21.8.2019

Oven karmien maalaus kannatti

Ovien karmien maalaus kannatti tehdä, koska karmit ja osa listoista näyttää nyt kuin uusilta. Vuosien aikana karmeihin ja listoihin on tullut käytön jälkiä, ja myös niin, että maali on lähtenyt pois jostakin kohtaa. Maaleja on tullut kahden talon listoihin ja karmeihin. Remontista voit lukea täältä ja täältä sekä myös täältä kaupunkiasunnon kohdalla. Kokemusta listojen ja karmien maalaamisesta on, ja lopputulokseen olen tyytyväinen. Ovet, joista eniten kuljetaan tai kun tytöt olivat teini-iässä, niin ovia pidettiin kiinni ettei toinen päääse huoneeseen, jolloin ovea on pönkätty jollakin ja seurauksena kolhiintuneet karmit. Niitäkin vähän pakkeloin ja hioin sekä maalasin loput.


Tässä alakuvassa lista on puuta. Lista on kylpyhuoneessa Tässä valkoinen maali oli lohkeillut ja suihkun vesi oli siihen osaltaan todennäköisesti vaikuttanut. Hioin vain listan pinnan ja laitoin oven reunalistoihin uuden maalin. Lopputulos näyttää tälle, eli vasemmassa reunassa paksumpi lista on maalauksen jäljiltä. Eron kyllä huomaa heti.



Kotona maalasin vain osan oven listoista ja karmeista, ja näyttää sille, että värieroa ei nyt kuivuneena oli juurikaan. Maalauksessa kannattaa muuten käyttää pehmeää ja kapeaa pensseliä. 

Maalit muuttuvat aavistuksen kellertäviksi auringon valon niihin osuessa ja siksi valkoinen ei ole enää niin hyvä valkoinen. Usein sen vasta huomaat, jos maalaat seinät uudelleen vaikka valkoisella tai käsittelet ovien karmeja tai listoja.Tämän asian huomasin, kun näitä listoja ja karmeja maalaililin.

Tässä alakuvassa on terassin ulko-oven karmin korjausmaalaus. Lista ja sen jälkeen oleva karmi näyttää hiukan puunväriselle, mutta ihan valkoinen väri niissä on. Auringonvalon varjot muuttavat väriä nyt tässä. 


Tämä on remonttikohteemme kylppärin oven karmeista ja listoista kuvaa. Siinä koko karmit ja listat maalasin uudelleen kahteen kertaan. Lopputulos oli sileä ja valkoinen; tämäkin oikein onnistunut. Kuvan nappasin kännykällä, joten tarkkuus ei tässä kuvassa ihan loistoluokkaa.



Miksi kannattaa maalata karmit ja listat?


Itse maalasin karmeja ja listoja sen vuoksi, että sain ne näyttämään taas kuin uusilta. Pakkeloin koloja peittoon ja maalilla sai korjattua rumia kolhuja, joita ovi oli joskus saanut.  Liaat ovat usein pehmeää puuta ja samoin karmit voivat olla. Sen vuoksi, mistä eniten kuljetaan tai ovet, joissa lapset kulkevat, ovat usein sitten alttiilta jäljille.

Maalaamalla listat ja karmit kirkastuvat väriltään, mutta silti värieroa vanhaa ja uuteen listaan tai karmiin ei kyllä edes huomaa, kun maalattu pinta on kuvanut. Joten en siis maalannut koko lista - ja karmikompleksia muualla kuin tuolla kaupunkiasunnon kylppärissä.

Paljon on tullut tehtyä pientä remonttia kesän aikana ja nyt alkuviikosta pihalla myllättiin reunakiviä uuteen kuosiin. Siitä tulossa sitten omaa postausta!




                                                                                                    * sisältää mainoslinkin


Mitä sinulle kuuluu? 

Onko nämä remonttijutut olleet kiinnostavia?




2 kommenttia:

  1. Remonttijutut kiinnostaa aina. Kannatti tosiaan nuo karmitkin maalata, sopii nyt paremmin seinien ja ovien kanssa yhteen!
    Mukavaa iltaa sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remontissa aina tulee niin uudenveroista, ja ihan vaikka nuo karmien maalaus, niin heti on siistimmät ovenpielet nyt.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com