15.8.2021

Kesäkukkien kuivatus

Kuivakukat ja erilaiset heinät ovat hyvin trendikkäitä kodin sisustuksessa. Heinät ja erilaiset kuivakukiksi sopivat kukat voi nyt laittaa kuivamaan kotona. Kuivatus tapahtuu ihan siten, että heinät ja kukat keräänipuksi ja laittaa alaspäin kuivamaan. Sido kimppu ensin kiinni tiukasti narulla, koska kuivaamisen aikana kimppu pienenee.

Viime kesänä kuivasin terassin heinäistutusten kukintoja ja ne kuivui ihan maljakossa eivätkä siis olleet alaspäin. Täällä on kuvaa kuivatuista heinistä. Alakuvassa näet heinän kukinnon vielä ruukussa. 


Hortensia voi myös kuivattaa maljakossa. Laitoin yhden Hortensia oksan maljakkoon ja odotan, mikä väri tulee kukasta esille. Nyt vaaleanpunainen kukka on muuttunut Lilan sävyiseksi. Hortensiasta saa kivan kuivakukkakimpun talveksi maljakkoon, koska se säilyttää hyvin värinsä.Luonnosta voi poimia kuivakukkakimppua varten esimerkiksi: erilaisia heiniä, hiirenvirna, päivänkakkara, siankärsämö, suolaheinä, kanerva, kissankäpälä, ojakellukka ja piharatamo. 

Miten laitat kuivakukat esille sisustuksessa?

Asuntomessuilla oli kuivakukkia laitettu esille keittiöön, makuuhuoneeseen ja vessaan. Maljakot ja kuivakukkakimppua olivat hyvin isojakin, ja varsinkin heinät voit kuivattaa pitkään varteen.


Maljakoilla saa myös kuivakukat näyttämään tilaan kuin tilaan sopivalle. Tässä korkea jalallinen maljakko nostaa kuivakukat esille, eivätkä ole ruokailijoiden tiellä. 


Tämä kuivakukka-asetelma oli kyllä kaunis ja näyttävä makuuhuoneen seinällä. 


Vessan seinän vieressä nämä pitkät värilliset heinät ovat myös näin tyylikkäät. 


Mistä näistä kuivakukista sinä tykkäät? 

11 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihanat kuvat🥰
  Kaikki kuivakukka asetelmat ovat ihania..kaunis kattaus kuva,ihana joskus ruokailla ,kun on katettu viimisen päälle.
  Kiva idea myös makkarin seinällä oleva asetelma.
  Pitkä ilo juuri kuivakukista🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivakukat kestävät pitkään maljakossa. Sanotaan myös, että ne ovat ekologisia, kun voi hävittää vaikka kompostiin lopuksi.

   Poista
 2. Tykkään heinistä erityisesti. Minulla oli yhdessä vaiheessa ruusuja ja hortensioita vähän siellä ja täällä, minusta ovat kuivattuinakin niin kauniita.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensia on nyt in olleet itsellä. Kävin osallistumassa blogisi arvontaan! Heiniä aion käydä vielä keräämässä kuivamaan.

   Poista
 3. Ihana tuo makuuhuoneen kuivakukka-asetelma.

  Minun ei tule tehtyä asetelmia. Laiska siivooja välttelee kaikkea, mikä kerää pölyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuuhuoneen asetelma on kaunis. Jotkut laittavat esim. lakkaa asetelmiin ettei pölyty.

   Poista
 4. Hortensiasta olen aina pitänyt -niin tuoreena kuin kuivattuna. 😊 Kaunis, kookas kukka. Monena vuotena napsin maljakkoon kuivumaan parit hortensiat, mutta tänä vuonna unohdin koko jutun. Mukavaa loppuviikkoa! ⛅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna idean sain äidiltäni, kun hän kuivasi. Ensin on maljakossa kaunis kukka, ja siitä sitten kuivaa.

   Poista
 5. Hei. Olit käynyt vierailulla blogissani ja halusin tulla katsomaan mitä ihanaa täältä löytyy ja löytyihän sitä 👍 tulin lukijaksi 😊

  VastaaPoista
 6. Toinen toistaan kauniinpia kuivakukka-asetelmia, mutta tuo makkarin näyttävä seinäkoriste vie kyllä voiton. Itse en ole pitkään aikaan kuivakukkaillut muuta, kuin lyhtykukkien kukintoja minulla löytyy maljakosta olkkarissa. Nekin säilyttävät mukavasti värinsä:)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com