29.3.2020

Savimaali seinässä ja pääsiäisruoho kylvetty


  * blogiyhteistyö Sokeva

Makuuhuoneen maalaus on nyt valmiina. Maalaus piti tehdä sen vuoksi, kun seinässä oli parissa kohdassa tullut maaliin pienet halkeamat cyprocin  saumakohtiin. Täältä voit lukea pienen remontin alkuvaiheesta. Makuuhuoneessa on yhdellä seinällä tapetti, jota ei kannattanut alkaa vaihtamaan, koska se on vielä ihan kaunis ja ajaton väriltään sekä kuvioltaan. Mies kyllä tuumasi seinämaalauksen jälkeen, että seinät voisivat kyllä olla tummemmat, niin olisi levollista nukkua pimeässä. Sanoin hänelle, että olisitpa tuon sanonut vähän aiemmin, että nyt vain mennään vaaleilla seinillä makuuhuoneessa. Savimaalin päälle voit muuten maalata uuden kerroksen ja savimaali käy myös tavallisen maalin päälle. 

Domus Natura savimaalista jää kiva mattapinta seinään ja se tuntuu käden alla pehmeälle. Pyysin tyttären tytärtä koskettamaan seinän pintaa ja hän sanoi, että se tuntuu pehmeälle. Domus Natura savimaali on päästötön ja sopii allergigoille erinomaisesti, ja siksi valitsin sen myös meille makuuhuoneen maaliksi. Pakkelointi oli haasteellista, mutta aika hyvä oli mielestsäni lopputulos muutamien tuhatelujen ja uudeellen pakkelin hiomisen jälkeen. Jos oikein tarkasti katsot seinää tietyssä kulmassa, niin siinä näkyy varjoa nauhan muodosta. Onneksi tavallisessa valaistuksessa se on ihan hyvä. 


Tänään laitamme miehen kanssa listat paikoilleen ja saamme huoneen valmiiksi. Taulujen asettelu ja huoneen sisustaminen on vielä kesken, koska haluan tilaan  jotain uutta  laittaa tämän kotoilun vuoksi nyt epidemian aikana. Tauluilla on mahdollista sisustaa edullisesti tilaa ja yksi mitä olen ajatellut, niin uudet yöpöydät olisi tarpeelliset, koska nyt meillä ne ovat molemmilla erilaiset.

Domus Natura maalia saa eri sävyissä, joten jos olet kiinnostunut väreistä, niin sävyjä on kuusi erilaista. Täältä pääset katsomaan valmistajan sivut!
Savimaalimme sävyt ovat tarkoin valittuja skandinaaviseen makuun sopiviksi. Valikoimasta löydät 6 valmista murrettua sävyä sekä luonnonvalkoisen version. Valmiiksi sävytetyt versiot ovat suunniteltu käytettäväksi tehosteseinien maalaukseen, antamaan sisustukseen luonnetta.
Domus Natura savimaalit löydät hyvin varustelluista rautakaupoista, sisustuskaupoista sekä monista verkkokaupoista. Sävytetyt maalit ovat myynnissä 2,5 litran astioissa. Luonnonvalkoista savimaalia saat 2,5 sekä 10 litran astioissa.
Domus Natura savimaalit ovat suunniteltu Suomessa, ja valmistettu Saksassa.Pääsiäinen on parin viikon päästä ovella ja ekaluokkalainen laittoi pääsisäisruohot kasvamaan näihin katelautasiin, jotka ovat myös kauniit pitää esillä. Löysin pikaisella kauppareissulla myös nämä upean keltaiset Marimekon servetit. Lapsi sai myös ottaa jo esille meidän pääsiäiskoristeet ja niitä laitoimme yhdessä esille keittiöön tähän valkoiseen hyllyyn, koska meillä vietetään paljon aikaa keittiössä pöydän ääressä. Siinäpä ne koristeet ja pääsiäisruohon kasvaminen on ilonamme näin haastavana aikana. Mitä sinun viikonloppuusi kuuluu?

13 kommenttia:

 1. Tuntuu aina kivalta kun saa kotona tehdä jotain kohennusta. Kaunista pintaa on teillä siellä jo valmiina. Minusta ei haittaisi ollenkaan vaikka yöpöydät ovat erilaiset, päinvastoin.
  Mutta minkähänlainen siitä pääsiäisruhosta mahtaa tulla? :))))

  VastaaPoista
 2. Seinä näyttää ihan kivalle valmiina, pinta on luonnollisen näköinen, kun savimaali kyseessä. Olikohan kirjoitusvirhe pääsiäisruohossa, täytyy käydä korjaamassa.

  VastaaPoista
 3. Kauniin pehmeä sävy! Ollaan vaan oltu kotosalla ja tehty hyviä ruokia. Tänään käytiin ulkoilemassa ja ihmeteltiin, että miten ihmiset eivät tajua pitää lapsiaan erillään, kun olivat oikein joukolla kokoontuneet meidän lähellä olevaan asukaspuistoon.
  No mutta, jokainen tavallaan ja toivottavasti pysytään terveinä, sehän tässä on nyt tärkeintä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, jos eivät noudata sääntöjä ja lapset leikkivät keskenään. Me käytiin pururadalla lenkillä tänään illalla, kevättä jo ilmassa.

   Poista
 4. Ostin kotiin keltaoransseja tulppaaneja ja ne tuo ihanan säväyksen arkeen.

  VastaaPoista
 5. Ostin kauniita tulppaaneja kotiin ja heti tuli keväinen olo kun niitä ihastelin tänään aamukahvin kera. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tulppaanit kiva piristys kotiin. Viime kauppareissulla olisin ostanut itsekin, mutta oli Halpa-Hallissa tyhjät ämpärit.

   Poista
 6. Voi, viikonloppu meni vähän pihatöitä tehden, osin leipoen ja sitten kävellen & laiskotellen.

  Kaunista jälkeä tuli maalilla. Mielenkiintoinen tuttavuus. Mä en ole varma onko meidän kaupoissa tämän tyyppisiä maaleja edes saatavana, kun ihmiset eivät kauheasti (vielä) arvosta luonnonmukaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ekologisuus on arvoja, joita pidetään tärkeinä kodeissa.Turvallista loppuviikkoa sinne Amerikkaan!

   Poista
 7. Innostuin tuosta savimaalista, siinäpä hommaa Miehelle ensi viikoksi (lomaviikko)!! Olemme suunnitelleet yläkerran rapun maalaamista saven väriseksi - ja oikea savimaalihan olisi silloin just oikea vaihtoehto, eikö!!?? Mutta hiisi vieköön, jos maali ei kestä pesua, ei ehkä olekaan kovin hyvä vaihtoehto rapun seiniin? Vaikka eipä noita seiniä turhan usein muutenkaan tule peseskeltyä...
  Sen verran kyllä nyt kiinnostuin, että pitää poiketa rautakauppaan katsomaan värimallit livenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos raput maalaat, niin kannattaa kysyä sieltä rautakaupasta, onnistuuko maalata esim. savimaalilla tai kalkkimaalilla, joka käy tuohon tarkoitukseen. Olen itse ajatellut kokeilla huonekaluille tarkoitettua savimaalia.

   Poista
 8. Kauniilta näyttää :) Sitä on mukava näin keväällä, kun saa ehostettua kotia uuteen uskoon. Piristää näinä aikoina mieltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä piristää, kun tämä pandemia varmaan menee tosi pitkälle. Laitoin uuteen blogipostaukseen vinkkiä teidän blogista.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com