16.11.2021

Vuoden väri 2022- tapetin poisto ja maalaus

Maalaaminen on taas ajankohtaista, kun pääsen ideoimaan  80-luvun kerrostalokaksion uutta sisustusta. Asuntoon on tehty pieniä remontteja vuosien aikana, mutta nyt laitamme uuteen kuosiin seinäpinnat ja sisustuksen. 

Makuuhuoneeseen olen jo maalannut seinät kahteen kertaan valkoisella sävyllä. Seinään on tulossa tapetti tehosteseinäksi; näillä näkymin valkoisella pohjalla kasviaiheista kuviotapettia. Olohuoneeseen tulee sävyä beige stä tapetista ainakin pitkälle seinälle. 

Olin muuten ehtinyt tuoda Prismasta mustalla pohjalla olevan pioniruusutapetin, mutta miehelle se ei kelvannut. Ajattomuus ohjaa myös asunnon valintoja ja pohdinnassa on myös Tikkurilan uusi Tuulihaukka värisävy. 

Tikkurila on tuonut julki vuoden 2022 värin, joka on Tuulihaukka nimeltään (L478) . Väristä on sanottu seuraavaa:

Tuulihaukka, lempeä, juureva, syleilevän lämmin ruskea, jossa on mukana häivähdys kylmää punaista. Nimensä L478 Tuulihaukka on saanut linnulta, joka elää kahden kodin välillä. Kodit eivät pysy muuttumattomina


Tässä alakuvassa on luontoaiheinen tapetti, jota kokeilin mille se näyttäisi eri valaistuksissa seinällä. Valkoinen pohja on oikeasti valkoinen ja vihreän sävyt tulevat hyvin raikkaana esille tapetista. Kaksion remontti on edennyt myös olohuoneeseen, jossa on menossa tapetin irroitus. Tapetissa on muovipintaa osaksi ja ongelma on, ettei se irtoa helposti seinästä. Sumutinpullolla kostutus ei onnistunut ja kokeilin myös Kiillon tapetin irrotusliisteriä, joka ehkä toimi hiukan enemmän. Vettyminen kestää 15-60 minuuttia, kun olin telannut aineen seinään.Seuraamalla blogin postauksia, näet miten remontti etenee. Sisustus itsessään tulee olemaan osaksi skandinaavista, bohomaista ja jonkin verran kierrätettyä. Tekstiilejä ostin valmiiksi lomareissulta ja täältä näet lisää Zaran valikoimaa.

*sisältää mainoslinkin, merkitty *:llä

Black Week lähestyy 19.11- 28.11.21 ja Nettilamppu. fi tarjoaa 10 %:n alennuksen vähintään 100 euron tilauksiin ja lisäksi ilmaisen toimituksen. Tarjous koskee myös jo alennettuja tuotteita. Yksittäisiä tuotemerkkejä on suljettu tarjouksen ulkopuolelle. Alennuskoodi kassalla: FI21-BLACK1

Hyviä vinkkejä valaisimien hankintaan * löydät täältä Nettilamppu.fi sivuilta! 

Led-valaisimilla säästät muuten sähköä ja siksi meillä on uusittu järkiään led-valaisimia, kuten täällä Nettilamppu.fi:n yhteistyössä. 6 kommenttia:

 1. Super mielenkiintoista seurata remontin etenemistä! Postausten äärellä ollaan ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää on itselläkin, kun koko sisustus menee uusiksi, paitsi kylpyhuone. Mukava kuulla, että jäät seuraaman👍😇

   Poista
 2. Rakastan seurata remppoja, kiva nähdä millainen lopputuloksesta tulee.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vanhat tapetit saan irti, niin remontti valmistuu nopeasti. Hyvää viikonloppua sulle❤️

   Poista
 3. Kiva seurata projektia! Varmaan tosiaan tuo tapettien irroitus on se joka kaikista eniten ottaa aikaa. Tuo tapetti jota kokeilit, jossa on vihreän sävyjä sekä valkoista, on kyllä ihanan maanläheinen. Tuollainen olisi hieno esimerkiksi tehosteseinäksi. Meillä haaveissa myös hommata maalari tänne Etelä-Karjalaan. Niin kovin kun pidämmekin tapeteista, olemme todenneet että meidän taloudessa sellaiset eivät pysy hyvänä.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com