4.12.2018

Itsenäisyyspäivänä sinistä kattaukseen- juhlamenu

Itsenäisyyspäivään sopii hyvin sininen kattaus Iittalan kartiolaseilla ja uudella Teema -lautasen sinisellä värillä, jossa on pieniä vaaleita pisteitä. Jälkiruoan tarjoiluun käy ihanat Pentikin Kallio ja Kivi-kulhot. Niistä kirjoittelin muuten täällä aiemmin. Aterimina pihviruoalla käytän Pentikin pihviveitsiä ja haarukkaa, vaikka possun ulkofilepihvit ovat mureat. Arabian Uunikokki vuoka on ollut meillä vuosia käytössä, ja se sopii myös sellaisenaan esille valkoisena tarjoiluastiana. Marimekon Mini maljakkoon ja pieniin muihin maljakoihin sopii havunoksat somisteeksi. 

Pääruokana meillä on muussia, kaviksia ja porsaan ulkofilepihvejä. Jälkiruoaksi pieni kokki valitsi perinteistä mansikkasoppaa, jonka eskarilainen sai koristella mieleisekseen. Päälle hän pursotteli Creme vanilla-vaahtoa ja päälle värikkäitä strösseleitä koristeeksi. Hän onkin hyvä apulainen ja tykkää osallistua keittiön askareisiin. Juhalmenu on helppo ja nopea tehdä; sopii myös lapsille ja erityisesti jälkkärin teon aikana piti apulaiseni maistella kerman sopivuutta. Ja kyllähän se olikin hyvää!


Itsenäisyyspäivän menu

Perunamuussia
Porsaanulkofilepihvit (valmiiksi marinoidut yrtti, pippuri)
Porkkanapurjoka+kasvirasvakerma

Pilko kasvikset. Paista pihvit nopeasti pannulla väriä pintaan. Lihasyyt menevät kiinni. Lisää porkkanakuutiot ja purjosuikaleet uunivuoan pohjalle, kaada päälle vettä, että kasvikset peittyvät. Laita pihvit kasvispedille. Kansi päälle tai folioa. Kypsennä n. 1,5 h, että saat mureat pihvit ensin 200 asteessa puoli tuntia ja sen jälkeen 180 astetta. Lopussa lisää kasvirasvakerma kasvisten ja pihvien päälle, ripottele suolaa pinnalle. Anna kerman vielä lämmetä uunissa. 

Jälkiruoka: 
Mansikkasoppa
Creme Vanilla -vaahto
Strösselikoristeet


Pentik- liina Käpy (saatu blogiyhteistyönä)
 

Tässä taidonnäyte kuinka pursotus onnistuu. Vanilla ei ole niin kiinteää kuin kerma, mutta koristelut onnistuivat hyvin. Apulainen sai annostella kulhoihin itse sopankin. Yhdessä tekeminen ja lapsen mukaan ottaminen ruoan valmistukseen on sitä yhteistä mukavaa tekemistä, josta nauttii sekä lapset että aikuiset. 

Pentik kulhot Kallio ja Kivi (saatu blogiyhteistyönä)    

Mitä kattausideoita sinulla on juhlapöytään?



                                                                                                                                             *sisältää affiliate-linkit


13 kommenttia:

  1. No on ihan ihana apulainen siellä! Mun pitäisikin tehdä mansikkasoppaa.

    Astiat sointuvat kauniisti yhteen, kaunis sinivalkoinen kattaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on aina innokas kokkailemaan ja leipomaan. Nuo ovat uusia astioita, joita sain lahjaksi.

      Poista
  2. Hyvälle näyttää. :-) Meillä löytyy jostain kaapin perukoilta ne vanhan siniset teemalautaset. Ne voisikin kaivaa esille nyt itsenäisyyspäivänä ja yhdistää käytössä olevaan ultima thule lasistoon + jotain valkoista.. Nappasin kiinni ideasta, kiitos vinkeistä. ~Katja

    VastaaPoista
  3. Meillä on juhlakattauksessa jostain syystä aina siniset lautaset ja lasit. En edes muista, että montako vuotta ollaan noilla samoilla astioilla katettu aina juhlavampi pöytä.
    Ihanaa tiistaita sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on juhlava väri!Minulla on myös sinisiä Verna -laseja varmaan tusina kaapissa.

      Poista
  4. Kiitos porsaanulkofilepihvien valmistureseptistä! Kuullostaa niin helpolta ja herkulliselta että taidan ottaa ylös ja laittaa minäkin itsenäisyyspäivänä tai tulevana viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kätevä ja nopea valmistaa.Laitoin kasvikset pohjalle ja fileet päälle.Ensin paistaa kuumemmalla ja sitten hauduttaa nesteessä kauan,saa murean lihan.

      Poista
  5. Kaunis kattaus ja herkullinen ruoka. Niin, ja söpö jälkkärivastaava! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattaus on helppo ja käytännöllinen.Hän on aina mielellään kokkailemassa.

      Poista
  6. Minä katan juhlapöydän aina Pentikin Vanilja-astioilla. Itsenäisyyspäivän kunniaksi voisin kehitellä jotain sinistä pöytään.

    Herkullisen näköinen ateria. Meillä tullaan syömään itsenäisyyspäivänä kotimaisen ruuan sijasta lasagnea. Olin ajatellut poronkäristystä, mutta pojat ovat kärttäneet lasagnea pitkään, niin jouduin taipumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilja-sarja on niin kaunis sarja Pentikillä.

      Poista
  7. Liisan kotona6.12.2018 klo 12.01

    Näyttää herkulliselta �� tänään menen matalalla profiililla, sillä mieheni on töissä ja kotiutuu vasta huomenaamulla. Mukavaa itsenäisyyspäivää ����

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com