31.8.2016

Laukut esille eteisessä ja uusi Michael Kors

Kun omistaa kauniit laukut, niin ne voi tuoda myös esille eteisessä. Sen vuoksi laukut ovat esillä nyt kotona Malm-lipaston päällä. Lipaston laatikoihin saa hyvin tavarat säilytykseen ja järjestykseen. Sen päälle sopii hyvin aamuisin tai ulosmennessä tarpeellista tavaraa kuten kosmetiikkaa, kynttilöitä, korut, laukut ja taulut. Iittalan kivituikut ovat käteviä säilytysastioita, sopivat vaikka huulikiiltojen säilytykseen. Käsivoide on näppärä pursottaa käsiin, kun se on esillä lipaston päällä. Muutoin sitä ei tule käytettyä niin usein kuin olisi tarpeellista, jos kädet ovat kuivat. Lipaston päälle tulevat taulut ja nyt tähän aikaan sopivat kynttilät herkullisissa väreissä koristavat ja tuovat iloa silmälle. Tämmöinen sisustusvinkki näin keskiviikolle!





27.8.2016

Syys- ja joulumalliston lanseeraus Partylite

Eilen olin Partyliten syksy- ja joulumalliston lanseeraustapahtumassa. Kynttiläaika alkaa olemaan taas käsillä ja katse jo syksyssä jopa pientä vilkuilua myös joulunsuuntaan. Kynttilät ja erilaiset somisteet ovat helppoja kodin sisustuksen ilmeen muuttajia. Minua sykähdytti ihanat kynttiläpurkit ja -maljat, joista saa kivoja kannellisia lasiastioita pienten tavaroiden säilytykseen. Partyliten kynttiläpurkit ovat myös elintarvikelasia, joten sopivat myös keittiöön astioiksi.

Uutta olivat Signature-sarjan yhdistettävät kaksi tuoksua keskenään, josta tulee yksi erilainen tuoksu. 3 sydänkynttilämaljaa (kuvassa)  voi polttaa yksi kerrallaan kahta eri tuoksua tai jos ne palaa  yhdessä, niin niistä tuleekin ihan eri tuoksu. Kynttilän sisus nesteytyy nopeasti ja valaisee kauniisti ympärilleen valoa.

Partyliten luovuus-somisteisiin voi kotona tehdä omia mieleisiä sisustuksellisia juttuja. Kesän Espanjan matkalta laitoimme muutamia simpukan kuoria rannalta pussiin, ja ne nyt ovat tässä yhdessä Kupla-somisteessa sisällä. Opetin tälle pienimmälle sisustuajalle palapelin avulla eri maita, ja onneksi meiltä löytyi tuo Eiffelin torni, joka on siinä simpukoiden päällä. Palapelin kuva on myös livenä somisteessa.

3 -sydänkynttilämalja
Hurricanet
Shampanjan hehku-somiste
Loputtomat ympyrät -somiste
Loputtomat ympyrät -lyhty

Halloween-somisteita ja kynttilöitä oli myös tarjolla jo nyt. Tykästyin tuohon mustaan metalliseen lepakkoon, jonka saa roikkumaan ketjulla. Lisäksi kiva oli keraaminen musta pata, jonne voi laittaa sisälle kynttilän tai täytää vaikka karkeilla.
Lumottu pata -somiste Kynttiläpurkille

Lepakkojen yö -somiste






Täällä myrskyää ja venetsialaisviikonloppu kovin sateinen, mutta laitetaan kynttilät palamaan!

22.8.2016

Keittiön pöytäideaa


Sisustajan kodissa tulee aina uusia ajatuksia miten joku kodin huonekalu voisikin olla jotain muuta mallia, väriä tai tyyliä ja sen vuoksi olen pähkäillyt keittiön pöydän kanssa, kun se ei vain miellytä silmää tuoleista puhumattakaan. Pöytä sai keväällä Artekin Sienna kankaan; peittää vähän pöydän pähkinän väriä, johon olen hiukan kyllästynyt.

Kuin tilauksesta tietsikan näytölle ilmestyi Elloksen mainokset ja alennuskoodit. Elloksella oli Perstorp- pöydän kansia ja jalkoja erikseen myynnissä. Tässä houkutteli myös hyvä alennusprosentti. Sitten toinen pöytämalli mikä tuli vastaan vähän aiemmin, oli muistaakseni Norman Copenhagenin sivustolla saman tyyppinen pöytälevy ja jalat.  Tämä malli eri värivaihtoehtoineen oli  tulossa vasta lokakuussa markkinoille. Sitten pitäisi löytää sopivat tuolit pöytään.

Ellos Home Perstorp-pöytälevy 180x95 cm
kuva lainattu www.ellos.fi



                                     Millaisia keittiön pöytä ja tuoleja sinun kodista löytyy?

20.8.2016

Iltojen pimetessä ja sisustusta kotona

Viikko sitten sytyttelin jo kynttilöitä sinne ja tänne kotia. On tullut aika saada iloa ja valoa kynttilän liekeistä. Pihalta sain poimittua vielä ruusun oksia sisälle. Ihastuin tähän Partyliten persikan väriseen kynttiläpurkkiin ja tuoksukin on mieleinen. Kynttilöillä on helppo tehdä asetelmia ja tässä tämän päivän asetelmani Bestå- kaapin päälle. Pieniä sisutusjuttuja ja iloa silmälle.


Koti on siivottu ja nappasin muutaman kuvan, tässä olohuoneen viereisen huoneen hyllynäkymä. Tässä kynttilät asetelmana Marimekon Räsymatto-leikkuulaudan päällä. 



Teetkö sinä asetelmia kotona?

19.8.2016

Puutarhasta pöytään pihveinä

Tänään totesin 4 v puutarhuriapulaisen kanssa, että meidän kasvihuoneessa ei taida enää kasvit kasvaa tai kypsyä. Toimme siis sisälle kurkkua ja paprikaa. Tomaatteja olenkin laittanut pimeään kaappiin saamaan väriä. Viikonloppuna taidan osan kasveista laittaa kasvimaalle höystöksi tulevaa kesää varten. Eilen kävimme puolukassa ja tänään tuli tehtyä puolukkasosetta hillosokerilla. Puolukat eivät ole ihan niin kypsiä, että niistä voisi tehdä mehua tai pakastaa talveksi. Tämä elokuu on vain niin ihanaa aikaa, kun kaikkea kotimaista vihannesta ja marjaa on tarjolla! Kannattaa hyödyntää niitä kotikeittiössä.

Kasvihuoneestani kypsyi muutama kesäkurpitsa, ja yksi niistä päätyi kasvispihveiksi viikolla. Laitoin lisäksi pihveihin porkkanaa kaveriksi, ja meillä pihvit maistuivat myös muille. Joten jaan ohjeen myös täällä, kun maku oli niin hyvä jokaisen mielestä; äitini kehui makua ja hän on oikein mestarikokki.



Pieni kesäkurpitsa ja porkkanaa (raasta karkeaksi n. 600g)
1dl luomu kaurahiutaleita
pieni sipuli (pilko)
1-2 munaa
1 tl suolaa
1tl pippuria (laitoin mustapippuria)
yrttiä (hain kasvihuoneesta basilikaa, ja pilkoin pieneksi)
0,5 dl vehnäjauhoja (sitoo taikinan)

-sekoita aineet keskenään, voit laittaa raasteen sihdin läpi ensin ja valuttaa vihanneksista tulevan nesteen pois
- nostele nokareina pannulle, käytin oliiviöljyä paistamiseen
-tarjoa salaatin ja uusien perunoiden kera
-paista n. 5 min/puoli



Hyvää viikonloppua! 

17.8.2016

Diy pyyhepidikkeet puuhelmistä

Puuhelmistä tein uusille pyyhkeille pidikkee vessaan. Löysin isoja puuhelmiä ja metalliklipsejä täältä käsityöliikkeestä. Samalla ostin myös mustaa ohutta nauhaa. Helmet maalasin ja ne saivat kuivua yön yli. Laitoin valkoista nahkanauhaa, joka on sopivan paksua, joten menee helmistä läpi. Pidikkeet ovat käteviä tuolla kylppärissä ja samalla myös sisustuselementtinä ihan kivaa katseltavaa. Minulla on näitä eri värisiä valmiina. Puuhelmistä löytyy muitakin ohjeita Pinterestistä. Itsekin olen sinne tehnyt oman kansion näistä diy-jutuista. Avaimenperistä kirjoitinkin täällä ja näitä tein myös lahjaksi äidille, josta juttua täällä.





14.8.2016

Kaurajogurttipunaherukkapiirakka ja nimipäivälahjaideaa

Ihanaa sunnuntaita kaikille! Eilen leivoin punaherukkapiirakkaa ennenkuin lähdimme kyläilemään vanhemmilleni. Äidin nimipäivät olivat reissun aikana, joten lahjojen kera menimme mummolaan. Olimme tehneet jo avainmenperiä aiemmin (diy) ja sitten tein lisäksi pyyheliinanipsuja helmien kera. Lahjaksi oli niitä, Pentikin virkattu kori ja puinen voiveitsi sekä Mustikkalikööriä.  Puutarhasta on tullut marjoja jonkin verran, osan olen tehnyt mehuksi. 

Olen joskus äidiltäni saanut Seuran "Maukkaita marjaleivonnaisia" sivun makoisista marjaleivonnaisista, ja tämä ohje on sieltä. Välillä kun tekee mieli piirakkaa, jossa on muutakin täytettä kuin mustikkaa. Ohje sopii kaikille marjoille, koska jogurtti pehmentää makua.


Kaurainen marjapiirakka saa kivan pehmeän maun jogurtista. Meillä on äidin kanssa tapana siis jakaa reseptejä, koska äitini on aina tykännyt leipoa ja kokeilla uusia reseptejä. Hyväksi havaitut reseptit kuten tämä kaurajogurttipunaherukkapiirakka-ohje



Kaurainen marja-jogurttipiiras
8-10 annosta

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1 dl juoksevaa tai sulatettua voita
1 muna
1 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vadelmia ( laitoin kokonaan punaherukoita 4 dl)
2 dl mustikoita

-Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää rasva, muna, jogurtti ja sekoita aineet varovasti nostelemalla taikina tasaiseksi.
-Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
-Sekoita kaikki täytteen aineet marjoja lukuun ottamatta hyvin keskenään. Sekoita marjat varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 lämmössä n. 40 min.


Alakuvasta voit nähdä mille meillä näyttää takapaihalla. Sateista huolimatta, niin ainakin terassilla siellä jaksaa kukkia ruusupapu. Loppukesästä ostin Agrimarketista tuon valkoisen istustuslaatikon heinän, ja se on myös kasvanut hyvin.Ruusupapussa on mukavan oranssi väri sen kukissa.


Leiposmisterkuin!

12.8.2016

Vihannesten ja hedelmien säilytysvinkit

Tilasin naapurin Tupperin kutsuilta lisää vihannesten säilytysrasioita jääkaappiin. Olen jo vuosia sitten ostanut ensimmäisen VentSmart-nimisen rasian ja todennut, että vihannekset pysyvät parempina näissä rasioissa jääkaapissa. Varsinkin porkkanat alkavat helposti limottua ja kasvaa juuria muovipussissa. Rasioissa voi myös säilytää hedelmiä, kuten kuvasssa näkyy. Rasioissa on tuollainen ilmalukko, jolla ilmanvaihtoa voi säätää eri vihanneksille erilaiseksi. Toinen kasvi tarvitsee enemmän ilmaa ja toinen vähemmän. Eri hedelmät ja vihannekset tarvitsevat erilaisia säilytysoloja. Kasvihuoneesta on tullut aika vähän satoa, mutta kesäkurpitsaa ja kurkkua menee tuonne jääkaappiin säilytykseen uusissa rasioissa. Tarjouksesta tilasin pienen Eazy- sekoittimen viidellä eurolla. Meillä käytetään paljon vihanneksia, ja niitä on aina oltava jääkaapissa. Tomaatteja on muuten tulossa paljon kasvihuoneessa, mutta saapa nähdä ehtiikö ne punastua ollenkaan. On vaan niin kylmät ilmat!

Tupperwarella on muuten aivan ihanan värisiä siivousliinoja, niitä tilaan seuraavilla kutsuilla. Siivousintoilijalle sopii myös kauniit luutut.


Aamupalalla omaa luomukurkkua ja tomaattia sekä sämpylää. Laitan kuvaa kasvihuoneesta viikon loppuna. Jos vaikka saisin vinkkejä mikä on vikana, kun ei oikein satoa tule.


Satatuhatta klikkausta on tässä blogissani tullut täyteen, joten arvontaa on tulossa!!

Onko Tupperwaren tuotteet tuttuja sulle?

9.8.2016

Zara Home sisustusjuttuja Espanjassa

Espanjassa on Zara Homen liikkeitä eri puolilla Aurinkorannikon kohteita. Malagassa Larios Centro ja Fuengirolassa Miramar- ostoskeskuksessa molemmista löytyy Zara home, joka on espanjalainen merkki. Tuotteet ovat siellä kauniisti esillä ja valaistus on näyttävä. Kotiin itselle ja tuliaisiksi ostin ihanan pehmeitä kasvopyyhkeitä, käsirasvoja pumppupulloissa, kynttiläpurkkeja ja isot 60x60 cm tyynynpäälliset makuuhuoneeseen. Alennusmyynnissä oli paljon tuotteita mm. kodin tekstiilejä erittäin edukkaasti. Heinäelokuu onkin hyvää alennusmyynnin aikaa tuolla. Tyynynpäällisille pitää vain löytää sopivat tyynyt sisälle. Tigerissä myös kävin katsomassa mitä siellä oli tarjolla.




Tigerin tuotteita:



Onko Zara Homen tuotteet sinulle tuttuja tai Tigerin?

5.8.2016

Costa del Sol ja Benalmadenan terveisiä

Lomalla matka suuntautui tänne Espanjan Aurinkorannikolle. Ilmat ovat olleet oikein lämpimät tähän aikaan kesästä. Onneksi huoneistossa on ilmastointi ja asunto sijaitsee korkealla vuoristossa Benalmadenassa. Taksit täällä ajavat harhaan ja ei ihme, kun pieniä katuja on tuhansia. Malagasta lentokentältä taksi maksaa n.40e, ja matka on n. 20-30 min. Sen voi varata netistä suoraan. Kävimme Tivolissa yhtenä päivänä. Tekemistä siellä riittää kaiken ikäisille. Sisäänpääsy maksu on 7e ja ranneke yli 4-vuotiailta parikymppiä. Keskustan alueelta löytyy myös eläintarha ja delfinaario.


Ostoksia voi tehdä pienissä putiikeissa (vaatteita, kenkiä, laukkuja jne.) tai isoissa ostoskeskuksissa. Malagasta löytyy läheltä juna-asemaa Larios Centro. Junalla kulkeminen on helppoa ja taksit myös halpoja. Ostarista löytyy Primark ja tavanomaiset espanjalaiset ketjut. Zara Homesta ostin kotiin jotain sisustusjuttuja, mutta niistä myöhemmin juttua. Fuengirolaan menimme taksilla käymään Miramar -ostoskeskuksessa, jota voin suositella avaran tilan ja valikoiman suhteen. 



Noin kahden kilsan päässä on Stokkan tavaratalon tyyppinen espanjalainen El Courte Inglés, joita löytyy joka kaupungista. Tässä vähän erilaista brändyä Jo & Mr.Joe. Elokuun alussa alennusmyynnit ovat joka kaupassa.


Benalmadenassa on kuten muuallakin Aurinkorannikolla pitkä rantabulevardi ja mitä ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa on Puerto Marina. Satamassa on kauppaliikkeitä ja ravintoloita sekä huikeat näköalat. Jahdit lipuvat satamaan ja tunnelma on leppoinen. Samassa yhteydessä on myös Sealife.  Meren päällä olevat talot ovat kuin tuhannen ja yhden yön satukirjasta. 




Benalmadenan ranta oli aika kivinen alussa ja aallot olivat isot. Mutta lomalla täytyy kerran ainakin käydä suolahoidossa meressä.



Leppoisia elokuun alun päiviä!!

4.8.2016

Kasvisvartaat grillaamalla

Kasviksia tulee grillattua joka grillauskerralla. Kasviksia teen usein ihan folionyyteissä ja nyt olen tehnyt kasvisvartaina. Oma puutarha on tuottanut jotain satoa mm.

  • jättimäisen kesäkurpitsan, jota pilkoin 
  • ananaksen
  • herkkusienien
  • parikan
  • tomaattien kera kasvisvartaaseen.

Sivelen pintaan myös neitsytoliiviöljyä ennen grillaamista. Tykkään ostaa myös ananaksen kokonaisena, vaikka sen pilkkominen on vaivalloista. Kokonaisen ananaksen maku vain on maukkaampi kuin purkista otetun ananaksen. 





Tässä nämä herkulliset ja värikkäät kasvisvartaat ennen grillaamista. Kokoan kasvisvartaat kaikki tähän Ikean tarjottimelle valiiksi grillaamista varten matalaan lasiastiaan. 






Nämä Clas Ohlsonin lasimehuastiat ovat olleet suosittuja kesällä; mehua tai maitoa on kätevä juoda niistä. Muumikannuun teen pienelle apulaiselleni omaa viinimarjamehua. 


Vieläkö teillä grillataan?

2.8.2016

Vinkkejä siivoukseen ja pyykkiin

Vinkkejä siivoukseen saat tästä postauksesta. Minulla on ollut iänikuinen siivoussankko, joka alkoi vanhuuttaan halkeamaan. Kävin ostamassa uuden Sini siivousämpärin ja kummasti sitä innostuu siivouksesta näinkin pienellä jutulla. Sankko on ihanan turkoosi ja siihen kuuluu vielä tuollainen puristin, mutta sitä en käytä,kun moppini on sellainen leveä. Eli ei mahdu tuossa puristimessa puristamaan. 

Sini- tuotesarja on suomalainen vanha tunnettu merkki, ja minun moppi on varmaan ollut jo viisitoista vuotta käytössä. Luutuosa on vain välillä pitänyt hankkia uusi, mutta todella kauan se on käytössä kestänytkin. Sini- sarjaan minulla on myös laattojen välit puhdistava harja, joka liitetään luutuosan moppivarteen vain kiinni. Sinituoteperhettä on tarjolla koko kodin ja pyykin puhtaanapitoon. 

Hyvillä siivousvälineillä siivoaminen on paljon mukavampaa ja tulee myös siivottua paremmin. 


Lisäksi kauppareissulta ostin uuden sinisen pyykkikorin, johon voi laittaa märät tai kuivat vaatteet. Ja siksi täällä onkin pesty nyt pyykkiä oikein olan takaa. Ostin lisäksi uutta ruotsalaista ihoystävällistä nestemäistä pesuainetta. Yritin etsiä hyvää suomalaista vaihtoehtoa, mutta en löytänyt muutakuin tuon Lv:n ja Erisanin. Meillä viemäriputki ei tykkää zeoliiteistä ja muista myrkyistä. Että näin helposti siivouskin voi sujua uusilla silmiä hivelevillä väreillä.