5.4.2020

Pääsiäisen laittoa narsisseilla ja leivontaa

Onneksi viikonloppu tuntuu edelleen viikonlopulle tämän korona-viruksen aikana. Etätyöt ja muut työt ovat itsellä viikkonloppuna poissa mielestä. Etätyön tekeminen ei muuten mitenkään helppoa ole, kun siihen ei vielä ole tottunut. Taukojen pitäminen jää kokonaan ja ruokatuntia ei oikeastaan ole ollut. Omaa johtamistaan ajankäyttöön pitää yrittää opetella, ja nyt viikonlopulle piti saada jo jotain muuta tekemistä ja ajateltavaa, että kotoiluun tulee muutakin ajateltavaa kuin työn tekeminen.

Eilen leivoimme pullaa pitkästä aikaa tyttären tyttäreni kanssa. Opetin hänelle miten pullataikina tehdään ja kuinka siihen saa hyvän sitkon. Vaivaaminenkin onnistui yllättävän hyvin, oli jopa hänen mielestä hauskaa, kun taikinaa sai kääntää ja vääntää. Hän muuten onnistui tekemään aivan superhyvän pullataikinan, joka kohosi mallikkaaksi uunissakin vielä. Hän itse leipoi pullatytön ja halusi myös leipoa pyöreät pullat toiselle mummolleen ja hänen miehelleen. Leivoimme monenlaisia pullia: voipullia, korvapuusteja (jotka muuten onnistuivat yli odotusten eivätkä  uunissa keikahtaneet kumolleen) , kaneli- ja vaniljatäytteisiä pullia.Sain litran taikinasta pakastettuakin osan, joten vierasvaraksi niitä ei pandemian aikaan voi kutsua. Teimme eilen kierroksen autolla ja veimme lähimmille pullapaketit ulko-oville; jokainen sai iltapalaksi voipullia. Tyhjäksi jääneet jäätelöastiat olivat kätevät säilytysrasiat näille pullalähetyksille.

Kaikki paketissa - blogissa oli tyhjiin jäätelörasioihin tehty luontoaiheinen asetelma. Kaikki paketissa -instagramin kuvan alle laitoinkin kommentin, että miten itse olin hyödyntänyt tyhjät jäätelörasiat.  Meillä nyt jäätelörasiat menivät pullalähetyksiin. Kierrätystä voi tehdä monella tapaa.Tänään laitoin myös pääsiäistä varten narsissin sipuleita lasiterassille laatikkoon ja toinen satsi menee pyöreään rottinkiruukkuun etupihan terassille. Nyt on onneksi aikaa sisustaa kotia eri tavalla, kun ei ole jatkuva kiire ja hösötys päällä kuin ennen epidemiaa. Pääsiäiskoristeet ovat olleet jo esillä hyvän aikaa ja lisää vielä aion laittaa.


Keltainen väri on tähän aikaan juuri sopiva tuomaan energiaa ja hyvää oloa ympäristöön. Aurinkoisella säällä alkaa jo olemaan mukavan lämmin lasiterassilla. Tänään siellä jo kuivui lakanat ja tyynyliinat, jotka saankin illalla takaisin petiin ulkoilman raikkaalla tuoksulla höystettynä.

Ja nyt jään odottamaan miten narsissit alkavat aukeamaan ja niiden seuraksi seuraavalta metsälenkiltä tuon pajunkissoja narsissien väleihin somisteeksi. Näin sinäkin saat helposti kukka-asetelmaa pääsiäistä varten!


Miten sinä valmistaudut pääsiäiseen?

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä pullia! Odotan jo innolla, että meidän takapihan narsissit kävisivät kukkimaan.
  Kaunista iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullan tuoksu on vain herkkua kotona, harvoin vaan sitä on... Narsissit ovat kauniita, kun ne penkistä nousee keväällä.

   Poista
 2. Sielläkin on oltu pullahommissa. Taikinasi on hyvin kohonnut. Mun hiiva ei ihan toiminut (kuivahiiva) ja toivon, että pääsen pian ostamaan kunnon hiivaa ranskalaisesta leipomosta (on n. tunti suuntaansa ajomatkaa). Myyvät sitä isoina kimpaleina ja siitä voi leikata annospaloja ja pakastaa.

  Mun narsissit kukki jo. Taitaa tulla aika kukaton pääsiäinen, kun ei viitsi oikein kaupoillekaan lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt kuivahiivallakin pullaa. Oliko sun kuivahiiva vielä päiväykset kohdillaan? Pitkä on teillä matka tuoretta hiivaa ostamaan.

   Poista
 3. Vastaleivottu pulla on parasta, maistuis kyllä tännekin.💜
  Hyvää pääsiäisviikkoa sinulle.💜

  VastaaPoista
 4. Pääsiäispullatervehdys, ihana idea!
  Täällä pääsiäistä ei ole isommin valmisteltu, työ on pitänyt kiireisenä. Pupunen kylvi rairuohonsiemenet, hienosti rehottavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään leivotaan pupukakku. Kotoilun aikana tulee leivottua. Rairuoho piristää kummasti.

   Poista
 5. Vastaleivottu, omatekoinen pulla on sitä parasta mitä tiedän ♥️ itse en ole leiponut moniin vuosiin - hyvää Pääsiäistä sinulle ♥️

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com