29.10.2014

Vinkkejä tapetointiin ja valkoinen & valoisa makuuhuone

Eksyin ennen viikon lomaa sisustusliikkeeseen ja hypistelin tapetteja siinä muun flow-innostuksen ohella. Tilasin Boråsin tapettia valkoisella pohjalla graafista hieman hopeaan vivahtavalla kuviolla (koodi 37729). Innostuksen vallassa loman koittaessa aloitin entisen tapetin poiston, johon olin ostanut tapetinpoistoainetta. Kostutin tapetin pintaa harjalla, kuten ohjeessa sanottiin. No tapetti ei sitten ollut moksiskaan toimistani; ei kuprun kuprua saati että se olisi lähtenyt irti lastalla rapsutellessani. Viisi tuntia ja tälle näytti: Seuraavana päivänä aamu kuudesta aloitin ja toisesta seinästä olin saanut muutaman neliön irti. Usko siihen unelmamakkariin alkoi laantua, soitin vanhemmat apuun. Ja vielä illalla sisko ja kaksi topakkaa neitiä tuli avuksi. Tapetti oli n. kahdeksan vuotta vanhaa Boråsin tapettia, jota luulin paperitapetiksia, mutta pinta oli täyttä muovisekoitusta, eikä se päästänyt läpi vettä ollenkaan. Niinpä hiekkapaperilla ja teräsharjalla (tämä paras!) hangattiin pinta karheaksi, ja kostutettiin suihkepullolla ja harjalla. Tämä auttoi asiaa, mutta silti tapetti oli tiukasti kiinni. 


Listat piti irrottaa seinästä, ja ne onkin hyvä merkitä mikä on mistäkin, kun listat laitetaan takaisin paikalleen. Näihin piti ostaa valkoisia ja metallinvärisiä listanauloja, kun oli laitettu naulapyssyllä kiinni alkujaan.Pakkelointiin kului aikaa, ja sen seurauksena tuli myös rakko sormeen, kun lasta oli koko ajan kädessä. Mutta hyvät pohjatyöt auttavat siinä, että maalattu seinä on kaunis ja sileä.
Boråsin tapettirullasta tulee neljä vuotaa, ensimmäinen vuota aloitetaan siten, että vatupassilla tehdään seinään suora viiva, joka ohjaa ensimmäisen vuodan oikeaan kohtaan seinässä. N. 1 cm pitää taivuttaa seinän nurkasta toiselle seinälle, jos tapettia tulee useammalle seinälle. Meillä oli tarkoitus tapetoida useampi seinä, mutta lopulta tapettia tuli vain yhdelle seinälle. Kuviokohdistettavan tapetin takana on saksien merkki, mistä vuodan saa leikattua oikeasta kohdasta. Itse teen niin, että leikkaan yläosaan oikean kohdan mistä se lähtee seinän yläosasta ja tiputan koko rullan alas, ja leikkaan mattoveitsellä vasta  sitten kun vuota on osittain kiinnitetty seinään.


Vanhaa tapettia ei millään saanut kaikkea irti seinästä, mutta eivä
 näy tapetin alta, jos tapetti on paksua. 

Ensimmäinen vuota seinässä, laadukas tapetti
 menee helposti paikoilleen seinässä
Pistorasioiden paikat leikataan mattoveitsellä vasta sitten tapetista, kun tapetti on kiinnitetty seinään. Näin tulee siistiä jälkeä.
Onnellisesti tapetti seinässä, tapetti on valoisa ja hohtaa eri valaistuksessa kauniisti.
Valkoiseksi maalattu seinä
Sateinen päivä ja niin hämärää, Kynttilöitä palamaan ja lamppuihin valot, tulee valoisampaa!
2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä vinkeistä! <3 <3 Saa nähdä miten onnistun oman taoetointini kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin se onnistuu!Laadukas tapetti on helppo laittaa seinään.Apuna kannattaa käyttää kosteaa luutua,jolla voi pyyhkiä liisterin pois,jos sitä jää jonnekin.Muutoin se kyllä kuivuu eikä jää jälkeä.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com