8.10.2024

Kesän viimeiset kukat

Kesän viimeiset dahliat keräsin maljakkoon viikonloppuna. Eilen laitoin olkikukat kuivumaan maljakosta kimpuksi. Täältä voit lukea kuivakukista, kun kuivasin myös heiniä ja hortensioita. Tänä kesänä olin tyytyväinen pioneihin, gladioluksiin, dahlioihin ja Cosmos-kukkiin. Cosmos-kukat kukkivat viikkoja ja niistä sai kivoja asetelmia maljakkoon. Oma kukkakauppa on ollut tähän saakka omalla takapihalla.

Keräsin myös Cosmos-kukan siemeniä pussiin, aion kokeilla saanko niistä uusia kukkia ensi keväänä esikasvatettua. Dahlian mukulat ovat vielä mullassa astioissaan ja kukkapenkissä, nostan ne viikonloppuna sieltä talteen. Dahlian sipulit ovat jo kuivamassa astiassa varastossa. Testaan myös, saanko niistä uusia alkuja ensi keväänä.


Ruusut peittelen multakerroksen alle tuolla takapihalla ja päälle laitan havuja vielä suojaksi.Yhden ruukussa olevan ruusun vien kaupunkikodin kellarivarastoon ja kokeilen saanko ruusun kasvuun keväällä. Ruusu on vielä vaiheessa, nimittäin siinä on vielä kaksi nuppua avautumassa. Olen sitä jo pitänyt jonkun aikaa sisällä ja huomaan, että lehdet alkavat kellastua. Syys se vain on koittanut!




Ensi keväälle ajattelin hankkia lisää dahliaa ei väreissä.Ystävätär vinkkasi siitä ihanasta nuden sävyisestä dahliasta ja sen nimestä, joka viittasi kahviin. Syyslannoitus on enää laittamatta pihaan ja puutarhaan. Leikkasimme pensaita ja aitaa, joten suuri kasa oksia odottaa etupihalla, että ne
viedään maatumaan toiseen paikkaan.



Mitä sinun syksyyn kuuluu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com