16.1.2021

Tyylikäs kukankastelukannu

Tyylikäs kukankastelukannu löytyi nyt sattumalta Ikeasta, kun tytär kysyi tarvitsenko jotain sisustusjuttuja, kun hän oli tekemässä tilausta Ikean verkkokaupasta. Koronan aikana Ikean tuotetilauksen voi hakea suoraan myymälän pihalta. Uusi vaalea kukankastelukannu voi olla myös esillä pöydällä tai kodinhoitohuoneessa. 

Viherkasvit kaipaavat lannoitusta talvella. Kasvien lannoitukseen on täällä ollut vinkkejä, miten viherkasvia kannattaa hoitaa näin talvella. Omat viherkasvit ovat jääneet vähälle huoltamisella jostain kumman syystä. Kuivia lehtiä roikkuu monessa ruukussa ja lehdet ovat vaalentuneet. Jos tykkäät ilmakasveista, niin täältä löytyy niiden hoito-ohje. 

Mullan vaihtoa voi jo tehdä jo helmimaaliskuussa, jos viherkasvit ovat kovasti kasvaneet ja ehkä sen juuria on tullut kukkapurkkiin enemmälti. Itse en vaihda multaa joka vuosi. Tykkään vaihtaa mullat isoihin ruukkuihin ulkona kesällä, kun se on sotkuista puuhaa.
Kukankastelukannu on myös sisustuselementti. Tämä uusi kastelukannu on tähän tarkoitukseen sopiva, koska sen voi myös jättää esille kukkapurkin viereen. Tyttärellä on myös kaunis kukankastelukannu, jonka innoittamana tämä oma kastelukannu tuli hankittua. Valkoinen pitkäkaulainen kukankastelukannu toimii hyvin kaatimena, vaikka olisi matkaa kukkapurkin sisälle.
Miten sinä hoidat viherkasveja talvella? 

4 kommenttia:

 1. Minkä hinta en tuo kannu ob

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kahdeksan euroa. Hinta oli edullinen.

   Poista
 2. Onpa kivannäköinen kannu! Meillä on jäänyt mullat vaihtamatta nyt jo useana vuonna. Tänä keväänä aion ryhdistäytyä ja ostaa isommat ruukut + mullat, jos nuo kukat vielä jaksavat sinnitellä elossa kevääseen saakka.

  VastaaPoista
 3. Tykkäsin myös kovasti kannusta, jos tulee hoidettua kasveja nyt paremmin. Kuivuus välillä ongelmana. Ei viherkasveja tarvitse multaa vaihtaa joka vuosi.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com