23.6.2021

Terassien puulattiat ja kesäkukka-asetelmat

Terassit ovat kovalla käytöllä kesäisin ja minä olen hyvissä ajoin kesäkukka-asetelmat laittanut kasvamaan parvekelaatikoihin ja ruukkuihin terasseille. Meillä on neljä terassia, joista kaksi on avonaisia, eli katto ja kaiteet niissä sekä yksi kokonaan avoin terassialue. Yksi meidän terasseista on lasitettu. Kesäkukat ovat  ilo silmälle pitkän aikaa. 

Tänä kesänä näihin terassien betonilattioiden päälle teetätimme laudasta uudet lattiat. Lattiat ovat nyt pehmeän näköiset ja mukava jalan allekin astua. Puut ovat tämän kesän vielä vaaleat ja ensi kesänä ne voi vasta käsitellä eli öljytä. Täällä on takapihan terassin maalaamisesta juttua ja sama työ olisi nyt edessä taas. Öljyäminen täytyy tehdä parin vuoden välein.

Kesäkukat ovat parvekelaatikoissa ja - ruukuissa nyt tänä kesänä hempeän roosan värisiä: markettoja ja lumihiutaleita, hortensia ja neilikoita. Lisäksi roikkuvat valkoiset  kukka-asetelmat ovat: miljoonakello, lobelia ja riippupetunia. 

Kesäkukat olen valinnut siten, että ovat helppohoitoisia ja kukkivat koko ajan. Roikkuvista amppeleista sinun  tarvitsee vain kerätä kuivia kukkia pois, ja niitäkin hyvin maltillisesti olen kerännyt. Kesäkukka-asetelmat kastelen kerran päivässä ja viikossa laitan kerran tai kaksi kesäkukkalannoitetta (vaaleanpunainen jauhe). 
Tässä amppeleissa olevat miljoonakello, lobelia ja petunia. Mitä kesäkukkia sinä suosit kotona? 


5 kommenttia:

 1. Todella kauniit kesäkukkaset,niin rehevän näköisiä.
  Kukat ovat niin kesän silmäniloja.
  Kiva uusi lattia nyt teillä teranssilla ja mukava jalallekkin.
  Tämän kesän kesäkukka suosikit ovat ehdottomasti amppelikukat (niitä olenkin innostunut ostamaan,eilen vielä yhden hain),köynnöskukat,Annansilmät,Ruusupegoniat ja orvokit ym. Koska tänä keväänä innostuin ostamaan niin kaikkea enemmän kuin ennen.
  Aurinkoista juhannusaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukat ovat lähteneet hyvin kasvamaan, ehkä tuo lannoitus on onnistunut ja sopiva kasteluväli. Annansilmä on tuttu itsellekin, kukkii paljon.

   Poista
 2. Ihanat kesäkukat olet valinnut. Mulla on myöskin takuuvarmaa miljoonakelloa ja pikkuneilikoita. Tänään tulin siihen tulokseen, muutaman päivän noita neilikoita katsottuani, etteivät ne näytäkään kivoilta kukkalaatikossa. Multaa näkyi aivan liian paljon. Istutin ne nyt kukkapenkkiin ja siellä näyttävät paljon kauniimmilta. Huomenna pitää mennä ostamaan uudet kukat noihin laatikoihin ja arvatenkin ne tulevat olemaan miljoonakelloja.

  VastaaPoista
 3. Tuo neilikka on tosiaan matala ja minä laitoin niitä myös tyttären kesäkukka-asetelma in. Ne tarvivat jotain rönsyilevää kaverikseen, että näyttää hyvälle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin sinulle Suvi!

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com