10.3.2021

Koiran synttärijuhlat ja naistenpäivän juhlaa

Meillä juhittiin sekä naistenpäivää että pienen lemmikkikoiran yksivuotis-synttäreitä. Mies toi täytekakkuaineet kaupasta ja tein neljän munan täytekakun lakkatäytteellä. Pienen Lily- lemmikkikoiran, joka on tyttären koira, sai miehen tekemän täytekakkuherkun, jossa oli päällekkäin kaksi valmista koiranruokaa ja päällä nakki kynttilänä. Molemmat tyttären koirat olivat innokkaina kakun ympärillä, josta toki riitti syötävää useammalle kerralle. Lili lemmikkikoira täytti vuoden ja on meillä välillä hoidossa, ja siitä onkin tullut meille tärkeä perheenjäsen. 



Tässä on toinen lemmikkikoira, joka on rodultaan mittelspitz. Lola -lemmikki on jo kolme vuotias neiti. Tämä rotu on hyvin ihmisiä rakastava ja tykkää olla vahtina eikä päästä silmistään omistajaansa. Rapsutta-minen on prasta mitä Lola tietää olevan olemassa ja Lily- lemmikki on tasan samaa mieltä.



Loman kunniaksi myös halusimme juhlistaa naistenpäivää ja innostuin leipomaan pienen täytekakun, Täytekakun sisälle mies valitsi lakkoja eli hilloja täytteeksi, koska niitä on viime kesän hyvän hillasadon vuoksi pakkasessa suuri määrä. Hillan kanssa sopii hyvin kermavaahto ja myös maidolla kostutus tuo hyvän maun täytekakkuun. Täytekakun päälle laitoin myös aitoja viimekesän kirsikoita pakkasesta. 



Jaan tässä gluteenittoman neljän mukan täytekakkuohjeen lukijoilleni.

Täytekakkupohja (gluteeniton)

4 munaa

2 dl sokeria

4 dl Semperin gluteenitonta kakkujauhoa

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi jauhot, joihin sekoitat leivinjauheen. Voitele kakkuvuoka ja laita siihen gluteenitonta korppujauhoa. Paista pohja 40 minuutti 175 asteessa. 

Kumoa täytekakkupohja jäähtyneenä leivinpaperille, johon olet ripotellut sokeria. Halkaise kakku kahteen osaan, kostuta maidolla.Täytä kerros haluamallasi täytteellä ja laita päälle kermavaahtoa. Pursota kakku lopuksi kauniisti reunoista. Päälle esim Pandan suklaasydämiä ja raastettua valkosuklaata. Anna tekeytyä täytekakun jääkaapissa ennen tarjoilua.  

Lomaalla on nyt aurinko paistanut ja on ollut pakkaskelit, yöllä jopa 30 astetta. Tokaluokkalaiselle tilasin Pop It:n, joka on muotitrendi lapsilla. Tänään tutkin Pop It lelua tarkemmin netistä ja se on myös samalla peli. Pop It poksuttelulelulla päästäänkin pelaamaan yhdessä, yhdessäolo on tärkeää lomalla! Koronan vuoksi lomailu on kotona oleilua, mutta tänä vuonna loma nyt näin, sen verran isoja ovat koronalukemat koko maassa! 



Mitä sinun viikkoosi kuuluu? 


7 kommenttia:

  1. Ihana synttäri sankari teillä siellä. Ihanat koirat kummatkin,hyvät kuvat. Ja maiskis täyskäriä. Pitäisi kyllä itsekkin välillä täytekakku tehdä jos vaikka pääsiäiseksi.
    Täällä eilen aamulla oli kova pakkanen -27 onneksi tänään lauhtunut ja yllätys nyt sataa lunta,kun sitä on jo ihan tarpeeksi.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloisia ystäviä nämä koirulit ovat, saa jutella ja, rapsuttaa niitä, kun ovat hoidossa meillä. Jotenkin korostuu koronan aikana kotona pienetkin asiat,vaikka nämä lemmikit, joille tulee juteltua. Täytekakku oli helppo tehdä, ja kun ei liikaa ala koristelemaan ja marjat täytteeksi, niin toimii tarjoiluina.

      Poista
  2. Suloinen synttärisankari siellä! Viikkoon kuuluu lähinnä töitä ja kotitöitä :)
    En jaksa edes kirjoitella mitään blogiin tänään, olen ihan poikki työviikosta ja vielä pitäisi olla skarppina huomenna töissä.
    Ihanaa iltaa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyn blogiasi lukemassa säännöllisesti🙏😁

      Poista
  3. Voi ei, mä luin tuosta jauhopussista, että Samperin jauhoja...

    Ihanat koiraystävät! Ja varmasti olivat molemmat kakut mieluisia. Mä en ole muuten edes hoksannut, että voisin tehdä Felixille kakun. Pitääpä tehdä, vaikka synttäreitä ei olekaan.

    Lakkoja on ikävä. Lakkahilloa saisi tilattua yhdestä täkäläisestä nettikaupasta, mutta se on ihan älyttömän kallista. Lakkahillo ja vaniljajäätelö ovat kyllä sellainen yhdistelmä, että varmaan pitää ennen pitkää taas hilloa tilata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies laittoi pari hammastikkua tueksi, niin pysyi kakunpalat päällekkäin. Teilläkö ei lakkoja kasva niin kuin täällä?

      Poista
  4. Kyllä se on suloinen luonteeltaan myös!

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com