Viikonlopun tuotoksia kaksi kappaletta Muumipiparitaloja ja hyvää piparin tuoksua keittiössä. Piparitalot paistettiin tyttären kanssa perjantaina illalla ja kokosimme ne sulattamalla sokerin paistinpannulla. Kannattaa olla varovainen kuuman sokerin kanssa, koska tulee helposti palovammoja. Juustohöylällä muuten saa kätevästi suoristettua reunoja piparin osista, jos paistaessa ovat vaikka muuttaneet muotoaan. Seuraavana päivänä koristelimme talot, ja näihin voisi vinkkinä antaa sen, että koristelu voisi olla hyvä tehdä ennen osien kokoamista. Ja lopullinen koristelu, kun seinät pystyssä. Tomusokerikuorrute kannattaa tehdä sellaiseksi, että ei ole liian juoksevaa tai liian paksua.
Tarvikkeet:
1 kg valmista piparitaikinaa /talo
Sininen ja punainen elintarvikeväri tomusokerin värjäämiseen
Tomusokeria (tai valmis sokerikuorrute esim. Golden Star)
Värillisiä karkkeja
Kuuluuko piparitalot teillä jouluun?