16.8.2019

Viikonlopun marjapiirakka (G,L)

Viikonlopun marjapiirakka syntyy käden käänteessä tällä ohjeella, joka on gluteeniton ja myös laktoositon. Tavallisen piirakan siitä saa, jos laittaa jauhoina ihan vehnäjauhoa. Tein tämän piirakan pellille ja päällä on oman pihan vadelmia ja sitten metsästä saatiin sen verran haettua mustikkaa, että piirakan niistä sai tehtyä. Ja onhan se taivaallisen ihanaa tuo mustikkapiirakka uusista marjoista, vie ihan kielen mennnessään. 

Leipurin apuri on aina valmis auttamaan ja välillä on vähän turhankin innokkaana kyselemässä mitä leivotaan tänään. Tärkeää on se yhdessä tekeminen ja hän saa oppia samalla miten leivotaan. Apulaiseni sai laittaa täytteet piirakan päälle, ihan kuin hän halusi. Lopputulos näyttää kivalle. Vadelmatkin ovat niin hyvässä järjestyksessä kaikki. Piirakka on ihan perusohjeella tehty. 




Mustikkavadelmapiirakan ohje: 


150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta 
1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja lopuksi jauholeivinjauheseos. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Täyte;

4-5 dl marjoja
1 prk laktoositonta kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä piirakan pääle täyte ja sen päälle marjat. Paista 200 asteessa 25-30 min. 




Vadelmasato on jäänyt tänä kesänä pieneksi, mutta pakasteeseen olen saanut jonkin verran pienissä pusseissa vadelmia. Niitä voi sieltä lisätä soppaan tai syödä puuron kanssa. 

Pöydällä on tuo kiva liina, se löytyi kirpparilta tuossa joku aika sitten. Tuo kuvio on ollut oma suosikki Pionin lisäksi. Huomasin, että Pioni-kangasta saa nyt myös tummalla pohjalla. Kesällä on myös ollut tämä Pentikin kaitaliina pöydällä, jos klikkaat tänne. Pentikin kangas on nimeltään Omenankukka. Täällä on myös ihanat Pentikin syksyiset verhot ja kankaat, jotka tein blogiyhteistyönä Pentikin kanssa.


Oletko sinä tehnyt marjoista leipomuksia ?

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka!
    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka on tuoreena parasta piirakassa.Usein teen mustikkapiirakkaa,nyt ajattelin tehdä punaisista viinimarjoista.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com