24.7.2018

Grillaamalla hampurilaiset- kurkistus blogiarvontapalkintooni

Hellekelien aikaan ei keittiössä kauaa jaksa ruokaa tehdä, siksi grillaamalla tulee tehtyä välillä nopeaa ja herkullista ruokaa. Meillä on tapana tehdä niitä omia hampurilaisia, välillä sämpylät tulee kaupan tiskiltä. Teemme hampparit kahdella mallilla gluteenillisena ja gluteenittomana. Gluteenittomaan testasin kaupan valmista  Apetit -vegaanipihviä, joka saa kyllä kymmenen pistettä maustaan. Ylpeä viherpeukalo myös sai tällä kertaa hamppareihin omia kasvatuksia: salaattia, tomaattia ja basilikaa. Kotitekoisista hampurilaisista on ollut täällä myös juttua. Sämpylä (gluteeniton) oli tällä kertaa juustosämpylä. 



Tänään olen ollut ystäväni mökillä uimassa ja uiminen onkin ollut yksi hellepäivien piristys. Veden lämpötila oli rannan tuntumassa 27 astetta. Ihailin lumpeenlehtiä ja kukkia järvessä. Meillä on uusissa tauluissa juuri näitä Kaverini designin lumpeenlehtiä. Illalla tuli pakastettua tilliä, pinaattia ja basilikaa. Pinaatin keitin kuumassa vedessä eli ryöppäsin. Se kyllä meni pieneen kasaan, joten kylvän uuden satsin tuonne kasvimaalle. Harmikseni ehdin kaikki ottaa pois juurineen maasta, kun ne olisivat voineet alkaa uudelleen kasvamaan.




Heinäkuun  alussa sain ihanan paketin, kun Marjon matkassa blogiarvontapalkinnon voitin. Kiitos vielä Marjo sinulle tästä paketista!



Onko sinulla vinkata hyvää kesäruokaohjetta?


12 kommenttia:

  1. Itsetehdyt homoparit on kyllä hyviä ja grillistä tulee oma säväytä makuihin.
    Kiva palkinto ilahduttaa varmasti.
    Meillä tulee pannulle heitettyä paljon kesän vihanneksia, kukka-ja parsakaalia, kesäkurpitsaa jne. vokkityyppistä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä arvontavoitto! Itsekin voitin eilen kesäkassin ja oottelen sen saapumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea sulle myös!Pitäisikin järjestää omassa blogissa arvonta.Ne ovat kivoja.

      Poista
  3. Nälkäisenä katson tuota hampurilaisen kuvaa. Nam! Minun lempigrilliruokani on "sötkötys" eli muurikkaan kaikki mitä kaapista löytyy. Keitetyt perunat, vihannekset, makkarat ja kaikki muut jämät yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kuulostaa myös herkulliselle ja helppo tehdä ilman isompia valmisteluita.

      Poista
  4. Onpas kiva palkinto! Onnea voittajalle.

    Ah, hampurilaiset. Kaksi päivää sitten tuli uutinen, että meidän osavaltiossa (Pohjois-Carolina) tehdään USA:n parhaat hampurilaiset. Paikkaan on vajaan tunnin matka, joten jossain vaiheessa ne pitää käydä maistamasssa. Sun hampurilaiset näyttävät herkullisilta! Ihan mestariluokkaa. Viime aikoina on tullut grillattua tosi vähän, en edes osaa sanoa mistä johtuu.

    Olet päässyt jo sadonkorjuuseen! Minäkin olen basilikaa saanut sen verran, että tomaatin ja mozarellan kyytipojaksi.

    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on sitten siellä oikein käymisen arvoinen hamppariravintola!Basilikaa laitan myös tuoreena munakkaaseen tomaattien kera.

      Poista
  5. Minä olen innostunut nyt kuumilla ilmoilla erilaisista ruokaisista salaateista. Kana-fetasalaatti on tällä hetkellä ykkösenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä!Pitääpä tehdä kanasalaattia seuraavaksi.

      Poista
  6. Herkullisen näköinen hamppari :) Mun yksi kesäherkuistani on uusista perunoista tehty perunasalaatti. Lisäksi punasipulia, sipulinvarsia, kaprismarjoja, suolakurkkua. Kastikkeeksi smetanaa, mihin sekoitettu Dijon-sinappia ja hieman suolaa. Onnea arvontavoitosta.

    VastaaPoista
  7. Hyvän näköinen hamppari! Ja onpa upea voitto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palkinnon arvo oli n. 100 euroa, joten olen kyllä niin otettu tästä palkinnosta. Kiva kkun vierailit täällä blogissani.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com