22.3.2021

Konmaritusideat vaatteet ja kodintavarat

Konmaritus on tuttu sana monelle kodin hengettärelle. Marie Kondo on lanseerannut konmarituksen jo kauan aikaa sitten. Aikoinaan konmarituksen innostuksessa tuli makuuhuoneen vaatekaapit ja kodinhoitohuoneen liinavaate- ja pyyhetekstiilit konmaritettua ja Marie Kondon pari kirjaakin luin. Järjestin ja konmaritin keittiön kaapeista suurimman osan ja täältä löytyy kuvaakin vetolaatikoista siivouksen jälkeen. Hiihtolomalla innostuin konmarituksesta uudelleen ja nyt ronskilla otteella. Ajatuksena oli, että tavarara tai tekstiili, jota ei ole käytetty puoleen vuoteen, sai mennä kirpparikassiin. Kirppispöytä oli varattu porukalla pitemmäksi aikaa, kun kolmen eri talouden määrä kirppistavaraa täyttää pöydän äkkiä.


Osa myös kaapissa lojuvista tyttärien ja omia vaatekertoja lähti kolme kassillista H&M:n tekstiilikeräykseen. H&M antaa vielä hyvityksen lahjakorttityyppisenä 10 prosentin alennuksena seuraavasta ostoksesta. Näitä vihreitä alennuslappuja sain kolme samalla kertaa, kun tyttären kanssa veimme kassit tekstiilikeräykseen. Veljeni ja hänen vaimonsa toivat joku aika sitten ison laatikon astioita ja maljakoita meille, kun he tietävät, että olemme tyttärien kanssa innokkaita kierrättämään. Laatikon sisällä oli Iittalaa ja laadukkaita patoja, joita hinnoittelin halvalla, että ne löytäisivät uudet käyttäjät. Iittalan ballo-tuikkuastiat olivat kivan vaaleansiniset ja niitä oli kolme kappaletta laatikossa. Makuuhuoneen kaapeissa on nyt tilaa ja jopa tyhjiä hyllyjä. Samalla on nyt tullut keittiöstä siivottua ylin vetolaatikko, jossa on ollut kaikkea tilpehööriä, saksia, liimaa, latureita ja foliot sekä kelmut. Laatikosta on nyt puolet tyhjänä siivouksen jälkeen. Aikojen saatossa olen kerännyt sinne kaikkea turhaa, joista suurin osa meni jätelaatikoihin sekä roskiin. 


Ylimääräisestä tavarasta ja vaatteista luopuminen tuo tilaa kaappeihin ja helpottaa siivousta. Samalla myös konmaritus tuo levollista mieltä kotiin kaikille, kun kaikki turha on karsittu pois. Jos tavaraa ei ole käytetty puoleen vuoteen, niin tuskin sitä tulet käyttämäänkään. Lahjoita tai kierrätä ylimääräinen tavara, ja jos viet kirpparille myyntiin, niin tytär antoi hyvän ohjeen siihen, että laita hinta niin halvaksi, että se tuottaa uudelle omistajalle iloa, kun ostos tulee tarpeeseen ja on löyty (halpa hinta)! Tytär onkin myynyt halvalla omat korut ja vaatteet sekä Aku Ankka -kirjat, että varmasti niistä on ollut iloa seuraavalle myös hintansa puolesta.Tässä konmaritukseen ideat:

1. H&M myymälään kerää puhtaat tekstiilit kassiin viikattuna siististi, saat alekupongin -10%

2. Kirpparille puhtaat, ehjät ja nukkaamattomat vaatteet ja hyvät kointavarat

*trendikkäät nuorten ja aikuisten vaatteet (myös laadukkaat, mutta hinta edullinen)

* lelut ja pelit suosittuja

* astiat, lasitavarat hinnoittele halvalla, jos haluat oikeasti niistä eroon

* urheiluvälineet

*matot 

* aikakauslehdet

Kirppispöytä kannattaa pitää siistinä eikä liian täytenä.

UFF:n keräykseen vaatteet, jotka ovat hyväkuntoisia

Luovu turhasta ja laita kerralla roskikseen!Oletko sinä innokas kaappien järjestelijä kotona ja kierrätätkö ?


8 kommenttia:

 1. Nyt osu ja upposi..täällä menossa ollut alkuvuoden myös sama homma. Lauantaina vielä kävin läpi keittiön veto laatikostot.Ja mietin miten ihmeessä tätä tavaraa on tullutkin kerättyä🙈. Todentotta nyt on helpompi kaapeista ottaa mitä tarvitsee kun suoranaisesti näet jo mitä siellä on.
  Yhdet kaapistot ovat vielä tämän inventaarion kohteena. Ja tästä innostuksesta yhdet kaapistot saivat uuden ilmeenkin(seur.postaukseen laitankin kuvaa)
  Sinulla myös ollut huikean tehokas konmaritus päällä. Ihanat verhot sinulla🤗. Ja kukat piristävät aina.
  Mukavaa viikkoa sinulle😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on menossa samanlaiset puuhat sitten. Täytyypä seurata blogisi postauksia, kun kiinnostaa, miten konmaritus on edennyt sulla. Verhot on Tuurin kyläkaupan Vallilan osastolta viime kesänä ostettu. Tykkään myös niiden väreistä. Kukkia on nyt tullut ostettuamaljakkoon, tänään kaupassa katsoin jo pääsiäuskukkia.

   Poista
 2. Meillä taitaa tulla kotiin enemmän kierrätystavaraa kuin mitä täältä lähtee. Kohta aion tyhjennellä keittiönkaapit, koska meille on tulossa keittiöremontti.
  Mukavaa viikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä teet aina niitä löytöjä! Ihana on uudeksi laitettu keittiö!

   Poista
 3. Olen innokas kierrättäjä. Viime aikoina olen innostunut myymään tavaraa nettikirppiksellä. Tein juuri tänään asiasta postauksenkin.
  Hyviä myyntejä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Marie Kondon kirjoja en ole lukenut, mutta TV-sarjan Netflixistä olen katsonut. :) Meillä on iso varasto jossa säilytämme kaikkea sellaista jota emme tarvitse päivittäin/viikottain. Esim. työkalut, matkalaukut, ompelukone, joitain astioita. Mutta nyt tuntuu, että varasto on käytävä lävitse. Vein mm. lasten talvivaatteet kellariin vaikka niiden paikka olisi ollut suoraan joko tuttujen lapsille tai kierrätykseen. Pitää käydä konmarittamassa meidän kellari. Vaikka pääsiäisen jälkeen. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasto on toinen paikka, mihin tulee kerättyä kaikenlaista. Viime kesänä pari varastoa siivosin, saattaa olla, että vuoden aikana kerääntynyt sinne vaikka ja mitä. Eli konmaritus edessä sielläkin.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com