21.1.2015

Valaisimen hankinta työ/makuuhuoneeseen

Kattolamput ovat vaihdelleet työ/makuuhuoneessa vähän väliä. Viimeksi katossa oli muutaman kuukauden tytön opiskelija-asunnon Ikean suuri lamppu, josta kyllä tykkäsin kovasti. Lamppu heijastaa kivoja kuvioita seinälle, ja ne täyttävät koko huoneen.


Tytär vei opiskelija-asuntoon lampun. Väliaikainen lamppu ei ole siellä sopiva, sen vuoksi uusi lamppu on etsinnässä. Yhdistettyyn työ/makuuhuoneen valon pitäisi olla miellyttävä silmällä ja myös valoa saisi tulla reilusti.

Osram:n sivuilta työhuoneen valaistuksesta sanotaan näin:

Työhuoneen valaistuksen tulee olla kyllin voimakas, tasainen ja häikäisemätön. Värintoiston tulee myös olla mahdollisimman hyvä, jotta silmät eivät rasitu. Valaistuksen tulisi koostua useista valonlähteistä ja olla muunneltavissa – näin tila sopii monenlaisiin tarkoituksiin.


Tässä on viisi eri hintaista esitystä, mikä lamppu sopisi käyttötarkoituksen puolesta huoneeseen:
Lamppu 1:

Artek 3301" on hinnaltaan näistä arvokkain (n. 785€) Valaisimen porrasmaiset lamellit päästävät valon messinkiristikoiden läpi. Valo on lämpimän sävyinen. Kaunishan tämä on kuin mikä, sopisi myös olohuoneeseenkin.


A331 Mehiläispesä riippuvalaisin, messinki

Lamppu 2: 

Artek A330S Golden BellA330S

Tämä on Alvar Aalto suunnitellut jo 1939 Savoi-ravintolaan ja tärkeänä on ollut lampun yksityiskohdat suunnitteluvaiheessa. Halkaisija tässä on 17 cm.

A330S Golden Bell riippuvalaisin, valkoinen
(Artek-lamput kuvat lainattu www.finnishdesignshop.fi)
Lamppu 3: 

Lightyearsin Caravaggio P2, mattavalkoinen
Tästä sanotaan, että valo ei häikäise ja sulautuu ympäristöön huoneeseen kuin huoneeseen. Halkaisija tässä mallissa on 26 cm. Lamppua on saatavilla monen värisenä.
(kuva lainattu www.stockmann.fi)Lamppu 4: 

Lundian Hehku, hinta n. 199€. Lampusta sanotaan, että sisäosa on terästä ja yläosa kangasta. Lamppu on tehty käsityönä ja valo heijastaa sekä ylä- että alaosasta kauniisti; ei häikäise. Halkaisija n. 40 cm. 


(kuva lainattu www.lundia.f))Lamppu 5:

Norm 69 hinta n. 98€, halkaisija 51 cm. Lamppu koostuu 69 osasta, ja se heijastaa kauniita kuvoita seinälle. Tämä on mun lemppari, mutta sopisi makkariin paremmin. 


(kuva lainattu www.stockmann.fi)

Onko sinulla ideoita kattovalaisimesta , mitä voisi ajatella ajattomaksi vaihtoehdoksi yhdistettyyn työ/makuuhuoneeseen? 

7 kommenttia:

 1. Meillä on makkari vain makkari ja työhuone/vaatehuone erikseen, joten makkarissa on vain kristallilamppu ja minulla kohdevalaisin lukemiseen. Mies ei halunnut lamppua omalle puolelleen. Kristallilamppu valaisee yllättävän hyvin ja kohdevalolla työpöydällä sitten tehovalaistus:)

  VastaaPoista
 2. Meillä oli ennen työhuone "takkahuoneessa",joka nykyisin on leikkihuone.Kun käyttötarkoitukset muuttuu,niin huonekalut seilaa paikasta toiseen.Kristallilamput ovat kauniita!kohdevalo on tarpeellinen työpöydällä että makkarissa.

  VastaaPoista
 3. Hyppäsin mukaan blogiisi! Innostuin eniten lampusta nro 2! :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Katja!Tuo kakkonen on myös kiva mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Kauniita valaisimia olet löytänyt! Kakkonen ja kolmonen ovat suosikkejani, yksinkertaisen tyylikkäitä ja ajattomia.

  VastaaPoista
 6. Kiva jos tykkäät myös!Ihailin sun olkkarin pöytääkin,kauniit sisustusjutut on vaan niin upeita katsella!

  VastaaPoista
 7. Ihania vaihtoehtoja kaikki! :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com