10.1.2021

Pintaremontti vessaan

Pientä pintaremonttia  olemme tehneet vessaan ennen joulua ja joulun jälkeen. Ennen joulua otin vanhat maalattavat tapetit pois vessan seinistä ja mies ruuvaili peilit, lasihyllyt ja yläkaapin pois. Seinien alaosassa on suuret valkoiset laatat ja niitä kiertää mosaiikireuna. Laatat saivat jäädä seinään, koska ovat väriltään ajattomat ja niihin hankin sopivan sävyisen yläosan harmaan tapetin. 

Aiemmin seinässä oli tavallinen peili, mutta nyt siihen mies asensi led-peilin. Led-peilin yläosassa on valo, joka ei ole ihan riittävä valaisesmaan koko tilaa. Sen vuoksi kattoon on vielä tulossa erikseen led-valaisin. Led-peilivalaisimet ovat kauniita ja tämä meidän valaisin syttyy seinän kytkimestä. Led-peilissä on myös kytkin ites peilissäkin.


Talomme on 15 vuotta vanha ja välillä on tullut tehtyä eri huoneissa pientä päivitystä esimerkiksi seiniin. Täältä voit katsoa makuuhuoneen tapetoinnista ja täältä leikkihuoneen ja työhuoneen maalauksesta ja tapetoinnista. Täällä on myös yksi tehosteseinä tehty. Muita pintoja kuten listoja ja seiniä on tullut maalattua ja tehtyä näin ylläpitokunnostusta, jotta talon arvo säilyy. Mottomme tilojen laittamiselle on se, että sisustusvalinnat ovat hyvin aikaa kestäviä ja ajattomia. Vessan tapetit tuli hankittua Kärkkäiseltä ja ovat saksalaisen Erismann firman tekemiä. Tapetin merkinnöistä voin kertoa, että se kestää valoa, kostealla pyyhkimistä, kiinnitys suoraan seinään (non woven), flaatti vapaa (eli pvc materiaalissa käytetty aine), sisäilmaan sopiva jne. Kaupassa en edes ajatellut, mitä kaikkea merkintöjä tapetissa voikaan olla. 


Katto on kuultolakattua puuta, ja se jää tämän väriseksi. Led-valaisin tosiaan asennetaan tuohon kattoon, kun se on jo tulossa yhteistyönä yhden yrityksen toimesta, jonka kanssa olen aiemminkin tehnyt yhteistyötä. Tapetoinnin aikana vessan listoja ei irrotettu, vaan tapetin vuodat mies katkaisi mattoveitsellä listan reunaan. Lopputulos oli kyllä kiitettävä, vaikka listoja ei nyt irrotettukaan.
Mustat pyyhekoukut ja paperitelie ostin jo syksyllä. Vessaan tulee uusi allas ja hana pysyy samana, kuin mitä se on ollut. Oraksen perushana on ollut kauan käytössä, mutta en nyt ajatellut sitä vaihtaa säästämismielessä. Kaapistojen tilanne on sellainen, että ne maalataan tai tilalle tulee uudet. Seinälle kiinnitän entiset lasihyllyt paikoilleen vielä. Tasot vaihtuvat myös, väri ja malli ovat vielä mietinnän asteella. Niistä tulee vielä postausta lisää, kun kalusteet valmistuvat. Onko sinulla remonttitöitä tiedossa kotona?

6 kommenttia:

 1. Kivoja muutoksia siellä tehty. Täällä ei ole nyt remppoja tulossa tai no en ole varma vielä, että tuleeko keittiöremppa loppuvuodesta, siitä ei ole vielä ilmoiteltu.
  Mukavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla ainoa täällä nyt tulevaan kesään. Tyttären kodissa remontoitiin pienen pojan huone, laitan tänne kuvia, kun listat saa lattiaan vielä valmiiksi. Menikin tovi joulun aikaan siinä rempassa. Teillä on isompi remppa ilmeisesti tulossa keittiöön?

   Poista
  2. Kovasti on lupailtu kokonaan uutta keittiötä, kodinkoneet ja kaapistot menee vaihtoon. Nuo 90-luvun alun kaapit kyllä alkaakin olla jo aika menetettyjä tapauksia :)

   Poista
 2. Kiva aloittaa uusi vuosi remppaamalla kotiin uutta ilmettä! :) Meillä ei ole remontteja tiedossa, kun asumme vuokralla. Suomessa asuessa me olimme miehen kanssa ihan hyvä remppatiimi ja teimme yhdessä kaikenlaista. Mies vähän paremmin ja minä huseerasin perässä. ;) Mukavaa tiistai-iltapäivää sinne.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää. Pientä pintaremonttia kaipaisi meilläkin vessa. Ehkä tässä saisi jonkinlaisen inspiraatiopuuskan ja tarttuisi toimeen :)

  VastaaPoista
 4. Hienon näköinen lopputulos. Tapetti sopii erittäin hyvin kaakelien kanssa. Meidän pitäisi kanssa päivittää wc, mutta ei ole saatu aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com