27.2.2013

Kutomisen inspiraatio Skappel-neule ja mustikkapiirakkaa nam


Mulle iskee pari kertaa vuodessa kutomisen inspiraatio.Ostin joku aika sitten valkoista alpakkalankaa (Sandnes). En aiemmin siitä ole neulonut,mutta kivan pehmeää ja mukavaa neuloa. Skappel-neule nyt työn alla,helppo ohje:) Täältä löytyy ohje neuleeseen.En laita mohair-lankaa tähän,koska teen nyt elä version tällä alpakalla,koska ajattelin että kevääksi kevyempi versio on parempi ja pörröä talvelle. Laitan kuvia, jahka se valmistuu, kenties hiihtolomalla.
Tänään on ollut ihana kevätpäivä, vauvan kanssa vaunuilua ja hyvää ruokaa sekä mustikkapiirakkaa kera creme vanilla-kastikkeen... Piirakan ohje on niin hyvä, että vie kielen mennessään. Olen tehnyt tällä ohjeella aina piirakkaa, nyt vielä voilla. Huomenna upeaa asiaa tiedossa, pääsen mm. katsomaan millaisia uusia tuulia on tämän vuoden tapeteissa. Ja mitä muuta kivaa on tiedossa.
Skappel-neuleen ohje: 
 Lanka: esim. ohutta alpakkaa ja /tai mohairia) 7-8 kerää, tavallista paksua alpakka 6-7 kerää. Puikkonr. 7 Takakappale: Luo 80 silmukkaa puikolle numero 7. Neulo ensin 4 cm joustinneuletta 2o 2n. Sitten aina oikeaa toivotun puseron mitan verran ihan olkapälle asti.
Etukappale: Sama kuin takakappale, mutta kun valmiista pureson mitasta puuttuu 7 cm, päättele keskeltä 16 silmukkaa pääntieksi. Jatka ainaoikein neuletta pääntien toista puolta ja päättele yksi silmukka pääntien reunasta joka kerroksella neljän kerroksen veran. Nyt tällä puolella pääntietä pitäisi olla 28 silmukkaa jäljellä, neulo kunnes 7 cm eli täysi mitta on täynnä ja tee sama pääntien toiselle puolelle.
Huom! Takakappale saa hyvinkin olla etukappaletta hiukan pidempi! Kädet: Luo 40 silmukkaa ja aloita taas joustinneuleella 4 cm. Neulo käsivartta kunnes voit laskea 15 "raitaa" (noin 30 kerrosta). Lisää yksi silmukka molempiin reunoihin. Neulo neljä raitaa (noin 8 kerrosta) ja lisää taas yhdet silmukat reunoihin. Jatka lisäyksiä neljän raidan välein kunnes puikoilla on 52 silmukkaa. Päättele. Ja yhdistä osat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com