15.7.2021

Asuntomessut 2021

Asuntomessuilla Lohjalla kiertelin 30 asteen helteessä uusia omakotitaloja toisena messupäivänä. Asuntomessulippu piti varata etukäteen netin kautta koronan vuoksi, että paikalla kohteessa ei ole liikaa ihmisiä kerralla. Auton jätin parkkialueelle ja sen parkkimaksun maksoin myös netin kautta. Parkkimaksu oli viisi euroa edullisempi netin kautta.


Asuntomessuilla oli sisustettu talot skandinaavisella tyylillä ja hyvin vaaleat värit olivat suosittuja. Luonnonläheiset ja murretut värit sopivat kotoiluun sisustuksessa ja keittiön kaappien tummat sävyt olivat nyt hyvin vaaleita. Toki vielä tummia keittiöitä löytyi, mutta niissä saattoi olla yhdistettynä vaaleaa puuta kuten tammea. Aamiaiskaappi oli tässä alakuvassa hyvin suunniteltu koonsa puolesta. 


Sinistä väriä oli esillä myös pitkän tauon jälkeen jopa keittiössä ja Johanna Oraksen taideteoksista tehdyissä tapetti kuvioissa. 


Tämä keittiö oli vaalea ja värit ihanan pastelliset. 

Millaisia tapetteja asuntomessukohteissa? 

Tapetoituja seiniä oli muutamissa taloissa toteutettu mielestäni kivasti. Laitan tähän muutaman esimerkkikohteen tapeteista. Maalatut seinäpinnat olivat eniten suosittuja messukohteiden sisustuksissa. Jooga/kuntoiluhuoneen savannitapetti oli kiva ja Johanna Oraksen suurissa tapetti kuvioissa oli jotain uutta ja jännää. 

Lastenhuoneeseen tämä K-Raudan Ainoa Fiksu - talon tapetti on hauska yksinkertaisilla eläinkuvioilla. Saunatilat olivat vaaleaa puuta ja lasiseinät edelleen suosittuja. Kylpyhuoneissa oli suuria laattoja ja suihkut olivat jopa mustia tai metallin värisiä suuria sadetoiminnolla varustettuja. Muutama tumma saunatila löytyi vielä. Parasta oli myös ulkotiloissa porealtaat tai jossakin oli oma uima-allaskin. Kotoiluun haluamme nyt panostaa myös spa-tyyliin.


Kalanruotokuvioinen lattia löytyy nyt myös kylpyhuoneen lattiasta. 

Tästä saunatilan pukuhuoneesta tykkäsin myös, koska siinä tilaa voi hyödyntää myös vaikka vieraiden nukkumispaikkana tai, jos haluat lukea hyvää kirjaa rauhassa omassa sopessa. 


Teen toisen postauksen piha-alueista, poreammeista, lasten - ja kodinhoitohuoneista sekä terassista. Kannattaa jäädä seuraamaan tätä blogia! 


Mikä näistä sisustuksen ideoista sinusta oli paras? 


19 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kirjoituksesta ja inspiraatiosta. Asuntomessuille en pääse käymään joten mukava lukea toisten kirjoituksia aiheesta. Saunaremontti meillä Oulussa suunnitteluvaiheessa ja itse yritän valita pintamateriaaleja tällä hetkellä. Tuo kalanruotokuvioinen laatoitus kyllä osui heti silmään ja alkoi kiinnostamaan. Urakoitsijaa remontille jo katselin ja yhden yrityksen sivut jo löysin. Voisi mielenkiinnosta soitella ja kysyä miten tässä projektissa olisi hyvä lähteä liikenteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos sait vinkkejä. Tuo kalanruoto oli minusta hyvä idea myös. Seinissä sitä käytetään myös laatoituksessa. Vaaleat värit olivat myös hyvät saunatiloissa. Laitan vielä postausta muista tiloista mm. Wc:t.Onnea remppaan!

   Poista
 2. Kiitos näistä kuvista. Mä en ole koskaan käynyt asuntomessuilla, vaikka olivat joskus 90-luvulla Jyväskylässäkin. Olisi silloin ollut lähellä.

  Hyvin on skandinaavista, mutta mä ihan tykästyin noihin värikkäisiin tapetteihin. Näin tuon Oraksen tapetin aikaisemmin jo jonkun lehden jutussa, mutta en siitä käsittänyt tekijää.

  Lastenhuoneet ovat kivoja, niissä voi sitten vähän irroitellakin värien ja sisustusten suhteen :)

  Ja saunat. Voit vaan arvata, että ikävä tuli taas omaan entiseen saunaan...

  Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amerikassa ei sitten taida olla vastaavia messuja? Johanna Oraksen tapetti oli hyvä ja erilainen.

   Poista
 3. Tykkäsin noista vaaleista saunoista. Lasiseinät ovat kauniita, mutta niin työläitä etten itselleni laittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain lasitiili, ja niissäeipaljoa vesi roiskeet näy. Saunan ovi on lasia, ja sitä pitääkin puhdistaa, ettei jää jälkiä kalkista.

   Poista
 4. Hyvännäköisiä koteja asuntomessu alueella tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä ja kooltaan sopivia. Panostus nyt kotoiluun ja mm. Poreammeet pihoilla.

   Poista
 5. Upeita kuvia, upeita sisustuksia! Minä pidän myös saunakuvista, valoisat saunat lasiseinillä. Suomen kodissa meillä oli aikanaan aika hämärä löylyhuone. En ole koskaan vieraillut asuntomessuilla. Pitäisi varmaan joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan näistä vinkkejä saisi jokainen!

   Poista
 6. Yhdet asuntomessut olen käynyt kiertämässä 10 vuotta sitten ja ovat toki tyylikkäitä asuntoja mutta ehkä hieman liian moderneja minun elämäntyyliä ajatellen ( vai olenko vain liian vanhanaikainen ?? )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuilla on monen eri tyylin koteja. Uskon, että sinulle löytyy myös tyyliisi sopivia.

   Poista
 7. Kiitos kuvista. Olemme suunnitelleet menevämme messuille kun miehellä alkaa loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mukavaa reissua teille asuntomessuille!

   Poista
 8. Minua kiinnostaisi tietää mistä saisin kuvassa olevan kullan/messingin värisen tapetin? Oraksen suurikuvioisten tapettien alapuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se on myös Johanna, Oraksen tapettia. Selvitän tätä vielä, joten palaan tänne!

   Poista
  2. Johanna Oras pyysi ottamaan yhteyttä Kallerydesign nettisivujen kautta. Siellä on yhteydenottolomake, niin mittaa seinän kokosi, niin voit he laskevat sinulle tarjouksen. Tuossa tapetissa on muuten kiva tarina taustalla!

   Poista
 9. Olipa kiva päästä messutunnelmaan kuvien runsauden myötä. Tämä on ollut vuosi, jolloin vierailu messuilla ei ole kuulunut suunnitelmiin, joten näin se onnistui silti. Kiitos! Kivoja yksityiskohtia on kyllä omaankin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Titta, jos tästä sait virtuaalivierailun messuille.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com