22.10.2021

Kurpitsan kaiverrus

Kurpitsan kaiverrus oli meillä edessä tässä viikolla, kun tyttären tytär oli hoidossa ja kauppareissulta hän sai kurpitsan mukaansa. Kurpitsan hän valitsi huolella ja siinä olikin valmiiksi teipattu silmät, nenä ja suu, joita sitten hän pääsi kaivertamaan, kun pääsimme kotiin.


Kurpitsan kaiverrus onnistuu yhdeksän - vuotiaalta pienen hedelmäveitsen avulla. Hän sai ensimmäistä kertaa kaivertaa kurpitsaa, ja hyvin hän siinä onnistuikin! Kurpitsan sisustus herätti hänen mielenkiintoa, kun hän näki, mitä kurpitsan sisältä löytyykään: siemeniä, porkkanaraasteen näköistä kurpitsan raastetta ja soseita. 


Kurpitsan sisusosat laitoimme rasiaa ja odottamaan kurpitsapiirakka tekoa. Kurpitsa sta tuli kiva Halloween-lyhty, jonka sisässä on palanut kynttilä ja välillä led-kynttilä. Parasta kaivertamisessa oli 9 - vuotiaan mielestä se, kun hän sai kaivertaa ensimmäistä kertaa upeaa oranssia pallero ja hieno Halloween-kurpitsa lyhty siitä tulikin. 


Kurpitsan siemenet laitoimme kuivamaan paperin päälle ja ne maistuivat ihan hyvälle seuraavana päivänä. Osa siemenistä kokeillaan kasvattaa kurpitsaksi ensi keväänä. 


Tämmöistä Halloween-puuhaa meillä on nyt tehty. Halloween tarjoiluja ja koristeita sisustuksessa löydät täältä ja myös täältä


Hyvää syyslomaa kaikille ja mitä sinun 
lokakuun loppuun kuuluu? 


11 kommenttia:

 1. Vau! Tosi hieno kurpitsalyhty. Meillä on Syysloman viimeinen viikonloppu. Kotosalla ollaan ja touhillaan. Täällä on lumi maassa. Eilenkin tuiskutti lunta ihan koko päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tuli kurpitsalyhdystä. Lunta on tullut paljon ja tulin Espoossa käymään, niin siellä satoi vähän viime yönä.

   Poista
 2. Ihanaa yhdessä vietettyä aikaa!! Kaupassa olen noita kurpitsoita katsellut, josko nyt ostaisin ja annan Pupuselle puuhaksi... Kiitos vinkistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä lapselle mieluista tekemistä, ja kyllä se kurpitsa kestää reilun viikon, kun sisukset otettu pois.

   Poista
 3. Tulipa hieno. Näin samanlaisia teipattuja kurpitsoja tänään lähikaupassa. Minä pöhkö luulin että teipit oli sitä varten, että jos joku ei halua/jaksa kaivertaa, niin voi antaa teippien olla paikoillaan ja niin kauempaa katsottuna näyttää siltä kuin kurpitsa olisikin kaiverrettu. Miten tuohon saa kynttilän tai jonkin valon sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teimme tuohon kurpitsa yläosan varteen aukon ja siitä päältä voi laittaa kynttilän sisään. Toinen vaihtoehto, että kurpitsan taakse olisi aukon tehnyt. Laitoin lasiastian ja siihen tuikun kurpitsan sisään.Led-kynttilä on myös käytössä.

   Poista
 4. Minäkin kaiversin meille kurpitsalyhdyn, ihan sellaisen pienen vain.
  Ihana lyhty tuli teille. Kaunista viikonloppua sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidänkään ei ihan valtava ole!

   Poista
 5. Kiitos ja mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Upeasti kaiverrettu! Me kaiversimme muksujen kanssa viime vuonna kurpitsan. Pitääkin muistaa napata kaupasta täksikin vuodeksi 1 🎃 tai 2 🎃🎃. Hauskaa puuhaa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa tekemistä ja aina vähän jännittää, mitä ilmeitä tulee ja mitä sisältä löytyy.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com