23.3.2020

Makuuhuoneen seinän pakkelointi ja maalaus

                                                                                                                             * tuotteet saatu Sokeva

Makuuhuoneen seinässä oli meillä kahdessa kohtaa tullut halkeamat maaliin niihin kohtiin, joissa on ollut cyprocin saumat talon rakennusvaiheessa. Saumat saivat uudet nauhat ikkunan molempiin reunoihin, ja niissä on myös uudet pakkeloinnit tehtynä. Pakkelointi oli haasteellista, koska vasemman puoleinen nauha oli pitkä ja seinän pintaan tuli pakkeloinnista "patti". Jos patin hioi tasaiseksi, niin saimme miehen kanssa nauhan tulemaan esille. Kompromissinä teimme lopulta sellaisen hiomisen, että muutamasta kohdasta esille tullut nauhan paperi peitettiin lopuksi vielä ohuella pakkelikerroksella. Joten seinä näyttää nyt pakkelointikohdasta suhteellisen suoralta. Sain jo kauan aikaa sitten Sokevalta maali- ja pensselilähetyksen, ja nyt savimaali on maalattu seinään yhteen kertaan. Toinen kerros tulee vielä suurelle pakkeloidulle seinälle, koska meidän silmiin näyttää, että pintaan saa tulla peittämään muutamia pinnan kohtia vielä toinen maalikerros. Savimaali on päästötön maali ja sen vuoksi valitsimme sen makuuhuoneen seinään. Maalattu savimaaliseinän pinta on mattainen ja savimaali kuivuu noin kolmessa tunnissa.

Tässä alakuvassa näkyy tuo pitkä pakkeloitu nauha cyprocin saumakohdassa ilman lopullista hiomistamme. Sitä kyllä teimme moneen kertaan, että lopputulos olisi hyvä. Eilen maalasimme seinät ja illalla pystyi jo samassa tilassa nukkumaan, koska maalista ei lähde päästöjä ja haju oli hyvin mieto savimainen ja kostea tuoksu. Tuoksua ei siis ollut enään maalin kuivumisen jälkeen. Tuuletin kyllä ikkunaa pitämällä myös auki ja ilmastointilaite oli ihan normi säädöissä.  

Savimaali irtoaa helposti huuhtelemalla pensselistä ja Sokevan pensselit olivat käytettävissä seuraavaan maalikertaankin. Savimaali käy vesiohenteisen maalin päälle ja myös savimaalin päälle voi maalata uuden maalikerroksen. 


Valmiin huoneen kuvan laitan tänne, kun seinä on maalattu vielä yhden seinän osalta. Seinällä oli kolme isoa proppua kiinni, jotka mies otti pois ja hän pakkeloi ne myös. Taulut saa kiinitettyä kevyemmällä kiinnityksellä maalattuihin seiniin.

Täältä voi lukea saman tilan tehosteeinän tapetoinnista ja täällä on vasta tehty tyttären kaakeleiden sekä seinän maalausta wc-tilaan. Täällä olen listannut skandinaavisia ja ajattomia tapettimalleja myös.


10 kommenttia:

 1. Meillä olisi vastaavia repeämiä myös. Mistäköhän saisin innostuksen lähteä niitä korjaamaan.
  Hyvä te. Kyllä nyt kelpaa kun repeämät seinissä on poissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni meilläkin aikaa korjaamiseen.Pakkelointi ei ole niin helppoa, kun pitää laittaa entisen päälle korjaus.

   Poista
 2. Meillä on töissä tuollainen repeämä, juuri tilasin ukkelit sitä korjailemaan.
  Hyvin olette saaneet tehtyä korjauksen. Mukavaa iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva kuulla, että miten he sen saivat korjattua ja tuliko hyvä jälki!

   Poista
 3. Nyt kun on kerta aikaa, niin itsekin ajattelin että voisi laittaa kotia kuntoon. Eli jotkin maalit ovat sellasia, että niiden jäkeen pystyy heti ihan hyvin huoneistossa nukkumaankin? Kotona ollessa olen huomannut, että ilmastointi on vähän kehnon puoleinen, sekin vaikuttaa varmasti asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä savimaali on päästötön, joten nukkuminen onnistuu samana päivänä. Meillä viimeinen maalipisara oli seinässä illalla kuudelta ja tuuletin huoneen ennen nukkumaanmenoa. Hajua ei ollut ollenkaan ja voin suositella tätä maalina. Maali sopii tiloihin, jossa ei tarvitse seiniä hirveästi pyyhkiä, koska maalissa on savia. Mutta pientä pyyhkäisyä kyllä kestää. Nyt on aikaa touhuta kotona ja aina kodin tilojen ylläpito pitää talon arvon kohdillaan.

   Poista
 4. Mietin kans, että voisi varmaan maalata viikonloppuna makkarin, kun mielläkin on ilmastointi ja mahdollisuus tuulettaakkin. Niin ei tarvitsisi maalin höyryissä oleskella. Tuli tosi siisti lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä savimaali on ekologinen eikä voimakkaita hajuja ole.

   Poista
 5. Meillä pitäisi myös vaihtaa meidän makuuhuoneen tapetti ja paikata muuta halkeama samalla tapetin yläpuolella. Jotenkin mietin pitäiskö kutsua erikseen joku ammattilainen se tekemään, mutta voisi ainakin ensiksi koittaa näitä teidän neuvoja, että jos se sillä helpottaisi. Meillä tosiaan jo vanhempi talo, joten halkeamia, toki pieniä on joissain kohdissa. Kätevää tuollainen maali, joka päästötöntä - jotenkin olen kuvitellut, että ennen piti olla poissa muutama päivä, että tuulettui kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo elää, joten seinissä halkeamat normaaleja. Saumaan ei saa liikaa laittaa pakkelia, muutoin siitä tulee liian korkea ja se näkyy sitten.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com