Täällä on ohjetta, miten voit tehdä helppoa kesägrillausruokaa ja jälkkäriä. Loma alkaa olemaan kohta lopussa. Viikonloppuna tuli käytyä vielä yhdellä kesälomareissulla Etelä-Pohjanmaan Vaasassa ja Töysän suunnalla, piti myös poiketa Tuurin kyläkaupassa. Kilometrejä tuli autoon 800. Kaunis on myös Suomen kesämaisema, kun teitä autolla kiertelimme. Päivät kuluvat lomalla ihan melkein joutenololla, mitään ei oikein saa aikaiseksi. Lista tekemättömistä töistä on edelleen odottamassa tekijäänsä. Kuulostaako tämä sinusta yhtään tutulle?
Jaan tämän herkullisen grillausohjeen, jonka sain vävypojalta: Koskenlaskijan savuporojuustolla höystetty perunasipulinyytti grillissä tehden. Tämä on hepompaa ja nopeampaa perunaohjetta grillissä ei toista ole olemassa.
Perunasipulinyytit:
Kaupan pakastealtaan valmista perunasipulisekoitusta
Koskenlaskija sulatejuustoa nokareina folioon
mausteeksi suolaa ja pippuria
Lisäksi tämän kanssa meillä tarjoiltiin:
grillitassuja
makkaraa
salaattia (oman kasvihuoneen kahta eri lajiketta salaattia ja kurkkua)
Fetajuustot meillä laitetaan erikseen, kun siitä ei kaikki tykkää samoin tomaatti.
Jälkiruokana parasta näin kesällä on tietysti mansikkakermarahka. Eilen sain kuin sainkin upeita mansikoita laatikon suoraan viljelijältä. Mummon ja tyttären kanssa ihmettelimmekin mansikoiden kokoa, sen verran valtavia ne olivat. Pakkaseen 1 litran pusseihin laitoin talveksi niitä ja sitten tein vielä rahkajälkkäriä. Tässäpä ohje:
mansikoita pilkottuna
1 prk creme vanillaa vatkattuna
2 prk rahkaa
0,5 dl sokeria (voit myös lisätä vaniljasokeria)
Tarjoile kylmänä!