6.6.2018

Sisustaminen keittiön tuotteilla

Loma on alkanut siivouksella, ja huone kerrallaan tulee pölyt häädettyä joka paikasta sekä myös huonekalujen siirtelyä uusiin paikkoihin. Ikkunoiden pesu jää viimeiseksi hommaksi ja samalla täytyy miettiä onko verhojen vaihdolle tarvetta. Ilmat ovat sen verran kylmät, että siivous sopiikin tähän ajankohtaan vallan mainiosti. Kaappien sisältöjä tulee myös samalla käytyä läpi; onko kaikki ihan tarpeellista niiden uumenissa. Keittiöstä löytyy muuten paljon tuotteita, joita voi käytää kodin sisustuksessa hyödyksi. Näin saan esille kaapista sellaisia esineitä, jotka ovat kauniita ja joihin olen esim. voinut panostaa hankintavaiheessa tai siihen muuten liittyy vaikka tunnearvoa: perintönä saatu astia, matkalta tuotu esine, lahjatavara tai vastaava. 


1. Tarjotin tai leikkuulauta

Tajottimen tai leikkuulaudan avulla saat tehtyä nopeasti asetelmia. On muuten paljon kivempi olohuoneessa katsella pöytää, jossa on kaunis asetelma kuin pöytää, jossa on sikin sokin kaukosäätimiä ja muuta tavaraa. Tarjottimen päälle pieni maljakko, kaukosäätimet riviin, sisustukseen sopiva kirjapino (vain pari kolme) ja muuta pientä tavaraa, joka tekee asetelmasta mukavamman katsella. Minä käytän päivittäin Marimekon leikkuulautaa juuri tällä tavalla.

2. Suuret tai pienet lasiastiat

Lasiastoiden sisään voi kerätä tavaroita, jotka saavat olla esillä, mutta ne tarvitsevat säilytyspaikan. Minulla on pienet käsilaukut ja lompakot suuressa lasisessa astiassa, ja samalla se on myös sisustuselementti, mutta myös näen itselle tärkeät ja "arvokkaammat" esineet joka päivä. Näin niistä on enemmän iloa kuin, jos ne olisivat lipaston laatikossa. Yksi lomapakko on muuten Kate Spaden suunnittelema, ja ostin sen viime vuonna Jenkeistä. Uutiset kertoivat eilen, että hän on menehtynyt. 

Lasiastiaan voi myös kerätä muuta tarpeellista tavaraa, jota tarvitset useamman kerran viikossa tai kuukaudessa. 

3. Kulhot
Keramiikkakulhoihin voi laittaa vaikka koruja yöpöydälle tai pöydälle. Kulhot ovat käteviä myös pienten esineiden kuten meikkien tai avainten säilytykseen. Itselle on erittäin tärkeä kookoksen kuoresta tehty kulho, joka muistuttaa norsua, niin säilytän siinä koruja kylppärissä. Välillä se kyllä on olohuoneen pöydällä ja siinä on läjä kynttilöitä.


4. Mukit ja juomalasit
Usein kaapissa on kivoja erimallisia mukeja tai juomalaseja, johin voi laittaa yksittäisiä heiniä, luonnonkukkia tai oksia pihalta esim. yöpöydälle, kaapin päälle, kylppäriin, pienelle apupöydälle, lipaston päälle. Mukiin on myös kätevä kerätä kodin kaikki kynät. Itsellä on Balmuirin lasiastiassa kynät hyllyn päällä.

5. Tyhjät pullot
Itse olen kerännyt kaappiin erikoisia pulloja talteen. Yksi pikimusta viinipuollo on ollut oma suosikki, joka on ollut täällä esillä! Kaupan smoothiepullot ovat myös käteviä vaikka meikkisiveltimien tai vastaavien säilytykseen.

6. Kannelliset säilytyspurkit

Kannelliseen astiaan voi vaikka laittaa pumpulia tai vanulappuja. Tai kerätä värilliset tuikkukynttilät sinne sisälle läpinäkyvään purkkiin.

7. Lautaset
Pienet lautaset sopivat myös pienten esineiden säilytykseen kuten sormukset ja korut vaikka yöpöydälle.



Olisiko sinulla lisätä ideaa tähän listaan, miten käytät keittiön tavaroita sisustuksessa hyödyksi?

9 kommenttia:

  1. Minullakin on tuo Marimekon leikkuulauta ja voin sanoa etten todellakaan raski käyttää sitä leikkuulautana vaan juuri tuollalailla kuin siekin <3
    Oi, tuosta lasiastia hommasta olisin halunnnut nähdä kuvan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi sitä käytänkin esillä meillä ja sen päällä asetelmia. Pitää kuvata tuo laukkukokoelmani lipaston päällä. Mahdollisimman suuri ja syväkin lasiastia, niin näkyy mitä sisällä on ja pysyvät järjestyksessä. Miksei myös joku cooleri sopisi myös, jos sellainen on. Ja sitähän harvoin tarvitsee.

      Poista
  2. Kivoja vinkkejä, kiitos niistä :) Mukavaa päivää <3

    VastaaPoista
  3. Kivoja ja käyttökelpoisia vinkkejä! <3

    VastaaPoista
  4. Enpä nyt keksi mitään lisättävää sinun listaasi. Ihana tuo Marimekon tarjotin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan aina esillä, olen siitä niin tykännyt.

      Poista
  5. Minäkin tykästyin tuohon tarjottimeen. Ja hyvä listaus. Meille Aleksi on siivonnut nurkkia, kun jäi alkuviikosta lomalle. Itse vielä odottelen parisen viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarjotin ja leikkkuulauta ovat meillä aina käytössä keittiön pöydällä,välillä siinä on kukkia ja kynttilöitä toisinaan hedelmiä ja jotain pientä sisustusjuttua. Hyvää lomaa teille! Minulla on myös siivousprojekti meneillään.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com