5.9.2018

Mitä tänään syötäisiin?

Blogiarvonta on edelleen käynnissä, käy osallistumassa täällä! Meillä tehdään arkena ruokaa niin, että sitä voi syödä parikin päivää ja usein vielä niin, että ruoan makukin vain paranee entisestään, kun sen syö seuraavana päivänä. Lasagne on yksi meidän lemppareita, ja tein sen gluteenittomana jo toista kertaa. Semperin levyt ovat maultaan hyvät! 

Suuri Arabian vuoka on ollut käytössä vuosia, ja siihen saa lasangnen kolmeen kerrokseen. Uusi puinen leikkuulauta on Ikeasta. Tällä olen korvannut muoviset leikkuualustat ihan muovin negatiivisen maineen vuoksi.



Lasagne (gluteeniton tai voit käyttää myös tavallisia levyjä)

Jauhelihakastike
- ruskista jauheliha, lisää pippurisekoitusta ja suolaa. Lisäsin myös jauhelihamaustetta
porkkanan ja kesäkurpitsan palasia, sipulia ja lopuksi lisäsin purkin tomaattimurskaa (paseerattua), loraus vettä

Valkokastike
- sulata voita (n. 50g)  kattilassa ja lisää maissijauhoa (n. 6 rkl) sekoittaen siihen laktoositonta maitoa (5-6 dl) tai muuta nestettä, vatkaa vispilällä kunnes seos on sopivan notkeaa ja lisää pussi juustoraastetta. Mausteena pippurisekoitusta ja suolaa.

-laita ensin valkokastiketta vuokaan, sitten jauhelihakastike ja Semper -levyt, tee näin kolme kerrosta ja viimeisenä päälle laita levyt sekä loput valkokastikkeesta. Raastetta voit lisätä myös päälle. Koristeena basilikaa ja tomaattia.






Muita arjen nopeita ja terveellisiä ruokaohjeita löydät täältä: kanakasvisristotto, kanaperunalaatikko, uunilohi ja kasvispihvit




Mikä on sinun lempiruokasi arkena?

12 kommenttia:

  1. Lasagne on kyllä meilläkin suosikki ruoka. Se on arkiruoka parhaasta päästä ☺️ hyvää yötä ❤️

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään ihan hirveästi kaikenlaisista pastoista ja risotoista, niitä teen paljon arkenakin. Lasagnea en ole syönyt pitkiin aikoihin, joten voispa joku kerta sitä väsäilläkin kasvisversiona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vege on myös hyvä vaihtoehto.Tonnikalasta on myös tullut tehtyä lasagnea.

      Poista
  3. Oijoi kun tuli ihan nälkä, niin hyvältä näyttää tuo lasagne:) Täällä se lempiruoka arkena on ihan perinteinen makaronilaatikko:) Ihanaa syyskuuta sinne♥

    VastaaPoista
  4. Täällä myöskin tehdään arkena ruokaa useammalle päivällä ja sunnuntaina niin että pärjätään kiireinen alkuviikko. Ja, lasagne kuuluu lasten suosikkeihin! :)

    VastaaPoista
  5. Mekin tehdään ruokaa aina niin, että siitä varmasti riittää monelle päivälle, lemppariruoka meillä taitaa olla Mac ´n Cheese laatikko. En ookkaan tehnyt pitkään aikaan lasagnea, joten taidan laittaa reseptisi testiin ens viikolla :)

    VastaaPoista
  6. Riisi ja kanakastike on meidän arkiruokasuosikki tällä hetkellä :) Lasagneakin tuli viime viikolla tehtyä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  7. Näyttääpä hyvälle! Lasagnesta tykätään täälläkin. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  8. Herkulliselta näyttää. Lasagnea teen aina silloin tällöin. En osaa nimetä erikseen jotain arkiherkkuamme, sillä niitä on niin monta. Mukavaa alkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  9. Nyt on sieniaika, niin minun herkkuni on sienikastikkeet. Pojat ovat enemmän jauheliharuokien ystäviä. Lasagne on heidänkin suosikkejaan, mutta sen valmistaminen vie sen verran paljon aikaa, että harvoi tulee arkisin tehtyä. Eikä isosta vuuasta jää ikinä mitään seuraavalle päivälle :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com