30.11.2022

Pariisin vinkit ja nähtävyydet

 Oletko suunnitellut matkaa Pariisiin?

Pariisi on matkakohteena kaupunkikohteista itsellä ihan niin korkealla kuin Top 3:ssa. Pariisiin voit matkustaa ympäri vuoden ja lento kestää kolme tuntia Helsingistä. Finnairin lentoajat ovat mukavat: illaksi Pariisiin ja paluulento vaikka pidennetyllä viikonlopulla esim. iltapäiväksi Helsinkiin.


Pariisissa ruoka on herkullista ja ranskalaisia erikoisuuksia suosittelen sinua maistamaan. Ranskalaiset lähtevät illalla syömään myöhään ja kello on silloin jo kahdeksan yhdeksän ja jopa enemmän. Meillä oli lautasella tietysti ensimmäisenä iltana kolmen ruokalajin illallinen. Ranskalaisessa pöydässä on aina vaaleaa leipää ja ruokajuomana viiniä. Herkullinen perunamuusijauhelihapaistos maistui nälkäisille matkailijoille ja jälkkärinä herkuttelimme suklaamoussella kermavaahdon kera. Ranskalainen keittiö on kyllä parasta mitä vain voi olla, ja siksi matkalla tuli käytyä erilaisissa ravintoloissa ja tilaamalla joka kerta erilaisia ranskalaisia herkkuja. Alakuvan tarjoilut tulivat herkullisen vastapaistetun leivän kera eteemme.


Yhtenä iltana söimme salaattia vuohenjuuston kera ja tytär tilasi uunituoreen juustopaistoksen itselleen ja näin hienosti se oli laitettu esille tässä ylhäällä olevassa kuvassa.


Mitkä nähtävyydet kannattaa ehdottomasti käydä?

Louvre on yksi Pariisin pakollinen matkanähtävyys. Louvreen kannattaa varata aikaa useampi tunti, jos haluaa kiertää kaikki eri kerrokset läpi. Alakerrassa on paljon patsaita ja niitä riittää siellä paljon. Mona Lisan taulu on kaikkien nähtävä ja onneksi jono eteni siellä reippaaseen tahtiin. Vartijat huolehtivat, että jono eteni ja minäkin pääsin kuvaamaan Mona Lisan maailman kuulun taideteoksen sieltä seinältä. 

Pariisissa Louvren kaikki osastot ovat historiallisesti merkittäviä ja vuosisatojen ajalta sinne on kerätty mitä hienompia ja arvokkaimpia tavaroita koruista, miekkoihin, kultaisiin arkkuihin, astioihin, taideteoksiin ym. 

Louvren huoneet ovat jopa katosta asti niin hienosti sisustettuja upeine kattomaalauksineen ja huonekaluineen, että itsekin oikein aistii menneen ajan glamourin, mikä linnassa on aikoinaan ollut. 
Eiffel -torni on myös yksi nähtävyys, joka on pakko käydä katsomassa. Sisäänpääsymaksun maksamalla pääsee myös itse Eiffel-torniin sisälle. Eiffelin tornin puistoalue oli täynnä ihmisiä ja osa oli siellä piknikillä. Jos olit unohtanut omat macaronsit tai viinit kauppaan, niin kaupustelijat kiersivät myymässä niitä ja myös matkamuistoja oli tarjolla kauppiailla: magneetteja ja vilkkuvia Eiffel-torneja monissa väreissä oli peiton päällä. 

Kuten laulussa sanotaan: kuin uomassaan Seine hiljaa, kun yö juhlittiin, me siltojen alle myös viiniä juotiin...  Seine ja sen sillat ovat kaunista katseltavaa. Suosittelen myös käymään jokiristeilyllä Seinellä, jos sinulla on aikaa sellaiseen. 


Pariisin kaduilla on hienoa arkkitehtuuria. Rakennukset ovat vain niin kauniita ja takorautaiset ranskalaiset parvekkeet.


Kukkakoristeet kuuluvat Pariisin ravintoloiden ja kahviloiden katoille koristeina.
 

Yksi kohde on myös ehdottomasti  Moulin Rouge eli Punainen Mylly. Tällä kerralla kävimme vain syömässä läheisessä ravintolassa pizzat, mutta seuraavalla kerralla aiomme mennä katsomaan tanssiesitystä. Sinne lippujen hinta on 100 euroa ja ne kannattaa tilata edeltäkäsin. Moulin Rougeen vaaditaan myös etiketin mukainen juhlapuku asuna. Moulin Rougen tunnelma on kyllä huikea; punaiset rakennukset ja tunnelmalliset valaistukset etenkin illalla.

Pariisissa on helppo liikkua metrolla ja välimatkat eivät ole pitkiä. Nähtävyyksiä pääset katsomaan helposti ja lähelle metrolla. Kävimme myös ostoksilla kaupungin ulkopuolella kauppakeskuksessa , jonne menimme ensin junalla ja sitten bussilla.


Champs Elyseen yläpuolella on muuten ravintola ja kuvasta voit huomatakin siellä olevat ihmiset. Champs Elysee on todella korkea Riemukaari ja sen korkeuden huomaa, kun itse rakennelman näkee.Oletko käynyt Pariisissa?

5 kommenttia:

 1. Paljon nähtävää tuossa suurkaupungissa olisi. Olen kerran käynyt lyhyellä visiitillä. Louvressa kävimme mekin, mutta silloin Mona Lisan kuvaaminen oli kielletty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sai kuvata MonaLisaa ja itse Louvre on kyllä käymisen arvoinen.

   Poista
 2. Kerran olen ollut Pariisissa ja tykkäsin kyllä kaupungista. Siinä on kunnon suurkaupungin tunnelmaa ja onhan nuo nähtävyydetkin ihan mielettömiä.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävyydet ovat kyllä ihan upeat Pariisissa.Ja lokakuussa vielä lämmin ilma ja kiertely kaupungilla oli niin mukavaa.Ruoka oli hyvää ja suosittelen kyllä kaikille kaupunkikohdetta.

   Poista
 3. Voi miten upeita kuvia! Olen käynyt vain kerran lähellä Pariisia, nimittäin Pariisin Disneylandissa. Ehdottomasti pitäisi päästää vierailemaan. Pääsisi nauttimaan hyvästä ruoasta ja kauniista kaupungista. :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com