20.8.2012

Mustikkaa ja omenaa piirakkaan- leivontaa

Mustikkaa ja omenaa on näissä piirakoissa leivottuna. Syksy on parasta aikaa, kun saa ihan tuoreena marjoja metsästä ja omenoita puusta. Laitan tähän luotto-ohjeeseeni aina myös kermaviiliä päälle, koska se antaa pehmeyttä ja makua. Tässä ohje, jolla voit tehdä joko koko pellillisen piirakkaa tai sitten piirakkavuokaan. Jos teet pellille piirakan, niin tee taikina puolitoista kertaisena. 

Marjapiirakka 

150g margariiniä
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 tl vaniliinisokeria
2-3 omenaa tai haluamasi määrä marjoja
Jos laitat omenaa, niin sen kans sopii päälle kanelisokeri.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lopuksi lisää vehnäjauho+leivinjauhe seos. 

Levitä 2/3 osa taikinasta (tai voit laittaa kaikki) piirakkavuokaan. Tee täyte. Nostele loput taikinasta nokareina piirakan päälle (jos et laittanut koko taikinaa vuokaan). Paista 20 min uunin alatasolla n.20-25 min.

Itse teen 1,5 kertaisena ohjeen, koska teen tämän pellille ja meillä on iso leveä uuni.


Syksyn satoa näin piirakan merkeissä mustikkaa ja omppuja kermaviilitäytteellä. Tämä piirakka valmistuu myös gluteenittomana, jos käytät gluteenittomia jauhoja.


Maistuvia herkutteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com