8.8.2019

Miten maalasin kylppärin paneelikaton?

Tässä tulee lisää remonttiaiheista tietoa kesäloman remonttikohteestani. Miten siis maalasin kylppärin paneelikaton? Paneelikatto oli tummunut vuosien saatossa, kuten myös saunan paneelit. Saunan ilmeen päivityksestä olikin täällä juttua, jos haluat katsoa mille saunamme näyttää. Kaupunkiasunnossa olemme tehneet mieheni ja tyttären kanssa pintaremonttia. Tavoitteena on säilyttää puusta tehtyä sisusustusta ja sen vuoksi myös mosaiikkiparketti sai uuden ilmeen. Siitä teen oman postauksen. Mutta kylppärin kattoon käytin ihan siihen tarkoitettua paneelimaalia.Laitoin laattojen ja katon saumakohtaan maalarinteippiä, koska se jouduttaa maalaamista, kun olet suojannut hyvin kohdat mihin maalia voisi roiskua. Lattialle levitin sanomalehdet suojaksi.  Kylpyhuoneen katto ei ole niin suuri, joten työhön meni kolme tuntia. Katto piti maalata kahteen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla maali ei peittänyt riittävästi. Annoin maalin kuivua ennenkuin maalasin katon toiseen kertaan. Kylpyhuoneesta tuli paljon valoisampi ja katto näytää oikein hyvälle uuden saunan ilmeen kanssa.Saunan oveen uusittiin listat,jotka ovat Malerin valmistamat. Valkoisen puulistan hinta on edullinen, joten en alkanut hiomaan ja maalaamaan listoja. Saunan toisen oven karmit ja listat maalasin sille tarkoitetulla listamaalilla kahteen kertaan nämäkin. Nyt kylpyhuone on oikein hyvä ja se sai myös päivitetyn ilmeen saunan ohelle. Maalaustyössä pohjatyöt ovat hyvin tärkeät tehdä ensin huolella, koska se jouduttaa varsinaista maalaustyötä sekä myös suojaa maalitahroilta paitsi maalaria. Onneksi maalit ovat vesiliukoisia.

Tässä vielä kuva valmiista kahteen kertaan maalatusta katosta.


Millä sinä teet kylppäriin päivitystä?11 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää uusi valoisa kattomaalaus!
  Meillä mies maalasi juuri heinäkuussa kylppärin (ja koko talon) sisäkatot uudelleen valkeiksi.
  Kosteus tummuttaa kattoja kyllä eritavalla kylpytiloissa.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies on teillä tehnyt suuren homman, kun tuokin pieni alue piti tosiaan maalata kahteen kertaan, että peittyi.

   Poista
 2. Tähän mennessä on riittänyt muutokset tekstiilien avulla, mutta kyllähän tuollainen vaaleampi katto sopisi meidänkin kylppäriin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuo valoa muuten nyt enemmän, kun on valkoinen.

   Poista
 3. Meillä valmistui juuri kylpy- ja kodinhoitohuoneremontti:) Lattialämmitys ja laatoitus teetettiin mutta kaikki muu hoidettiin itse. Siinäkin oli kyllä työtä ja aikaa kului mutta kiva ja moderni saatiin aikaiseksi. Alkuperäinen olikin 30 v. vanha;) Kylpyhuoneen kattoon laitettiin sormipaneeli ja se käsiteltiin vaalealla puuvahalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten ihanat uudet tilat. Sormipaneeli on kaunista! Se on myös hyvin aikaa kestävää. Muistan, että meillä on ollut sitä jo isovanhemmilla saunassa.

   Poista
 4. Kaunista jälkeä tuli ja varmasti paljon valoisampi. Sama toimenpide pitäisi tehdä sekä pesuhuoneen että vessan katolle. Saisikohan talven aikana tehtyä, kun näin kesällä kaikki aika menee pihamaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhden osion kerrallaan, niin ei ole liian stressaava. Tänään vielä vein uuden suihkun ja suihkuletkun tuonne kylppäriin.

   Poista
 5. Vaalea katto antaa kyllä tilan tuntua, täytyykin vinkata tästä vanhemmilleni, joilla on puupaneelikatto. Me ei vielä olla jouduttu päivittämään kylppäriä, mutta listojen vaihto on kai piakkoin edessä (tosin mietin, jaksaisiko hioa ja maalata uudestaan). Mukavaa elokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat kannattaa uusia, hinta edullinen ja saa paremmat tilalle.Maalaaminen hidasta, jos tarvitsee hioa.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com