23.4.2016

Lontoon viehätys

Lontoon on meidän lemppari kaupunkikohde, koska siellä asuu ystävämme, joka on vielä Papusen kummitäti. Lontoo on suuren suuri kaupunki, jossa voi kokea metropolin sykkeen ja myös sen tavallisen kaupungin vaikka kiven heiton päässä keskustasta. Olemme asuneet hotellissa ja apartmentostyylisissä majoituksissa. Viimeksi mainittu sopii meille hyvin, koska yleensä hotellihuoneet ovat varsin pieniä keskustassa ja tykkäämme, että ympärillä on tilaa johtuen myös pienestä matkaseurastamme. Jos haluat lukea aikaisempia postauksia, niitä löytyy täältä ja täältä

London Zoo on paikka, joka soveltuu kaikenikäisille. Sinne pääsee bussilla ja metrolla ( mm. Baker Street &Marylebone, pääasema mustalla linjalla Camden Town. Sieltä lyhyt kävelymatka). Lippujen hinnat olivat aikuisilta 33€ netistä tilattuna. Zoo sijaitsee sisällä ja ulkona, joten varaa sateen sattuessa sadetakkia tai sateenvarjoa mukaan. Näkemistä riitää moneksi tunniksi. Katsoimme pingviiniesityksen, joka on ulkona. Näimme gorillaperheen, tiikereitä, kirahveja, virtahevon, pelikaaneja jne: Lapset saavat kerätä leimoja eri pisteistä, ja myös itse painaa leimat korttiin. Samalla oppii tietoa eläimistä.


Tower Bridge on kiva käydä katsomassa. Tästä aukiolta näkee hyvin linnan ja sillan. Aukiolla on suihkulähteitä, jotka ainakin olivat meidän neidin mielestä erittäin mieluisat. Kengät taisivat kastua. . Ympäristössä on upeita uusiakin rakennuksia ja mielenkiintoista arkkitehtuuria.





Ostokset: Oxford Street (Primark, Zara, Forever21, River Island, Disney Store, jne.) on täynnä erilaisia kauppoja. New Bond Streetiltä löytyy Victoria Secret. Kauppakeskuksia löytyy eri puolilta kaupunkia, me kävimme Westfieldissä, jonne pääsee junalla ihan vireen. Metrolla pääsee punaisella linjalla (asema Westfield Stratford). Kauppakeskus on valtava, ja tungos voi olla iltapäivällä mahdoton. Sieltä löytyy mm. Primark, Bull&Bear, Bershka, Lindex, Massimo Dutti ym. merkkiliikkeitä.



Syöminen: Westfiedlissä ravintolat olivat ylimmässä kerroksessa. Me kävimme Fridays- ravintolaketjussa. Lasten annos oli n. 4-5 puntaa ja aikuisten 8 £ ja siitä ylöspäin. Ravintola on sisustettu jenkkityyliin ja ulkopuolella voit syödä keltaisessa jenkki"taksissa".



Nando´s on halpa meksikolaisravintolaketju (löytyy esim. James Street). Ravintolan sisustu oli kiva ja siellä on huomioitu myös lapset. Heille oli väritysjuttuja tarjolla.



Harrodsilla kävimme syömässä Disneyn Wild West Cafe:ssa. Ympäristö on tehty Disneyn hahmoista ja tunnelma oli kuin villissä lännessä konsanaan. Mukaan ostettiin ainakin yksi Disneyn hahmo. Kahden aikuisen ja lapsen ruokailu maksoi n. 50 euroa, että ihan halpa paikka ei ollut eikä ruoka ollut mitenkään erityistä; ranskalaisia, burgeria ja salaattia.Disney Burgeri oli esim. 16.50£.







 Ja lensimme tutulla Finnairilla sitten kotiinpäin. Lento kesti n. 2h 50 min ja mennessä hieman pitempään. Lennolle varasimme edeltäkäsin lämpimän ruoan, mutta pieni matkustaja nukkui mennen ja tullen, joten ruoka jäi syömästtä (n. 12€/ateria). Harmi, että sitä ei voi lämmittää myöhemmin.



























































































































































































3 kommenttia:

  1. Sattuipa hyvään aikaan tämä postauksesi. Meillä on tarkoitus yllättää tytär ja viedä hänet Lontooseen kesällä pidennetylle viikonlopulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on kyllä monen käymisen arvoinen.Aina on näkemistä ja kokemista.Kuljettiin nyt bussilla,kun näkee enemmän ja ehkä nuo terrorijutut mietityttää.Metrossa kun isot väentungokset.

      Poista
  2. Jos on kyllästynyt Lontooseen, on kyllästynyt elämään :)
    Kiva postaus. Harrodsilla ehdittiin käydä piipahtamassa, onneksi olen siellä aiemminkin käynyt, mutta on sitä paikkaa aina ilo ihailla.
    Upea on tuo kuvasi, jossa näkyy tuo Sky Garden hienosti.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com