25.4.2017

Keittiössä paistettua

Vohvelirauta on ollut meillä usein käytössä. Sillä saa äkkiä loihdittua vieraille tarjottavaa tai omalle väelle. Täällä onkin perusohje vohveleihin ja lisäksi uutena kokeilin tätä gluteenitonta ohjetta;

Vohvelit (gluteeniton)
2 munaa
4 dl maitoa
3 rkl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa¨
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

Sekoita muna, maito, sokeri keskenään ja lisää jauhot+suola+leivinjauhe+vaniljasokeri  hyvin vispilällä sekoittaen. Anna turvota. Paistamiseen käytä voita tai sulata n. 50 g suoraan taikinaan.

Tarjoiluun:
kermavaahtoa (vispikermaa tai cremevanillaa)
mansikkahilloa
persikkasurvosta (säilykepersikat soseutin)



Lasten kanssa voi hassutella ruoan kanssa tekemällä vaikka tämmöisiä hymynaamoja vohveleihin. Iloa elämään!



7 kommenttia:

  1. Vohvelit ovat meidän perheen vakioherkkua. Kun entinen vohvelirauta hajosi ostimme sellaisen tuplamallin, jolla saa tehtyä kaksi kerrallaan. Tykkään kun aina onnistuu ja valmistuminen on nopeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän kätevä,jos tuplana saa paistettua.Tuo meidän on myös kohta vaihdettava,pitää laittaa korvan taa tuo 2:n vohvelin pannu.

      Poista
  2. Vohvelit on niin hyviä. Silloin tällöin tulee niitä paistettua.
    Hyvää vappuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Vohvelit on niin hyviä!

    VastaaPoista
  4. Nam nyt alkoi tekemään mieli vohveleita :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com