10.4.2020

Pääsiäisen sisustukset

Pääsiäisen sisustukset ovat tänä vuonna olleet erityisen mieluista tekemistä meillä tämän kotoilun vuoksi. Rairuohot laittoi ekaluokkalainen kasvamaan jo kauan aikaa sitten ja nyt meillä on ennätyksellinen määrä rairuohoastioita eri paikoissa. Kaunis vihreä väri paistaa esille sieltä sun täältä ja pääsiäismunat ja pääsiäistiput pilkistävät ruohojen välistä. Väri on tullut vaaleaan keittiöön kertaheitolla.




Tein vanhaan rottinkiseen ulkoruukkuun narsisseista ja pajunkissoista asetelman, ja päätin pitää sen keittiössä tuolin päällä ainakin tovin. Siinä se parhaiten tuo silmälle iloa, kun olemme paljon kotona sisällä. Nostan sen terassille ulos, kun pääsiäinen on ohi.

Seinällä oleva roikkuva köynnös on toissa joulun kukka-astelmasta säilyttämäni kasvi, joka näkyy tuossa kuvassa vasemmalla. Muratti on kasvanut pituutta hyvin. 


Joka vuosi kaivan vanhat pääsiäiskoristeet esille ja ekaluokkalainen halusi pienet eri väriset tiput kauppareissulta ostettavan. Pääsiäisen jälkeen koristeet pakkaan taas rasioihin, jotka joskus hankin Hemtexistä. Paksut laatikot säilyvät vuodesta roiseen hyvinä ja olen pitänyt niitä esillä hyllyssä, koska ovat katseenkestäviä.


Tänään meillä on ohjelmassa pääsiäiskakun leipominen. Teemana on pääsiäispupu ja kuvaa on tänne tulossa, kun se valmistuu. Tänään myös on pääsiäismunien etsintää ja munia sekä Lol-pallo on kartan kanssa löydettävissä susältä ja ulkoa. Suurin pääsiäismuna on ollut ihastuksen kohteena S-marketin hyllyssä pitkään ekaluokkalaisella. Eilen hän oli huolissaan, kun munia ei enää ollut hyllyssä ja ne oli myyty kaikki.





Mitä sinun pääsiäiseen kuuluu?

12 kommenttia:

  1. Suloiset pääsiäisen tunnelmat siellä!
    Täällä olen teinipojan kanssa kotona lockdown päivä numero 28...kai...menossa ja vietämme kahdestaan leppoisan pääsiäisen lettuja paistellen ja auringosta nauttien. Mies jäi Suomeen jumiin jo viikkoja sitten.

    Toivotan lempeää pääsiäistä sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten harmillinen tapahtuma, mutta toivottavasti siellä Espanjassa olette kunnossa. Siellä virus ollut nopea leviämään.

      Poista
  2. Kauniista pääsiäistä olet tehnyt kotiisi 😍
    Toivotan oikein hyvää ja iloista pääsiäinen aikaa sinulle 💚🐣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Väriä on paljon ja tuo vihreä väri näyttää hyvälle. Kohta luontokin vihertää.

      Poista
  3. Kauniit koristukset teillä siellä. Meidän pääsiäinen on lähtenyt käyntiin rauhallisissa merkeissä. Syötiin hyvin ja käytiin pitkällä kävelylenkillä. Nähtiin pellon laidalla peurakin ja olin innoissani kuin pikkutyttö :)
    Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanan rauhaisalle teidän pääsiäinen! Meillä oli tänään myös juhla-ateria. Iltapäivällä täytekakkua vielä.

      Poista
  4. Kauniita pääsiäisjuttuja teillä. Ihana nähdä, että teillä pääsiäisruoho kasvaa noin hyvin. Meillä on niin kitukasvuista, että pari hassua ruohonkortta törröttää purkista :D Noh, paremmalla onnella ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ostettiin toiset siemenet, ne vasta kasvoi. Ei ennen ole noin käynyt.

      Poista
  5. Kivoja pääsiäiskorietita ja istutuksia:)
    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli istutuksia aika monta tehtyä. Kiitos samoin!

      Poista
  6. Kauniit koristelut! Rairuoho oli aina lapsuudessani se juttu, josta tiesi pääsiäisen olevan jo lähellä. Ja koulussa tehtiin monet askartelut höyhenistä ja palloista.

    Rauhallista on, kuten vähän kaikkialla. Illemmalla alkaa vesisade ja huomenna ukkostaakin. Ainakin nyt ennusteen mukaan. Valtaosa koristeista on kaapin perukoilla, pupuja alkoi ujostuttaa. Ainoastaan pari pikkuista uskalsi ruokapöydän koristeeksi :)

    Hyvää pääsiäistä Aikku!

    VastaaPoista
  7. Kauniita koristeita <3 Jotenkin pääsiäisfiilis on ollut hieman kadoksissa verrattuna aiempiin vuosiin. Toki jonkin verran laitoin pääsiäiskoristeita, mutta vähemmän kuin aiempina vuosina. Mukavaa pääsiäisen jatkoa <3

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com