1.7.2013

Makaroonisalaatti, vihersalaatti ja tzatziki

Kesällä voi syödä ruokana kevyesti salaateilla,jos grillaaminen kyllästyttää.Meillä oli tarjolla muunneltua kreikkalaista salaattia,sen lisukkeena öljykastike (ohje alhaalla),tsatsikia ja vielä tukevampaa makaronisalaattia leivän kera.

Makaronisalaattiin pilkottiin keitettyjen makaronien sekaan suolakurkkua,omenaa,edam-juustoa,tummia viinirypäleitä ja lopuksi lisättiin majoneesia.Kevennettynä kannattaa käyttää tummaa makaronia ja kevytmajoneesia.Tätä voi syödä vaikka kahtena päivänäkin.
 Tzatziki:
250g turkkilaista jogurttia (käytin Rainbown, ei tarvitse valuttaa)
10 cm raastettua tuorekurkkua
loraus hunajaa (ei pakko)
mustapippuria
minttua (jätin pois, kun ei ollut, voi korvata myös muulla yrtillä)
2 valkosipulin kynttä
-anna maustua vähän aikaa kylmässä, laita sen jälkeen ripaus suolaa!
-sopii salaatin tai leivän päälle
Kreikkalaisen salaatin kastike:
1 dl öljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi
2 tl oreganoa (voi korvat myös muilla yrteillä)
½tl mustapippuria
ripaus suolaa

Sitten estetiikkaa, eli keltainen Partyliten kynttiläpurkki tuoksuna sitruskuori&salvia. On huumaavan ihana tuoksu ja ihana väri kynttilässä...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com