25.4.2017

Keittiössä paistettua

Vohvelirauta on ollut meillä usein käytössä. Sillä saa äkkiä loihdittua vieraille tarjottavaa tai omalle väelle. Täällä onkin perusohje vohveleihin ja lisäksi uutena kokeilin tätä gluteenitonta ohjetta;

Vohvelit (gluteeniton)
2 munaa
4 dl maitoa
3 rkl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
ripaus suolaa¨
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria

Sekoita muna, maito, sokeri keskenään ja lisää jauhot+suola+leivinjauhe+vaniljasokeri  hyvin vispilällä sekoittaen. Anna turvota. Paistamiseen käytä voita tai sulata n. 50 g suoraan taikinaan.

Tarjoiluun:
kermavaahtoa (vispikermaa tai cremevanillaa)
mansikkahilloa
persikkasurvosta (säilykepersikat soseutin)



Lasten kanssa voi hassutella ruoan kanssa tekemällä vaikka tämmöisiä hymynaamoja vohveleihin. Iloa elämään!



7 kommenttia:

  1. Vohvelit ovat meidän perheen vakioherkkua. Kun entinen vohvelirauta hajosi ostimme sellaisen tuplamallin, jolla saa tehtyä kaksi kerrallaan. Tykkään kun aina onnistuu ja valmistuminen on nopeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän kätevä,jos tuplana saa paistettua.Tuo meidän on myös kohta vaihdettava,pitää laittaa korvan taa tuo 2:n vohvelin pannu.

      Poista
  2. Vohvelit on niin hyviä. Silloin tällöin tulee niitä paistettua.
    Hyvää vappuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeasti saa hyvää tarjolle.

      Poista
  3. Vohvelit on niin hyviä!

    VastaaPoista
  4. Nam nyt alkoi tekemään mieli vohveleita :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com