiaine on myös mieleiseni tuote. Kivaa viikonloppua näin mustissa tunnelmissa:)

11.5.2016

Siirappia Nicolas Vahé

Tilasin sisustusverkkokauppa Herttasesta muutamia juttuja kotiin. Yksi niistä oli tämä karamellin makuinen siirappi S1, joka sopii esim. kahvin sekaan mauksi. Siirappi on oikein lirua, ja pienikin määrä jo maistuu juomassa. Tätä voi laittaa vaikka jäätelöannoksiin tai jälkiruokiin. Se mikä on hyvä puoli näissä Niclos Vahén tuotteissa, niin ne ovat kauniita sisustuselementtejä myös, joten niitä voi pitää myös esillä keittiön tasolla tai pöydällä. Nicolasin intohimo on hyvä ruoka ja nämä kaikki hänen brändin alla olevissa tuotteissa on käytetty ensiluokkaisia raaka-aineita. Hänen tuotteet ovat saaneet vaikutuksen Ranskasta, jossa hän on viettänyt paljon aikaa myös lapsuudessa. Lisää hänestä löytyy täältä. 





9.5.2016

Diy- kortti ja kranssi sekä äitienpäivälahjat

Äitienpäivä on aina niin mieltä lämmittävä juhlapäivä, että ei kai sen parempaa me äidit voida saada. Meillä on tapana kokoontua mummolaan koko suvun voimin, jossa on jo kolme sukupolvea mukana eli meidän pienet kohta 3- ja 3,5v prinsessat. Ja jouluna on yksi pikkuinen lisää joukossamme. Siskoni oli ollut apuna äidilläni kakkujen täytössä, kun hänen kädet ovat välillä kipeät. Äitini on aina ollut loistava kokki ja leipuri. Nyt hän oli loihtunut itse suolaamastaan lohesta voileipäkakun.

Nämä itse tehdyt kortit ovat aina niin ihania saada, Jos en väärin muista, niin tyttäreni osti nämä leimasimet Granitista. Kiva diy-idea ja helppo toteuttaa.

Meillä annettiin hemmottelulahjakortteja jalkahoitoihin. Tyttäreni antoi lahjaksi kivoja tauluja ja itse tekemiään kortteja. Askartelutaidot ovat myös hyvin halussa suvun nuorilla. Toinen tytär teki minulle lahjaksi ihanan mansikkajuustokakun. Rakkaus-muumimuki tuli mukikokoelmaani lisää.


Mummo sai myös ihanan valtavan virkatun pyöreän maton ja lisäksi tämmöisen diy-kranssin, joka on tehty suodatinpusseista. Kranssi oli erittäin kaunis ja sopii hyvin valkoisen maton kanssa. Laitan kuvaa matosta, kun sen äitini on sen paikan löytänyt kodissaan.


Ja tämä oli meidän toisen mummin lemppariväri ja häntä muistettiin viemällä kylmääkin ilmaa kestävä krysanteemi haudalle. Minusta tämä väri oli erinomaisen kaunis.



Ihanaa uuden viikon alkua Sinulle!

6.5.2016

Mitä lahjaksi äidille?

Viikko on vierähtänyt vierailla mailla, sen vuoksi äitienpäivä nyt onkin mennyt ohi valmisteluineen mm.lahjaostokset ja kakun suunnittelulla.Oma toiveeni oli Marimekon Fokus-   tarjotin, mutta tytär sanoi,  että oli jo ehtinyt lahjan ostaa. Mutta silti se tarjotin pysyy omalla hankintalistallani. Karita Tykän Sokeriton -kirja on juuri ilmestynyt ja se voisi olla hyvä lahja vaikka Karitan nimmarilla varustettuna. Kirjaa saa tilata suoraan hänen Superlemonin verkkokaupasta täältä http://superlemon.fi/sokeriton-kirja-karita-tykka.html .




Sokeriton kirja edullisesti
kuva lainattu. www.superlemon.fi

Leppoisaa viikonloppua ja onnea kaikille äideille!

1.5.2016

Teassin kalusteet

Terassin kalusteet  ovat nyt paikoillaan. Hyvää Vappua! Nyt ainakin ilmat suosivat, sen vuoksi eilen joimme vapun kunniaksi terssilla munkkikahvit ja pPpu sai leikkiä jo ilman ulkoiluvaatteita  lämpimässä lasiterassilla. Avoterassille on tuotu jo lepotuolit ja suuri aurinkovarjo odottamaan kesän saapumista. Parasta on se omalla terassilla kun voit istua ja juoda ulkona vaikka aamu- tai päiväkahvit. Se on sitä rentoutumista arjen kiireen keskellä.

Meidän terassilla lämpötila nousi auringon paistaessa jo yli 25 asteeseen.. Badenbaden tuolit myös toin varastosta, ja loikoilimme myös niissä suojaisalla takapihalla. Tuolien pehmusteet kestävät vuosia käytössä, jos muistat sateella ottaa ne sisälle suojaan, kun kangas muuten haprastuu ja värit haalenevat.

Mitä leipoa vappuna?

Vappuun kuuluu aina sima, mahdollisimman paljon sokeroidut munkit ja serpentiinit. Sain äidiltä hyvän munkkiohjeen, ja perjantai-iltana leivottiin pieni satsi munkkeja! Lisäksi eilen söimme kunnon pihviaterian vapun kunniaksi. Mun gluteeniton munkkiohje on myös täällä, jos etsit vapuksi munkkireseptiä.



Miten siellä vietetään vappua?