20.4.2016

Miten tee valmisetaan oikein?

Miten tee valmistetaan oikein? Paras tee syntyy mielestäni hauduttamalla. Osa teelaaduista haudutetaan 70 asteisessa vedessä ei sen kuumemmassa, koska teen laatu kärsii. Sitten on teelaatuja, jotka voi hauduttaa kuumemmassa vedessä. 

Lontoosta  ostin Harrodsin tee- ja kahviosastolta toffee- ja suklaateetä, No7 teetä (vihreä tee) ja No32 teetä (sekoitus eri teelaatuja). Tuliaisia ostimme myös muille teen ystäville. Teetä valmistan meillä monella tapaa: vedenkeittimellä, Ikean teeperkalaattorilla, Design Lettersin teekannulla (sihti sisällä) ja Eva Solon teekannulla. Viimeisin on löyty kirpparilta, ja mieluinen sellainen. Sisälle laitetaan teräsputkiloon teerouhe tai sitten teelappu. Vettä vain täytyy olla runsaasti, että siitä valmistuu teetä. Suojapuku suojaa kädet kuumalta lasiastialta. Kiva idea tuo vetskari lasisessa teekannussa. Esittelin tätä Eva Solon toimintaa innoissani isälleni, ja eihän sieltä tullut edes teetä lasiin. No se johtui siitä, että vettä oli liian vähän:)Eva Solon teekannussa on tuo oma puku lasiosan päällä, se auttaa siinä ettei kädet pala kuumasta kannusta.
Miten teillä valmistetaan teetä?

4 kommenttia:

 1. Enpä olekaan moista teepannua ennen nähnyt. Varmaan aika näppärä. Meillä se on pussiteetä tai juhlahetkinä vanhaan keltaiseen Arabian kannuun haudutettuna. Olisihan tuokin yksi vaihtoehto, tulisikohan tehtyä haudutettua teetä useammin? Olemme kuitenkin teenjuojia iltaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tämmöinen erikoisempi malli.Yksi huono puoli on,että ei säily niin kauaa lämpimänä.Teetä täälläkin juodaan paljon.Arabian kannu löytyy multakin!

   Poista
 2. Join ennen vaan teetä, kahvia kylässä ainoastaan. Kun esikoinen syntyi ja jäin kotiin, musta tuli kahvikissa. Jotenkin helpompaa tehdä. Nykyään pussiteellä mennään kun teetä juon. Ihana tuo teekannu:)

  VastaaPoista
 3. Harvemmin tulee juotua teetä mutta syksyisin ja kun on esim flunssassa niin silloin ;) Kivannäköinen tuo teekannu ;) Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com