31.7.2019

Päivän paras kahvihetki

                                                                                                                          * Kaupallinen yhteistyö  Slurp

Päivän paras kahvihetki on meillä kotona joko aamulla viikonloppuna tai iltapäivällä, kun olemme palanneet kotiin töistä. Silloin on aikaa vain olla ja sen kruunaa ehkä hyvä pieni keksi tai joku muu kahvin kera. Arki on usein kiireellistä ja niitä arjen luksushetkiä on vaalittava ja siihen kuuluu myös jutustelua yhdessä. Joskus on myös hetkiä, jolloin kahvit tulee juotua yksinkin ja sekin on välistä paikallaan. 



Miten laadukas kahvi maistuukaan niin hyvälle, kun sitä nyt olemme kotona saaneet verrata sitä verus tavanomaiseen meidänkin kaapissa olevaan marketista tuotuun kahviin.  Olemme kotiväen (mies ja tytär)  kanssa testanneet suomalaisen kahvintoimittajan Slurpin kolmea eri kahvia ja meistä jokainen on kyllä todennut, että laadukkaan kahvin maku on erittäin pehmeä ja aromikas. Nyt voimme todeta, että kahvin maussa on kyllä huomattavia eroja, että ei sitä helposti uskoisikaan ennenkuin on juonut näitä. 



Kahvia annostellaan ihan sama määrä kuin muunlaista merkkiäkin. Meillä on Moccamasteriin oma kahvimitta ja sillä mitalla mitattuna kahvista tuli erinomaisen makuista. Kahvi on  muuten pakattu ekologiseen suljettavaan pussiin, joka on kätevä avata ja sulkea. Pussi toimii kuten minigrip-pussin sulkeminen. Aromit pysyvät näin erinomaisesti tallessa.


Slurp kuljettaa herkulliset, kestävästi tuotetut kahvit laatukahvit suoraan paahtimosta kotiovellesi tai toimistolle kahden tai neljän viikon välein. Siis sinulla on mahdollista saada kahvilähetys suoraan kotiovellesi kätevästi ja hinta ei ole kallis. Slurp toimii yli 19 suomalaisen pienpaahtimon kanssa yhteistyössä. Slurp- kahvit paahdetaan aina käsityönä juuri sinulle. 

Minkälaisesta kahvista pidät?

Kahvisi voi olla vaaleaa- tai tummaapaahtoa  tai sekä että, jolloin tilaus vuorottelee jompaa kumpaa. Sen voi myös muuttaa tarvittaessa vaikka toiseen esimerkiksi vaaleaan kesken tilauksen. Tässä testissämme tykkäsimme enemmän vaaleasta paahdosta, koska sitä meillä juodaan yleensä, mutta joskus on kiva maistaa myös tummapaahtoista kahvia. Sen vuoksi sopiikin tuo vaihteluväli tilauksessa, että ne vuorottelevat. 



Mistä me pidämme?

Kanava -half city roast oli maultaan erittäin hyvää, se loppui meillä ensimmäisenä. Tykkäsimme myös tummapaahtoisesta Gran Palomarin suklaisesta ja pähkinän makuisesta kahvista välillä, kun haluaa jotain vivahdetta makuelämykseen. Tämä tummapaahto ei ollut yhtään hullumpi maultaan. Sitä saa myös vaaleapaahdettuna.


Vaaleapaahtoinen Ethiopia Guji oli mukavan hyvin pehmeä ja meillä käytetään myös maitoa kahvissa, joten se pehmentää vielä kahvia lisää. Tässä kahvissa on mansikan, sitrushedelmien ja ananaksen vivahteita, jotka eivät siis maistu juurikaan niin voimakkaina, kuin mitä minä ensin olin luullut niiden maistuvan.


Miten sinä valmistat kahvisi?

Meillä on käytössä Moccamaster-kahvinkeitin, joten kahvi valmistetaan suodattamalla ja keitin on keittimien aatelia. Slurp voi toimittaa kahvisi sen mukaan miten tykkäät kahvia valmistaa esim. pannukahvina, espressona, perkolaattorilla tai muulla sellaisella. Perkolaattori on käytössä meillä joskus ja mummo oli aikoinaan nimenomaan perkolaattorin ystävä, ja siitä on aina minulla ja tyttärellä mielikuva hänen kahvin keittohetkestään vieraille; tunteella ja suurella sydämellä valmistettua kahvia.





Slurpin kahvielämyksen ensikahvista on nyt alennus -30% tämän vuoden  loppuun ensimmäisestä tilauksestasi. Kirjoita koodi kassalla Enjoycoffee19. Slurp löytyy klikkaamalla tästä!



Oletko sinä kahvin ystävä?





4 kommenttia:

  1. Juon 2-3 kupillista kahvia päivässä ja näistä kupillisista haluan nauttia täysillä. Tykkään vaaleasta paahdosta enemmän, vaikka haluankin kahvini olevan aika vahvaa.
    Ihanaa torstai-iltaa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvin ja teen juomahetkeen liittyy aina pysähtyminen ja nauttiminen hetkestä.Siksi itse pidän sitä aamun tai päivän kohokohtana😍Vaaleaa meilläkin suositaan.

      Poista
  2. Onpas herkullisen näköisiä kuvia! Ihan alkaa tehdä kahvia mieli näitä katsoessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa! Maistuvat kyllä oikein huippu hyvälle nämä kahvit.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com